Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kosabiliyorum artik hehe

OogahBoogah

Öne çıkan mesajlar

Mirage said:
Belli bir hızın sizin için ne kadar ağır olduğu yaşa, kiloya, bünyeye ve alışıklığa göre değişiyor. Ama kendimi ve yeni başlamış tanıdıklarımı baz alarak aşağı yukarı şöyle bir tablo çıkarmıştım ben.

6-6,5km/h : 130-150 nabız - yavaş tempo (yaklaşık 40-50 dakka yapılan ideal yağ yakma temposu)
~7km/h : 150-170 nabız - orta tempo (yaklaşık 20-40 dakka arası yapılan ideal kardio egzersizi, yani kondisyon arttırıcı)
~8km/h : 170+ nabız - yüksek tempo (beyine yeterli oksijen gitmemeye başlıyor, anaerob egzersiz, sadece kısa süreli yapılıyor genelde)

Yalnız dediğim gibi, herkes için geçerli olan, şu kadar hızlı koşarsanız nabzını şu kadar olur diye bir hesap yok. Bu sadece yeni başlarken kendimin ve tanıdıklarımın tecrübelerinden çıkardığım bir tablo. Bunları profosyönel koşu bantları ve Polar'ın nabız ölçen aletlerini kullanarak çıkardık bu arada.

Bu verdiğin değerler bandı düz olan koşu bandları için mi geçerli ? Bazı koşu bandları yukarı eğimli oluyorda ondan sordum. Normalde 4 km yi 18 dakika civarı koşuyorum ama koşu bandına çıkdığım zaman yukarıya açılı olduğu için tepetaklak oluyor herşey.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar mesajların hepsini okumadım da şimdi bugün itibariyle yaptığım ağırlık çalışmalarımda ki cardio'ya ek olarak 2 günde cardio + bu cardio yaptıım günlerdende birinde 500 metre yüzcem.yani totalde haftada 6 gün spordayım,bunun 2 sinde cardio ağırlıkla birlikte,2 sinde bisiklet ağırlıkla birlikte(farklı günler),2 ayrı gün cardio,bunlardan birinde de 500 metre yüzcem.esas sorum 1 ayda ne kadar verim alabilirim + nabız aralığım için hoca 152-170 mi ne demişti,bugün synchro 170 nabız görünce yüksek nabız diye uyarı verdi :d yaş 20 kilo 85 boyda 1.80-82 falandır muhtemelen. bende şu 220-yaş zımbırtısını çok okudumda kaçtır benim nabız aralığm bu doğrumudur ? yağ yakımı için ayrıca önce 5 dk düşük tempo yapcam sora arttırcam hoca biraz fazla leveldan girdi de o pek mümkün diil :d
Sosyal ağlarda paylaş

bende anlamadım dur :d:d diyorum ki abi haftada 4 gün spora gidiyorum.2 tane programım var.
cts-1.prog
pazar-2.prog
pztsi-off
salı-1.prog
çrş-2.prog
prş-off
cuma-off

şimdi 1.programda 20 dk cardio var idman sonunda,2.programda 20 dk bisiklet vr gene idman sonunda.ben buna ek olarak off günlerimden pztsi ve cuma günü cardio yapcam 30 dk.artı ek olarak cuma günü 30 dk'lık cardiodan sonra 500 metre kadar yüzme planım var.şimdi diyorum ki yağ yakım nabız aralığı için belli bi oran varya,benim hocam bende bu oranın 152-170 arası mı ne olduğunu söylemişti,ama cardio aletinde 170 i falan görünce yüksek nabız diye kapattı mesela :d şimdi yaş 20,boy 1.80-1.85 arası kilo 85 diyelim.normal nabzım 80 falan.yağ yakım aralığım kaç olur tahminen ? + bu şekilde bi cardio programıyla 1 ayda verim alabilirmiyim ? (ayrıca idmana gitmeden 1 saat kadar önce falan kahve içicem o yağ yakımını hızlandıryomuş çok ciddi şekilde kafeinden dolayı)+protein tozum var zaten idmandan sonra 1.5 ölçek(off günlerimdeki idmanlrdan sora almıyorum sadece haftada 4 gün alıyorum.)
anlatabildim mi :d
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...