Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

din bilim ve darwin

ekinakis

Öne çıkan mesajlar

geçenlerde siyaset meydanında tartışıldı
celal güngör hoca döktürdü fakat salon ilayatçı arkadaşlarla dolu olduğundan boşa gitti herşey.

programı izleyenler buradan tamımını izleyebilirler
mutlak izlenmeli

http://www.bolumizle.com/Siyaset-Meydani_19181_full-izle.html
Sosyal ağlarda paylaş

Bence izlenmesine gerek yoktu. Basindan beri "maymundan mi geldik" gibi geri zekali bi sorunun cevresinde tur attirdilar adama. Daha sonra da isin evrim kismini birakip hocanin ateistligine taktilar. Dahasi laf anlatmaya calistigi insanlar "benim icin kanit vs. onemli degildir, eger kurana uygunsa kabul ederim, degilse etmem." mantigiyla yaklastigi icin cok sacma gecti tartisma. Ayrica bu insanlarin "kuran'dan bana kanit gosterin orada olduguna dair" gibi aptal bir soylemle gelmeleri ayrica sacmaydi. Son olarak da hoca ne kadar kastiysa bilimsel yontemi anlatamadi adamlara, daha doorusu adamlar anlamak istemediler. "Bir seyi kanitlamak icin karsitinin dogru olmadigini kanitlaman gerekir" burada cok dogru soyledi ama iste muhattap aldigi insanlar bilimsellikten o kadar uzaktilar ki bunu bilmiyolardi, algilayamadilar bile.
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
eet abi cranium rat gibiler. tek başlarına iken bildiğin sıçan, ama birleşince magic missile filan atabiliyolar.

anam nostalji fırtınalarına kapıldım. yanlız harbiden bak planescapede bir sürü felsefe, mitoloji vs görmüştüm ama psikoloji hiç fark etmemiştim, demek burda da "mob psychology" denen şeye değinmişler sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
anam nostalji fırtınalarına kapıldım. yanlız harbiden bak planescapede bir sürü felsefe, mitoloji vs görmüştüm ama psikoloji hiç fark etmemiştim, demek burda da "mob psychology" denen şeye değinmişler sdf

oyun aşmıştı zaten. yani piramitleri gösterip "uzaylılar yapmış" diyorlar da, ps:t 'yi asıl uzaylılar yapmış.
Sosyal ağlarda paylaş

yooo gayet te seviyeli tartışma vardı ve bence herkes izlemeli , ha arada dingiller çıkıp saçmalamış biraz ama o kadar da olur böyle hassas bi konuda ben de lan şimdi kesin ezmişlerdir hocamı diye düsünerek başladım izlemeye ama gayette seviyeli bir fikir alış verişinde bulunulmuş

(din kültürü hocası bi elemanın fikirleri haric (bölüm 8) resmen ağır cahilmiş, bu herifin öğrencilerine yazık)
Sosyal ağlarda paylaş

Seviyeli bir tartismada, insanlarin dininin tartismayla alakasi yoksa, tartismaya dahil edilmemesi gerekir.
Seviyeli bir tartismada, aciklanan konu kapanir, tekrar tekrar sorulmaz.
Seviyeli bir tartismada, taraflar soylediklerini destekleyen kanitlar sunarlar ve sunulan kanitlar yok sayilmaz.

Her seyi gectim, mantikli bir tartismada inancla bilgi karsilastirilmaz. Inanc bireyin, kendi secimidir; bilgi ise bireylerin secimlerinden bagimsizdir.

Son olarak da tartistigin kisi, bilimsel yontemlerde bihaberse, o kisiye once bilimsel yontem ogretilir. O tartismada ilahiyatcilarin bu konuda en ufak bir bilgisi yoktu. "Kanitlamak" gibi basit bir yontem hakkinda bile bilgileri bulunmadigi icin, tartisamadilar; "tartisma" kisir kaldi.
Sosyal ağlarda paylaş

bence kaçırdığın nokta orada ki tartışmanın esas konusu buydu : inanç/din ekseni ile - bilimin yollarını kesişebilirmi? dinsel kuramlar bilimle açıklanabilirmi yada bilimin hipotezlerini din ne derece kabul ediyordu.

o olmaz bu olmaz la bi yere varmayacağımız gayet açık zaten. ha dediğim gibi kendini bilmez bi kaç sığır adamcağız anlattıktan sonra bile aynı soruları sormaya devam ediyordu ki dediim gibi bu tipler böyle bir tartışmada herzaman oluyor bunun sorumlusu da ali kırcaydı , bu adamların kasıtlı bilgilenmeden ziyade karşındaki ile atışma amaçlı soru soracaklarını bile bile söz hakkı vermemeliydi.
Sosyal ağlarda paylaş

Felsefeye giris dersinde anlatiliyo bunlar. Koca donemin konusunu oturup aciklayacak zamanim inan yok. Bu isin tartismasini ne din adamlari yapar ne "bilim" adamlari. Felsefik bir tartismadir; kitabini alir okursun, orada soylenmeyen cok sey var, normal olarak. Bu o tartismayi "duzgun" yapmaya yetmiyo. 3. sinif feyleyzof kesiliyolar basimiza, ondan sonra oturup agliyoruz gunlerce. Ozeti yukaridaki mesajimda. Hakkaten tartismaya acik bir konu degil. Din ile bilim bagdasmaz. Din bilimi dogrulayabilir, ama bu dinle bilimin bagdastigi anlamina gelmez.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...