Laurelin Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 bundam 100 sene once cep telefonu cifors filan yoktu ama insanlar yasiyordu? sorun komunizmde degil, evet komunizmi cok defa elestirdim burdan ama milleti kandirmayin komunist utopyasi butun gezegen tek ulke oldugunda ancak tartisilir butun dunyanin mali ortak olur, amerika ciforsu uretir dagitir fransa sarap yapar dagitir vs vs ama hap kadar izole ulkelerde uygulaninca islemiyor haliyle, komunizm filan degil o komunizmcilik oynuyorlar sovyet rusya bile komunizmcilik oynamaktan oteye gidemedi hani ama komunizmin yerel olarak uygulaninca hicbir ise yaramadigini ve sistemin islemedigine dair cok guzel bir ornek verdi bize deney gibi incelemek lazim kapitalizm de islemiyor misal ideal olan ikisinin ortasini bulabilmek bunada kimse yanasmiyor haliyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 eh ben zaten "ideal" komünizm e birşey demiyorum. kimse demiyor. "küba çok iyi biyer, bakın komünizm işliyor" denmesine karşıyım sadece. çok ciddi bir derecede insanların bilgiye ulaşımını kısıtlayan bir rejim sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 küba süper bir mekan olduğu için insanlar köpekbalıklarının yüzdüğü yüzlerce km'lik körfezi sallarla geçerek kaçmaya çalışıyordu. türkiye'de öyle birşey görmedik ona bakarsanız heh. komünizm bile değil kızıl krallık bunlar zaten. hatta öyle baskıcı krallık bile kalmadı dünyada artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 arkadaşın bahsettiği devletçilik zanneiyorum, atatürkten sonra uygulanan (becerilemeyen) devlet kapitalizmi. yoksa atatürk gayet güzel devlet kapitalizmi yaptı. gerçi onun da bi yerden sonra sonu gelecekti. atatürke denk gelmedi o dönem. denk gelseydi ne yapardı bilemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 buzdolabi dagitacaklarina i-phone verseler bu kadar yaygara cikmazdi. 3.0 SDK siyla yoktan ekmek de var ediyomu$ hem. 1 gundur falan du$unuyorum ya, adam serbest piyasa ekonomisini i-phone la plazmaya indirdi ve refah toplumu olarak sundu. Yani sanki 13 milyon i$siz kayip $ehir atlantiste ya$iyo, millet yiyecek ekmek bulamasin, adamin biri cikip refah toplumundan bahsediyor. nasil insanlar bunlar ya? kim lan bunlar? ya da bunlar insansa biz neyiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 ekmekleri yoksa ayfon yesinler. aslinda baska bisey yazicaktim, ama genclerin gelisimini olumsuz yonde etkileyecegi icin yazmadim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 bugun de mehmet $im$ek, kadinlar kriz doneminde daha cok i$ aradigi icin i$sizlik doruga cikti diyor. lol ya. i$ aradigimiz icin ozur dileriz bakan. hangi yone bakiyosan artik.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Kriz olunca devlet yardım etsin , ekonomiyi düzeltsin diye bağıranlar şimdi devlet saçma diyorlar.Amerikanın bu krizle piyasadaki malvarlığı kat kat arttı ve neo liberal politikaların bittiğinden bahsediliyor , daha çok kurallı ve devletin denetlediği bir piyasadan bahsediliyor.Bütün bunlara rağmen burda bazı arkadaşlar sosyalizm mi kalmış ,devletçilik mi kalmış diyorlar.Özellikle bakanın bu konuda ki argümanı daha da efsane sosyalizm de iphone mu varmış.Bir bakanın ekonomi değerlendirmesinin bu kadar vasat olduğu bir ülkede halk kendinden utanmalıdır bence. Bilmiyorum aranızda holdingleri olanlar var mı ama , piyasada devletin olmaması kontrolün olmaması sadece zenginlerin mal varlıklarını sosyal bir sorumluluk gütmeden kat ve kat arttırmaları demek , bu artan mal varlıkları da bizlerin cebinden çıkan paralarla oluşuyor.Belki devlet ülkenin zenginliğini çoğu zaman zenginler kadar verimli kullanamadı ancak bu devleti yönetenlerin beceriksizliğidir , ve denetimsiz tamamen serbest bir piyasayı hiç bir şekilde meşru kılmaz bana göre.Son olarak eğer devlet benim devletimse bana karşı sorumlulukları olmalı , sosyal devlet olmalıdır bu da devletçilik uygulamadan pek mümkün değil bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 valla şahsen "devlet yardım etsin" demediğim gibi amerika'da çok büyük muhalefet var devletin yardım pakedine, biraz araştırırsanız ne denli şiddetli ve geniş çaplı eleştiriler yapıldığını görebilirsiniz. "bırakın tutunamayanlar batsın" diyenler daha çoktur hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Şirketlere yapılan yardımlara doğan tepki , şirket sahiplerini kurtarmak için halkın vergilerinden oluşan devletin parasının harcanmasından dolayı.Şirket sahiplerinin zarar ederken devletin durumu kurtarmaya çalışmasına hayır diyeceklerini sanmıyorum ki , bu ortamda çıkıp ta devlet krize karışmasın diyecek çoğunlukta bir ekonomist kitle olduğunu sanmıyorum.Dünyadaki hemen hemen bütün ülkeler önlemler alırken , "bırakın tutunamayanlar batsın" diyen çoğunluğu nerede gördün merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Esh said: bugun de mehmet $im$ek, kadinlar kriz doneminde daha cok i$ aradigi icin i$sizlik doruga cikti diyor. lol ya. i$ aradigimiz icin ozur dileriz bakan. hangi yone bakiyosan artik.. işsizlik oranlarının, işi olmayanlara değil iş arayanlara göre hesaplandığını biliyoruz. iktisada giriş kitabını açsan bile yazıyor. yani öyle löllük birşey de söylememiş adam. eve bakan bir kişi işinden olsa, haliyle geçim derdiyle karısı ya da kocası da iş aramaya çıkıyor. bu konularda türkiye'de yapılan akademik araştırmalar olmadığı için haliyle adam haklı mı değil mi bilemiyoruz. biz üniversitede kılık ve de kıyafeti tartışmaya devam edelim isterseniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 ev kadinligini bir "i$" olarak kabul eden bir iktisat kitabi varsa, onu okuyalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Sosyal devletin kokunde sosyalizmin yattigini bilmemek cidden kotu bisey olsa gerek ya. Saka gibi yazilar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Esh said: ev kadinligini bir "i$" olarak kabul eden bir iktisat kitabi varsa, onu okuyalim. ev kadınları, bir fabrikaya gidip iş var mı diye sorunca işsiz kabul ediliyorlar. öncesinde ev kadını olmak, yani ekonomiye katkıda bulunmamak onların seçimi. sosyal boyutu beni bağlamaz, ekonomik boyutunda iş istemeyen kişi işsiz değildir. kısaca öyle bir kitap yok, okuyamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 hicbir bokun sosyal boyutuyla ilgilenilmedigi icin dunya $u an bu noktada olabilir mi acaba? belki de artik sosyal boyutlariyla ele alinan bir iktisat temeli gerekiyordur, boyle dogal kaynaklarin sinirsiz zannedilmedigi,i$cilerin de insan oldugu felan.. yok kiz arkada$im da finans mezunu, arasira deliriyorum boyle, belki normaldir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 elm said: Şirketlere yapılan yardımlara doğan tepki , şirket sahiplerini kurtarmak için halkın vergilerinden oluşan devletin parasının harcanmasından dolayı.Şirket sahiplerinin zarar ederken devletin durumu kurtarmaya çalışmasına hayır diyeceklerini sanmıyorum ki , bu ortamda çıkıp ta devlet krize karışmasın diyecek çoğunlukta bir ekonomist kitle olduğunu sanmıyorum.Dünyadaki hemen hemen bütün ülkeler önlemler alırken , "bırakın tutunamayanlar batsın" diyen çoğunluğu nerede gördün merak ediyorum. elbette ki batan şirket sahibi yardımı geri çevirmeyecek, hayli komik bir beklenti olmuş. ve elbette ki halkın parasının kullanılması sorun, nihayetinde halkın parasıyla serbest ekonomiye yaptığın her kapsamlı müdahale doğrudan halkın cebinden çıkıyor. Penthesilea said: Sosyal devletin kokunde sosyalizmin yattigini bilmemek cidden kotu bisey olsa gerek ya. Saka gibi yazilar var. devletin kökünde de kabile var ama kabile devleti olmak istemiyor kimse bugün. insanın kökünde de maymun var ama maymun olmak da olumlu anlamda kullanılmıyor, en azından bizim toplumumuzda. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 bir de insan maymundan gelmemiştir diyorlar. gelmiş de bazısı geri bile gitmiş heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 lol yav kubada bilgisayar diyolar su diyolar bu diyolar unutunuz galiba kubaya ambargo uygulaniyo kubadan bi seker bile cikisina izin verilmiyor ilaclar bile deniz yoluyla engeleiyor su buyuk kasirga sonrasi yardimlarin girmesine bile izin verilmemis kuzey koreye gelelim simdi teknolojide dunyayi gecmis... cin e gelelim plazma dahil cogu elektoronic esya made in chinna yav ayip yav kubada okuma yazma orani 100% bu ulkede kac? bio teknolojide oldukca ilerde hem kuba kimse bunu soylemiyor... bu arada http://www.leman.com.tr/content/images/494b3370c91fbf3145974adf6e3d6a29.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 fizban said: eğer daha iyi hizmet isteniyorsa, türk telekom özelleştirilmez, TEKEL olması engellenir. türk telekom özelleştirilmesine rağmen yasalarımız sağolsun halen tekel konumunda ? ee ne anlamı kaldı o zaman özelleştirmenin, amaç rekabetti hani ? işte insanların anlamadığı da bu. Sürekli bık bık ediyorlar Fransada bile telekom özelleştirildi. Fransada telekom özelleştirildiği sırada zaten o alanda rekabet eden başka kuruluşlar vardı, bu özelleştirme gerçekten rekabeti arttırdı. Bizim durumumuzda bir sektörün kaderini tek bir para sevicinin eline bırakmış oldular. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Sam said: Penthesilea said: Sosyal devletin kokunde sosyalizmin yattigini bilmemek cidden kotu bisey olsa gerek ya. Saka gibi yazilar var. devletin kökünde de kabile var ama kabile devleti olmak istemiyor kimse bugün. insanın kökünde de maymun var ama maymun olmak da olumlu anlamda kullanılmıyor, en azından bizim toplumumuzda. (:P) Senin yaptığın yanlış bir analoji olmuş gibi. Sosyal devletin kökünde sosyalizm ilk çıktığında ortada olan yönetim şekillerine sosyalizmin girmesi ve onları bir nevi yumuşatması yatıyor. Tam bir kök ilişkisi değil sentez ilişkisi. Yani var olan bir sistem kendi içersinde gelişerek sosyal devlete gelmiyor, dışardan yabancı bir katkı oluyor. Devlet-kabile ilişkisi bundan farklı gibi geliyor bana. Gecenin bu saatinde dersten öte kalan iki gıdım beynimle şu an son kısmı çok açıklayamadım ama hisettim gibi sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 cengizhan66 said: kuzey koreye gelelim simdi teknolojide dunyayi gecmis... kuzey ile güneyi karıştırdın sanırım? kuzey kore'ye en son buğday yardımı yapılıyordu çocuklar açlıktan öldüğü için hükümetleri nükleer silah kasarken. küba'ya ambargo var diye mi dünyayla iletişimini engelleyecek şekilde yasaklar var? amerika bedavaya uçakla atar bilgisayar adamların gözleri açılsın da devirsinler hükümeti diye. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 ne güzel abi internet yok bişey yok otursunlar çalışsınlar sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 kuba dunyanin en iyi doktorlarina ve en sosyal tip sistemine sahip bu arada. ayrica ilac ambargosu da yok bildigim kadariyle. hatta ve hatta Michael Moore da bunu gostermek amaciyle boyle afganistanda engelli kalmi$ bi asker, 9/11 da cigerleri agir derecede patlami$ itfaiyeci bi kac elemani alip kubaya goturuyo. adamlar kuba bizim du$manimiz, bizi oldurmezler mi felan diyo. sora geliyolar kubaya, hastaneye giriyolar. amerikada 30$ olan ilac kubada 1$ felan. herifler $a$iriyolar boyle ba$ta, anlam veremiyolar. herneyse, $imdi bolumu tam hatirlayamiyorum ama guzeldi yani. kubada castro nun amaci halkin saglikli ve egitimli olmasi ve dogal olarak bunlarin ucretsiz sunulmasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Ardeth said: işte insanların anlamadığı da bu. Sürekli bık bık ediyorlar Fransada bile telekom özelleştirildi. Fransada telekom özelleştirildiği sırada zaten o alanda rekabet eden başka kuruluşlar vardı, bu özelleştirme gerçekten rekabeti arttırdı. Bizim durumumuzda bir sektörün kaderini tek bir para sevicinin eline bırakmış oldular. böyle tartışmalarda hep söylüyorum rekabetçi ortam yaratmayan özelleştirme yanlıştır diye. hatta bu postlarımı toplasan 1k madalyası çıkar birisine muhtemelen. ama insanların çoğunun eleştirisi buna yönelik değil, doğrudan özelleştirmeye karşı olmaları ve devletçilik istemeleri nedeniyle. özelleştirmenin kötüsü bile devletçiliğin iyisine yeğdir. nihayetinde bunu gördük: türk telekom rekabet olmadığı halde eskisinden çok daha iyi. rekabet ortamını becerselerdi keşke de bu sosyalizm meraklısı arkadaşlara laf anlatmaya uğraşmasaydık heh. Ardeth said: Senin yaptığın yanlış bir analoji olmuş gibi. Sosyal devletin kökünde sosyalizm ilk çıktığında ortada olan yönetim şekillerine sosyalizmin girmesi ve onları bir nevi yumuşatması yatıyor. Tam bir kök ilişkisi değil sentez ilişkisi. Yani var olan bir sistem kendi içersinde gelişerek sosyal devlete gelmiyor, dışardan yabancı bir katkı oluyor. Devlet-kabile ilişkisi bundan farklı gibi geliyor bana. Gecenin bu saatinde dersten öte kalan iki gıdım beynimle şu an son kısmı çok açıklayamadım ama hisettim gibi sdf e hadi senin dediğin gibi bir analoji yapayım: çaya şeker atıyoruz ama küp şekeri yiyor muyuz? yiyen de var elbette, ama şekersiz de içen var o hesaba göre. ama kişiye göre az ya da orta şekerli çay en mübahı. sir'ün çok güzel yorumu var kaldı ki bu konuda evvelden, bu 'beğenilmeyen' sistem dışarıdan modüller entegre ederek kendini geliştirebiliyor. kapalı devre değil, yenilik ve değişikliği reddetmiyor. kendine uyarlayıp, adapte oluyor. bu sayede devam ediyor zaten yaşamına. ha bu arada, küba'nın eğitimini ekemek arası yapar yer internet kullanan günümüz çocukları. maykıl abimizi severim ama keşke bilgisayar da götürseymiş sağlık masraflarına bedel olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar