pch Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Uzun bir süredir bas gitar çalıyorum parmakla ama grubumla birlikte çalacağım birkaç şarkı için pena gerekiyor. 2-3 gündür penayla calisiyorum ama rahat deilim ya şimdi biliyorum bunun belli kurallari yok herkesin kendi tutuşu,stili var ama işte pena şöle durcak vs kesin kurallar varsa nelerdir ayrıca bas'ı penayla çalan arkadaslar tutuşlarini,tellere nasıl vurduklarini anlatırsa cok sevindirik olurum + bi de üstüne üşenmeyip fotoraf çekerlerse x2 sevindirik olucam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sughnuk Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 tutuş için birşey diyemicem, ancak faydalı bişey söyleyebilirim, şarkıda penayla çaldıktan sonra hızlıca parmakla çalmaya geçmek istersen ve sonra tekrar penaya geçmek istersen: pena ile çaldıktan sonra penayı baş parmağınla serçe ve yüzük parmağına doğru kaydır, sonra serçe ve yüzük parmağını katlayarak penayı sıkıştır, bu şekilde slap de atabilirsin, iki parmağınla da çalabilirsin,, aynı şekilde penayı geri alıp, penayla çalmaya devam edebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 bir çok pena denemiştim hangisi rahat gelir sana bilemem ama ben rahat 20 tane denediten sonra en kalın ve en küçük olanı ile rahat etmiştim çalarken bası.. başka türlü öyle öneri ile pena bulmak kendine zor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pch Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Llama said: bir çok pena denemiştim hangisi rahat gelir sana bilemem ama ben rahat 20 tane denediten sonra en kalın ve en küçük olanı ile rahat etmiştim çalarken bası.. başka türlü öyle öneri ile pena bulmak kendine zor Llama model ismi verebilir misin ? Bi de ben pena tavsiyesinden ziyade pena tutuşu ve tellere vuruş hakkında tavsiyeler bekliyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 pena vuruşlarıda şu tablodaki oklar gibi o nota değerinde bi üstten bi alttan oklar gibi ya bu tabloda çalış hatta pena tutuşuda ben böyle tutuyordum sen artık gtarı ne kadar yukarda ne kadar aşagıda tutuyorsun bilemicem ama en azından sen de bu parmakları kullanarak uygun bi şekilde çalarsın kullandıgım penaya gelince modelini şimdi hatırlıyamıyorum eve gideyim bakayım hatta olmadı sana yollarım bile o penayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pch Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Saol Llama valla penayi da gönderirsen cok iyi olur =) ya simdi bi de böle resimdeki gibi tutuyorum da penayi dik bi sekilde ama çalarken bakiyorum pena yamuluyor biraz diklik falan kalmiyor normal deil dimi bu ? Ayrıca hızlanmak için dirsekten çalmam gerekiyomus sanirim doru mudur ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 basta ne kadar hızlı çalıcaksın ki abi gidipte solo atmıcaksın herhalde değilmi valla bana kalsa hiç bir şekilde penaya alışmaman ama illa çalacagım parçalar var diyorsan gerçekten o penanın çıkardıgı tis sesleri çıkartamıyorsun parmakla daha tok geliyor valla yamulmaya gelince çok pastırma penayı zamanla o kendi yolunu bulur sana en kolay nası gelicekse öyle çalıcaksın sonuç olarak aleti ne kadar kendine uyarlarsan o kadar iyi ses elde edersin adamlar boşunamı kendine göre gtar yapıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 pena için http://onlinegitardersi.blogcu.com/pena-kullanmak_29172491.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 bak buda pena tutuşunu başka bi şekilde gösteriyor yani tekrar diyorum kendi kafana göre en rahat nası tutuyor nası çalıyorsan öyle tut penayı ve bol bol pena dene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeppelin Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 2.0mm lik dunlop u.s.a. kullanıyorum. kalem tutma pozisyonunda, avuca biraz daha dönük şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pch Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 yardım eden herkese teşekkürler özellik Llama ' ya =) başka tavsiyeleriniz falan varsa da bekliyorum agalar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 ben başparmak ve işaret parmağıyla biraz içerde tutuyorum işte normal tutar gibi. ama diğer parmakları sıkı sıkı kapatma kesinlikle. kapatıyorsan da açıp öyle çalın alışırsın bi süre sonra rahat olsun yani el. