daverc Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Evet gecenlerde çaşıt ve soysuz olduğumu söyledikleri icin merak ettim ve ydna ile mtdna testi yaptırmaya karar verdim :p Seçenek olarak mtdna ve ydna agırlıklı veya kombine testler var. Anneden gecen mitokondriyal dna nin tutarlı olmasının yanında babadan gelen y nin de büyük etkisi var. Bu sebeple hangisini secsem konusunda kararsız kaldım civardaki genetikle ilgili arkadaşlardan fikir alayım dedim. https://www.familytreedna.com/products.aspx Amerikadan yanaktan doku almak icin aparat geliyor. Geri yolluyoruz ve eğer söyledikleri gibiyse gerçekten geniş acıklama sunuyorlar. Burda testler ve acıklamalari var ben Y-DNA12+mtDNA olan kafama yattı arz ederim. Edit: Basligi sitenin adı dolayısıyla bu sekilde actim.
Riddler Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 bi teori vardi yıllar önce TSK dan askerlerden kan örnekleri alınıp Amerikaya gönderilmiş, ardından genetiğimizi çözüp kimyasal silah denemeleri yapılmış konuyla alakası yok ama aklıma geldi birden.
Burax Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 yDNA yı bilmiyorum da mtDNA'e güvenebilirsin kasarlarsa havvaya kadar giderler (: şaka bir yana mtDNA olsun sağlamdır.
sardalya Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 ben de bugun siparis ettim bundan, salak 23andme hem avrupa'da kampanya uygulamiyor 2 KATI fiyatina satiyor gene de almaya karar verdim ama bi de shipping koyunca uzerine cildirdim. en basit testten aldim kiz arkadasima dogum gunu icin ama ben bile heyecanlandim, guzel bir deneyim olursa kendime full+full bir test yaptiracagim :D sonuclarini da paylassaydin neler ciktin kapsamliymis senin testler.
sardalya Mesaj tarihi: Kasım 23, 2017 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2017 4 haftada geliyormus :( sonra bi de sonuclar falan 2 seneye paylasirim anca, buarada indirime girmis bitane daha siparis ettim arkadasim icin. https://www.familytreedna.com/ 49 dolares 5 dolar da international shipping.
Tim Mesaj tarihi: Kasım 23, 2017 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2017 23andme 6-8 hafta icinde tamamlaniyor soz verdikleri gibi. O arada unutuyosun zaten, mail gelince seviniyosun falan.
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2017 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2017 valla bizim dna ya karisan gorusen olmadigi icin ..ortaasyada neysek simdi de oyuz gibi..hatta fenotipik olarak simian cizgim bile var mongollarda -genetik hastalik - ve mogollar orta asya kokenlilerde gorulen.. hani onun icin avsutralyaya gocup oradan sa ya tasinmak atiyorum 1 nesil sonra alaskaya gitmek..vsvs olacak 2 3 nesil gececek torun cocuklari cilli sari cikacak ki..o zaman supriz olsun aa aa sizin genler silme ortaasya diye..
ginaly Mesaj tarihi: Kasım 23, 2017 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2017 gelen sonuçta ne yazıyor, onedio gibi hangi ünlünün torunusun falan tarzı bişey yoktur umarım
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2017 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2017 %30 korelisin, %40 çinli, %30 viking gibi
sardalya Mesaj tarihi: Kasım 23, 2017 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2017 cool sonuclar cikmazsa da bosver takma Steve Jobs da suriyeliydi yaziyor
Masticore Mesaj tarihi: Kasım 23, 2017 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2017 Fazla verip Mtdna verirsen dogu cikma ihtimali yuksek az para verip family alirsan dogru cikma ihtimali dusuk mu nedir ben anlamadim bu isi.
Öne çıkan mesajlar