Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wow için yeni sistem


Nessarien

Öne çıkan mesajlar

Ulduar gelmeden önce sistemimi yenileyeceğim sağda solda birkaç araştırma yapıp güncel sistemler hakkında bilgi ediniyordum burada da kapsamlı bir konu açıp nabız yoklamak istedim.

Birkaç Blizzard Poster'ın ısrarla vurgu yaptığı nokta wowdan alınan verimin öncelikli olarak işlemci gücüyle doğrudan ilişki içerisinde olduğu ardından ram ve son olarak ekran kartının performansı etkilediği yönündeydi malum grafikler şahane değil. Ayrıca wow iki çekirdekten verim alabilmekte, dolayısıyla quad core bir işlemciden maximum verimi alamıyor.

Maksimum ayarlarda yüksek fps değerlerinde akıcı şekilde wow oynamak için nasıl bir sistem kurmalıyım ? Herkes yeni bilgisayar kurmanın şuanda çok akıl karı bir iş olmadığını söylüyor çünkü hem amdnin hemde intelin yeni platform geçişlerini yapmaya başladığı bir süreç yaşanmakta.

Sapphire x1900xtx Kingston 2 gb ram AMD Athlon X2 Dual-Core 4800 (2.5ghz) DFI Anakart kullanmaktayım. Şuandaki sistemim ile yüksek ayarlarda solo, 5m ve 10m raid seviyesine kadar ~40-60 fps değerlerinde gayet iyi şekilde oynayabilmekteyim fakat 25mlerde ayarları düşürmezsem 15-19 fpsye mahkum kalabiliyorum ve bu oyun performansını kimi zaman ciddi şekilde etkileyebiliyor. Ayarları düşürüp akıcı şekilde oynayınca da görüntüden haz etmiyorum.

Yüksek performans amacıyla core i7 almaya kalksam dolarında yüksek seviyede olduğunu hesaba katacak olursak yaklaşık olarak 3000 tllik bir harcama yapacağım. Yeni işlemci modelleri ve anakartların yaygınlaşması ile core i7 sistem maliyeti aşağıya düşünce mevcut işlemciler giriş seviyesinde olacak bunu hesaba katınca nasıl bir satın alma stratejisi izlemem gerektiği konusunda kararsız kalıyorum.

3 alternatif üzerinde düşünüyorum. Görüş, öneri ve yeni alternatiflere açığım ^^

1-) Mevcut sisteme iyi performans alınacak şekilde upgrade yapıp birkaç ay sonra tüm sistemi yenilemek.

2-) Rawr deyip core i7 almak. (2750-3000 tl)

3-) Core i7 ile elde edilecek %10-15 performansı salla deyip amd Phenom II işlemci almak am2+ platform kurmak. (2000-2200 tl)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

xp'de 2 gb ram ile gayet temiz oynuyorum ben. kartım da hd4850 sapphire. işlemcim 2.66 c2d. 25manlerde 40-50 fps goruyorum, en aoe gerektiren fightlarda, detaylar fullde gölgeler dahil.

hayvan gibi para verip, canavar gibi bir alet de alsan zaten 25man raidlerde oyle abartı fps degerlerine ulasamıyorsun. hatta yukleyecegin addonlar da olması gerektiginin altına cekebiliyor fps'ni. o yüzden wowu rahat oynayacam diye işi abartma derim, parana yazık olmasın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Seninle aynı durumdayım. Yaza kadar bekleyeceğim, fiyatların düşeceğini tahmin ediyorum. İ7 alıcam ve hatta paraya biraz daha kıyıp GTX 295 patlatıcam bi tane.

AMD ve ATI den nedenini bilmediğim bir sevgisizlik görüyorum kendimde. Dolayısıyla Intel ve Nvidia dan şaşmayacağım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Beni dinlersen nvidia ve intel derim.

Evde bi tane 4gb ram 1.86 core2duo 8800gtx vista kurulu makina ile 2.8gz dualcore 4gb ram ati hd3870x2 vista kurulu makina var
Wowda nvidia ve intel olan makinadan daha iyi performans alıyorum. Görüntülerde de hatları daha yumşak bi görüntü var heralde fizik teknolojisi ile ilgili bi olay bu o yüzden benim bundan sonraki tercihim nvidia and intel yönünde. Başka oyunlarda da daha iyi performans aldığım oluyor. Nvida bence driver olayından kazanıyor her zaman ati bir türlü adam akıllı oturtamadı şu driver olayını .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sistem almak için çok kötü bir zaman dilimi içinde olduğumuzun farkındayım fakat ortada fazla alternatifim olmadığı için bir anlamda mecbur kalıyorum. İşlemcinin günlük uygulamalarda olmasada wow için raidlerde artık zorlandığının farkındayım ve socket 939 anakarta uygun bir işlemciyi günümüzde bulmak imkansız olduğu için (en azından ben bulamadım hiçbir pc shopda/sitede) sadece işlemci/ekran kartını upgrade edip, birkaç ay bekleyip yeni bir platforma daha geniş ürün yelpazesi varken geçiş yapmak gibi akılcı bir yolu takip edemiyorum. İşlemci değişimi; anakart, ram ve psu değişimini beraberinde getireceği için idarelik bir sisteme 1 milyar üzerinde para vermeyi sokağa atmak olarak nitelendirmemek elde değil.

Am2+ platform kurmayı düşünüyorum. Dengi olan intel ile sadece %10 civarı bir performans farkı var. Fiyat olarak intele göre daha uygun ayrıca amd phenom II güç tüketimi konusunda intelden daha iyi. Ekran kartı seçiminide atiden (HIS HD4850 IceQ 4 1GB 256bit GDDR3 16X) yana kullanacağım.

Şuan için topladığım sistem şu:
http://img22.imageshack.us/img22/1831/asdgns.png

PS: KDV ne tatlı birşey.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Core i7 sistemek geçmek şu aralar pek mantıklı değil gibi.
Çünkü ramler e gelince en az triple channel 6 gb yüksek mhz li ram alman da gerekecek tam performans açısından. Ha sözkonusu sadece oyun iken ram olayını düşürebilirsin. Zaten maliyeti oldukça yüksek olacaktır. Hazır düşürmüşken işlemcini de düşürürsün buna bağlı olarak anakart da LGA775 yada AM2 soket olacaktır. Bu noktada cebine kalan (i7sistemden artan) parayı da ekran kartına yatırmayı daha doğru bir tercih olarak görüyorum - ki bende öyle yaptım.
İşlemci için PIIx4 demişsin. yada şansına güveniyorsan x3 alıp 4 yapmayı deyebilirsin (pek tasvip etmiyorum açıkçası). Dengi olan Q9650 işlemcilere göre fiyatı oldukça uygun ayrıca tek kalemde 700lira bi işelmciye verince insanın içi cız ediyor tecrübeyle sabittir :)
Ekran kartına gelince artık 4850 nin bi esprisi kalmadı. yeni kartların çıkacağı için yakın zamanda 4870 fiyatları daha uygun seviyeye gelebilir. Gerçi şu an bile iyi bir kart olarak verilebilecek fiyatlara sahip.(referans tasarım soğutmalı modelini alacaksan kasa seçiminde soğutmaya önem vermelisin).
Yada Nvidianın GTX280, 260 modellerine de bakabilirsin tercih senindir.
Ram olarak 4gb 800mhz işini görecektir.
Anakart ta işlemcine göre intel için P45, Amd için se performansları hakkında pek bilgi saibi olmasam da AM2+, 790fx,gx modellerine bakabilirsin.
Son olarak "biraz daha bekliyim belki dolar düşer, indirim olur" gibi düşüncelere hiç ama hiç girme. Ekonomi garip bişey. Ki dünya firmalarının yaptığı indirimler ülkemize oldukça gecikmeli yansıyor. Bu zaman zarfında da ya dolar yükseliyor, ya gümrük vergisi artıyor yani fiyatlarda ahım şahım bi değişme olmuyor.
Bu da tecrübeyle sabittir. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ati alınca HIS almak istiyorum diğer markalarla iyi tecrübelerim olmadı. Hem sessiz oluşu hem iyi performans vermesi sebebiyle HIS çok övülüyor.

Sistemin diğer bileşenlerini satın alacağım sitede istediğim soğutma tipine sahip 4870 yok bu yüzden 4850 almak istedim olurda stoklarına girerse tabiki aradaki farkı ödeyip 4870den yana seçim yapmak isterim.


http://img6.imageshack.us/img6/7012/fsd.png
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...