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Pena tutuşu için kesin kurallar yok. Steve Morse mesela üç parmağıyla tutuyor penayı. Herkes kendine kolay gelicek tekniği alıyor, geliştiriyor. Nasıl tutucam diye kasmaktansa, basit alıştırmalarla çalışmaya başla, kendin için en iyisini sen seçersin zaten. Ayrıca küçük penayla çalışmaya başlamak pek sağlıklı değil bildiğim kadarıyla. Nedenini tam bilmiyorum ancak birkaç yerde okumuştum ve eski gitar hocam da böyle önermişti. Büyükçene sert bir penayla çalışırsan tekniğin daha iyi gelişir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CythraulAkhera Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 tırnagını uzat pena ile çalman gereken yerlerde tırnagınla calarsın sonra normal parmak pozisyonuna geçersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Tırnakla bas gitar biraz zor çalınır :) . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eysofspeyds Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 ayak tırnağınla çalarsın anca :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Benim kisisel nacizane tavsiyem, hic penayla falan vakit kaybetmemendir isin acikcasi :) Pena yerine biraz daha sert calarak ve tizlerinide biraz yuksek tutarsan aynisi olmasada daha farkli bi sound elde edersin sanki.Ha illa penayla calicam diye taktiysan, cok asiri bi kuralida yok olayin hani.Bide olay dirsekten degil, daha cok bilekten, genelde hemen her ensturman icin ayni bu, rahat calim acisindan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 tool çalcaksan bassla, penayla ve dirsekten çal ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 dirsekten çalmak nası bişeydir bilemedim nedenedim evde denedim beceremedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 tool videosu izle biraz justini görürsen çoğu riffte dirsekten çalar ehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lightbringer Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Korax said: Benim kisisel nacizane tavsiyem, hic penayla falan vakit kaybetmemendir isin acikcasi :) Pena yerine biraz daha sert calarak ve tizlerinide biraz yuksek tutarsan aynisi olmasada daha farkli bi sound elde edersin sanki.Ha illa penayla calicam diye taktiysan, cok asiri bi kuralida yok olayin hani.Bide olay dirsekten degil, daha cok bilekten, genelde hemen her ensturman icin ayni bu, rahat calim acisindan. Kessinlikle katılıyorum. İlla pena kullanacaksan da kendini en rahat nasıl hissediyorsan o şekilde kullan. İnsanların nasıl kullandığı değil, senin nasıl rahat ettiğin önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Mortis said: tool videosu izle biraz justini görürsen çoğu riffte dirsekten çalar ehe iste olayin kotulugu o zaten, bitek tool yada cesitlerini calarsin.Baskada pek bi isine yaramaz pena ile calmak :) Vakit kaybi bence, finger gelistirmek cok daha faydali.Netekim her daim ihtiyacin olacak teknik finger zaten.Olayin asil teknigine nekadar hakim olursan ve ensturmanin görevini nekadar yerine getirebilirsen okadar iyi.Sonrasinda slap calmasanda, pena ile calmasanda, yada tapping yapmasanda olur, zamanla hepsi olur zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pogodi Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 tabi ki zaten tool daki basslar daha çok gitar gibi kullanılıyor. Sıradışı bir bass kullanımı var. Gerçek anlamda bass parmakla çalınır , tuşeleri, hissi vs yeterli verebilmek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Tapping'i gectim parmakla 6 telli bass gitarlarda sweep atan dayilar da bayagi var, parmak calismak gayet iyi olur. Ha zangir zangir, boyle her tele vurdugunda pick attack sesini de duyayim diyorsan, o ayri da, duruma gore degisir motorkafa falan calarsin oyle ancak, ya da benzerleri ehah. Hos bass gitardan ve tekniklerinden anlayan birisi hic degilim o da ayri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pogodi Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 ya zaten senin gitarın da Si de bass gitar gibi çaliosun maşallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar