harrykewell Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Hikaye aslında biraz eskiden başlıyor. 2008 Sezon başı ihtiyar kurt Kalli efendi takımın başına getiriliyor, yıldız futbolcu Cassio Lincoln transfer ediliyor ve Galatasaray sezona gayet iyi bir başlangıç yapıyor. Herşey çok normal gider iken birden yaşlı ihtiyarın huysuzluk yapacağı tutuyor ve disiplinsizlik adı altında iki yıldız futbolcuyu Beşiktaş derbisi öncesi kadro dışı bırakıyor. Ve o günden itibaren çok gereksiz iktidar mücadeleleri ve anlamsız şahsi problemler ile Galatasaray mücadele ettiği kulvarlardan uzaklaştırılmak isteniyor. Nitekim bitime 6 hafta kala ihtiyara yol veriliyor ve Cassio Lincolün biraz sırtı sıvazlanarak çok rahat elde edilmesi gerekn bir şampiyonluk ite kaka elde ediliyor. Bu sene sebebini hala kimsenin bilmediği ve anlam veremediği bir politika ile skibbe diye bir adam takımın başına getiriliyor ve adam rüştü ispat çabasında ilerler iken sezon başında yapılan nokta ve doğru transfer ile çok iddalı bir kare as ( kewell - lincoln - baros - arda ) oluşturuluyor, bunlar arka planda iyi bir kaleci ve savaşçı bir kaç adam ile destekleniyor ve skiibenin tüm engelleme çabalarına rağmen zaman zaman her futbolseveri fazlasıyla tatmin edecek düzeyde bir oyun sergileniyor. Amma ve lakin yine durduk ve gereksiz yere ihtiyar kurt geri geliyor, elinde eskiden kalma değneğiyle takımın kafasına vuruyor ve tam kızarmak için kendini güneşe bırakmış elmayı ağaçtan dibine düşürüveriyor. Sonra büyük kaptan fakat küçük teknik direktör bülent korkmaz takımın başına birlik ve beraberlik ruhunu aşılar ümidi ile getiriliyor. Tıpkı atasözlerinde söylendiği gibi çingeneye yetki verilince önce babasını kesmeye yelteniyor ve takımın kare asında arda haricindeki adamlara küçük zeka ürünü hesaplar ile balta vurmaya başlıyor. Sonuç ; Skibbeden kalan takımından çok daha KÖTÜ, KORKAK ve sadece PUAN hesabı yapan, seyircileri GALATASARAYLI olduğuna pişman edecek kadar alakasız bir futbol oynayan takım. Şimdi deniyor ki Lincoln hocasına saygısızlık yaptı. Soru 1 : Hamburg - Galatasaray maçında Lincolnü oyundan almak hangi mantık ve futbol bilgisi veya taktiği ile açıklanabilir ? Soru 2 : Hangi futbolu bilen insan Nonda, Ümit Karan ve Mehmet Güven 'den hala medet umabilir ? Soru 3 : Hangi cesur yürek adam cezalandırmak adına bir adamı kulubede oturturken 4-5 gün sonra kaybedeceği koltuğun korkusu ile maç sonu ağız değiştirip " ben onu hamburg maçınasaklamıştım " diyebilir ? Soru 4 : Dünyada daha önce de bir çok defans oyuncusundan teknik direktör olmuştur fakat içlerinde hangisi takımını bu kadar KORKAK ve PUAN endişesi içinde bir futbol anlayışına mahkum etmiştir ? Bağlayalım ; Lincoln hocasına " fuck off " demiş. Ben o anda ekran başında 32 senede öğrendiğim bütün küfürleri saydırmıştım oysaki. Az bile söylemiş. Bu kadar oyunu okuyamayan, dar görüşlü, köşe yazarlarını okuyarak takım idare etmeye çalışan bir adam için ettiği küfür az bile kalmış. Neyse biz yine ağzımızı bozmayalım, kibarca bülent korkmaza bu sevdadan vazgeçmesini, GALATASARAY taraftarını kendinden soğutmak yerine her zaman onların büyük kaptanı olarak kalmasını, bunun içinde en kısa zamanda ( mümkünse hamburg maçından önce ) görevini bırakmasını öneriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 bu yazıyı kim yazdıysa (sen veya bir yazar) futbol oyunundan değil ama futbolun içinden zerre anlamıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Kusura bakma ama,Lincoln'ü savunmayacağım sadece bu olay değil...Ne sanıyor ki kendini onu beğenme,bunu beğenme hocayı beğenme,Maradona olsa afedersin şeyimde olmaz.... Yılda bilmem kaç para alacaksın,sonra oturup maç,deplasman seçeceksin,kafana göre kamplara gidip/gitmeyeceksin,geç geleceksin,ondan sonra bir de hocana terbiyesizlik yapacaksın yok ya... Kimsin ki sen hoca seçiyorsun,adam seçiyorsun,maç seçiyorsun,asıl suç ona ceza veren Bülent veya gs yönetiminde değil,hala onu GS'dan,onun efsanelerinden hizmet veren insanlardan üstün gören taraftarda..Sanrıım sende bu grubun içindesin... Az bile yapıldı,taraftar olsam ıslıklarım ilk maç Lincoln'ü...Galatasaray Futbol takımının hiç bir futbolcuya ihtiyacı yok,maç kaybedebilir,kazanılır önemli değil,bazı değerler unutulmamalı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 lincoln çöp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 ayrıca geldiğinden beri - öyle yada böyle - maç kaybetmemiş bir teknik direktörden bahsediyoruz. ayıp ya. cidden ayıp yani. ve inanılmaz bir hıncal özentisi yazı olmş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Kim bu futboldan uzak olupta bu yazıyı yazan adam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Bir noktaya açıklık getirelim, Lincoln burada sadece aktif roldeki bir şahıs. Ben Lincolnü savunmak için yazmadım bütün bunları. Aynı şeyler başka bir futbolcuya da yapılabildirdi. Olaya biraz daha derin bakalım, her insan yaradılış icabı şımarıktır.Hiçbir toplumda herkes eşit değildir.Mutlaka bazı insanların ayrıcalıkları veya imtiyazları olabilir.Bu çok doğaldır.( Bakınız Galatsaray Hagi,Fenerbahçe Alex, Beşiktaş Sergen ) Burada Lincolünün tek zaafı takımdaki tek brezilyalı olmasıdır ve yandaşı olmamasıdır. Emin olun onun da bir tayfası olsaydı bunların hiçbiri başına gelmezdi. Benim anlatmak istediklerim çok farklı şeyler, burada bir kaç şahıs Lincolün üzerinden prim yapmaya, başı sıkışınca Lincolünü günah keçisi ilan ederek olaydan sıvışmaya, her başarıyı sahiplenirken her başarısızlıkta adamı ortaya atmaya çalışma çabalarıdır. Herşeyden önce İNSAN gözlerinden belli eder kendini, ben bugüne kadar bu adamın gözlerinde herhangi bir puştluk görmedim. Hata her insan yapar, yanlış herkese mahsustur. Önemli olan bir adamın ayağı takıldığında kıçına tekme basarak onu yere devirmek değil, elinden tutarak ayağa kaldırmaktır. GALATASARAY bugüne kadar hiçbir futbolcuya bağımlı olmadı, olmayacakta. Herkes gelir geçer, önemli olan yaşanan anlarda aldığın keyif ve yaşadığın mutluluktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Khelben said: ayrıca geldiğinden beri - öyle yada böyle - maç kaybetmemiş bir teknik direktörden bahsediyoruz. ayıp ya. cidden ayıp yani. ve inanılmaz bir hıncal özentisi yazı olmş. Futbol bir keyif işidir, puan almış almamış, zerre kadar umurumda olmaz. Ben oynanan futbol ve sergilenen duruştan rahatsızım. Ayrıca olaya senin gözünden bakmak gerekir ise, GALATASARAY kaybetmetdiği maçlarla değil kazandığı maçlarla övünmelidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Lincoln'un gözlerinde puştluk görmedim demek de ayrı bir komedi.... Biraz nickinde yazan futbolcudan ders alsın,Şampiyonlar Ligi kaldırmış,Premier Ligde top oynamış adam,kalkıp hala defans olayım,yeni bir şeyler öğreneyim,takım için elimden geleni yapayım derdinde... Sonra bir de Lincoln efendinin yaptıklarına bak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Şu gazetelerin kendi adını büyük ve bold yazması tarzı GALATASARAY, FENERBAHÇE diye komple büyük yazma özentiliğine de hastayımdır :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Kusura bakma da yazının neresini tutsan elinde kalıyor. Bülent geleli sadece 3 maç oldu, defans+defansif orta sahanın yarısı sakat, daha da kötüsü stoper yok, 3 maçta iki kırmızı gördük, Baros dışındaki forvetler formsuz. Daha saymama gerek var mı? Heralde kadrodan haberin yok ki Nonda,Ümit, Mehmet Güven'den medet umuyor diyorsun. Baros cezalıysa, Linderoth ve Mehmet Topal sakatsa bu adamlar oynayacak tabi. Edit: Bordeaux maçı da var, 4 maç oldu Bülent geleli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Baggio , sadece vurgulanması gereken kelimeleri büyük yazıyorum, bazı yerlerde takım isimlerini de küçük yazdığımı görebilirsin. Sotto , Lincolnün bugüne kadar bariz yaptığı hataları ( sana göre ) sayar mısın ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 linco fitbolcu deil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Hemen sayayım,bir kere hoca seçmesi baştan diyorsun Kalli'yi beğenmedi,sen kimsin? Kampa geç gelen Lincoln, Büyük maçlarda nedense(!) hep sakat cezalı olan Lincoln, Deplasmana bir nedenle(!) gitmeyen Lincoln, Gereksiz kartlar görüp takımı yanlız bırakan Lincoln, Bülent'e küfreden Lincoln, Yeterli mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Nosfe, Baros cezalı ise Yaser oynar, paf takımdan genç çocuklar oynar, hiç değilse mücadele edip terlerler. Bu adamlar gibi sahada gezinip maç ne zaman bitecek diye beklemezler. O sakat, bu cezalı, berikinin karnı ağrıyo demek hiçbirşeyi çözmez. Ben açık ve net söylüyorum. SAHADA MÜCADELE YOK. Bunun futbolcu ile alakası yok, teknik kapasite ve mantalite meselesi. Bülent korkmaz teknik direktörlük anlamında ne yapmıştır bugüne kadar. Bırak teknik adamlığı adam daha doğru düzgün topa vurmayı bilmiyor. Biz bülenti bugüne kadar hep cesur yüreğiyle, ıslattığı formasıyla, tekmele uzattığı kafasıyla sevdik, koltuk peşinde puan kaygısıyla değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Sotto , yazıyı tam okumamışsın , sezon başında kalli ile çok iyi başladı dedim, gel gör ki kalli efendi anlamsız yere adama tavır alarak derbi maç öncesi adamı kadro dışı bıraktı. Sebep ? arkadaşları kampa gelmiş, ya sormazlar mı adama bu kamp dingonun ahırı mı ? bu adam o kamptan nasıl çıkmış ? arkadaşlarını alıp nasıl getirmiş ? getirse bile kime ne zararı olmuş ? Adam her maç binlerce tekme yiyor, sakatlanmasa şaşmak gerekir. Depaslanmana gitmiyor diyen kim, gazeteler. Diyelim ki doğru. Peki sorarım sana bu adamı deplasmana götüremeyen yöneticiler orada neden hala duruyorlar ? Başka var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
catlikethiief Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 ne diyon sen ya şaka mısın . lincoln musun yoksa sen fsdsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 lincoln e şımarık derken alex'i de için içine almıssında alex'in ne şımarıklığını gordun bende orda kaldım. ben alex kadar profesyonel ve işini duzgun yapan futbolcu cok az gordum. oyundan cıkarılırken licoln alex gibi takımın beyni olan oyuncular sinrlenebilir ama sinirleri td ye karşı değil kendilerine karşı olmalıdır. lincoln gidipte ondan bi ust mevkide olan bi adam fuck off diyemez. hiç bi futbolcu diyemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 catlikethiief said: ne diyon sen ya şaka mısın . lincoln musun yoksa sen fsdsf yok abisi adam kewell işte arkadaşını savunuyo burda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Zaten beni de sinirlendirek nokta o...Yöneticiler ne iş yapıyor...Adamın disiplinsiz olduğu su götürmez,hala savunma adamı,ama suç yöneticilerde de evet.. Gidip küfrediyor Bülent Korkmaz'a cezası 30bin euro,neymiş bir daha yaparsa 2 katı olacakmış,bir daha yaparsa 2 katı olacakmış,vay be cezaya bak...Adam gibi bir yönetim böyle saçma bir ceza sistemi mi uygular? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 harrykewell said: Nosfe, Baros cezalı ise Yaser oynar, paf takımdan genç çocuklar oynar, hiç değilse mücadele edip terlerler. Bu adamlar gibi sahada gezinip maç ne zaman bitecek diye beklemezler. O sakat, bu cezalı, berikinin karnı ağrıyo demek hiçbirşeyi çözmez. Ben açık ve net söylüyorum. SAHADA MÜCADELE YOK. Bunun futbolcu ile alakası yok, teknik kapasite ve mantalite meselesi. Yaser oynadı zaten gördük ne yaptığını. Sahada mücadele yok diyorsan maçları izlemiyorsun. Çoğu oyuncu maçın sonuna doğru ayakta duramayacak halde oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 bülentin borcu mu var aga size. anlamadım ki bi hıncal bi sen. ne yaptı bu adam yani. bence gayet iyi top oynatıyo. bu kadar sakat, haftalardır gelen istikrarsızlığın üstüne bu kadar mücadele iyi bile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Sotto, personelin başarısızlığının en temel sebebi yöneticisidir. Atalarımız ne demiş, at sahibine göre kişner. Nofre, onların maç sonunda ayakta kalamamalarının sebebi tamamen psikolojik eziklik. Tabi şu da var, oyunu doksan dakka üzerinde kabul edersen rakip seni ezer ve normalin üzerinde efor sarfederek yıpranırsın. En iyi savunma hucumdur derken de anlatılmak istenen budur. Herşey önce kafada biter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 fede, sana bülentin takımın başında çıktığı maçlardaki istatistikleri incelemeni tavsiye ederim. Topla oynama, korner, şut, hangi yarı sahada oynanmış, pozisyon , vs... eminim onlar sana ne demek istediğimi anlatacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
catlikethiief Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 (td) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar