Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mustafa Balbay Günlükleri.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Jadelith malesef anlayamıyorsun, ısrarla Türkiye'yi AB ülkeleriyle kıyaslıyorsun..

Hayır anladığım kadarıyla yurt dışında yaşamışsın/yaşıyorsun, aradaki farkın BARİZ olduğunu sende biliyorsun.. Hadi orduyu iyice küçültelim o zaman, dünyada action'ın eksik olmadığı Orta Doğu'nun dibinde yaşıyoruz ama?

Türkiye'nin konumu brit köprüyse, AB en fazla Yew falan?! (action olarak)

Asker hem iç hem dış tehtidlere karşı biraz da olsa göz korkutuyor mu? Evet korkutuyor.. Sen bu asker faktörünü ortadan kaldırırsan zaten saçma olan dengeleri iyice bozarsın.. Sanki inanılmaz bilinçli halkımız, oturmuş sistemimiz var da bi tek ordu baltalıyor bu dengeyi!

Demokrasi yok, sivil örgütlenme sıfır, anayasayı çiğneyen çiğneyene, herkes kafasına göre at koşturuyor.. Bu ülkede üniversitelerde türban yasağı varken YÖK başkanı çıkıp rektörlere "kafanıza göre takılın" demedi mi? Dingo'nun ahırı resmen ülke, daha hangi mantıkla AB ile kıyaslıyorsunuz?

ABD güdümlü 80 darbesi bu ülkeye en büyük zararlardan birini verdi evet.. Turgut Özal, Adnan Menderes, Sülo vs.. de bir o kadar zarar verdi? Ee o zaman seçimleri de kaldıralım? Başa gelen hangi lider bu ülkeyi ileri götürdü? Seçimler de zararlı o zaman bu mantıkla?

Hassas bir denge var işte, çarpa çurpa bi şekilde ülke ayakta duruyor şimdilik.. Ortam stabil olmadan bu saçma dengeyi sağlayan elementlerden birini çıkarırsan ne olur? Sonucu tahmin etmek o kadar zor değil sanırım..

Askere gelene kadar, sistem bütünüyle çarpık zaten.. Türkiye'nin şu zamana kadar parçalanmadan gelmesi bile resmen şaşılacak şey zaten, Allah'a emanet gidiyoruz böyle bir saçmalık olabilir mi? Oluyor ama işte..

Asker zaten işlemeyen, varolmayan birşeye nasıl zarar verebilir? Yahu ülke bildiğin çayır; milyonlarca koyun, bi kaç çoban, komşu çayırlardan bizim çobanları kukla gibi oynatan bi sürü çakal..

Bırakın artık şu demokrasi çığırtkanlığını, zaten ortada öyle birşey YOK!
Mesaj tarihi:
Jadelith doğru diyorsun fakat senin o bahsettiğin adam gibi ülkelerin hiçbirine yabancı bir ülke kendi çıkarları için hükümet sokamıyor.O konumlarına gelebilmeleri için çok büyük uğraşlar vermişler.Çok büyük gelişmeler göstermişler ve bunların hepsi kan ile olmuş.Tüm bu başarıların sonucunda elinde tuttukları kazanımı sen hiçbir halt yapmadan elde edemezsin.Bu kazanımı elde etmeye kim çalışıyorsa ve beni ikna ediyorsa onu desteklerim.

Askerin işinin siyaset olmadığını herkes biliyor.Fakat biz ek olarak bu üst seviyeye ulaşmak için bir takım şeylerin önceden yapılması gerektiğinide biliyoruz.Ülkenizin tarihine bakarsanız bu gelişmeleri yapması gerektiğinin farkında olan kesim zamanında okumuş ve askerlik görevi yürüten kesimdir.Atatürk bu kesimin içinden çıktı ve ülkemizi kurdu.Yapacak birşey yok tarih bu şekilde gelişti.Esaslı çözüm üretmek zaman alır.Esaslı çözüm üretecez diye geçici çözümleri kestirip atma lüksümüz yok.

Gelişme yapmak isteyen bir tek askeri kesim var siz size medyanın öğrettiği gibi "Asker siyasete karışamaz" diyorsunuz ama bu şartı ortaya koyduğunuzda bize ne kalıyor?

Şöyle düşünelim sokakta dolaşıyoruz ve önümüzü 3 tane eli silahlı adam kesti.Doğal olarak canınıza kast ediyorlar.Sizide kurtarmak için 3 tane eli silahlı adam geldi.Siz şimdi sizi kurtarmak için eli silahlı adamlara "Hayır ben şiddete karşıyım lütfen beni ölüme terkedin" diyecekseniz size hayatta başarılar.Fakat tek önemli olan şey o sizi kurtarmaya gelecek 3 silahın birgün size dönmemesidir.Dönüyorsada söyleyin bilelim ama komplo teorileriyle değil adam gibi belgelerle söyleyin ve bunu olabildiğince nesnel dayanaklar ile yapın ülkemin içine sinmiş insanların karakterlerini bozmuş pislikleri öğe olarak kullanıp "işte bunu bunu yapıyooolar" demek adam akıllı bir belgenin yanında atatürkün gençliğe hitabesinin yanındaki erbakanın gençliğe hitabesi gibi durur :)
Mesaj tarihi:
pekaziz said:
Hala saçmalıyor bazı aklı kıt arkadaşlar.

Ulan allahsız adamlar.

O zaman, Tayyip ve Fethullah'ınız ABD'deki villalarına, malikanelerine kaçmaya çalışacak, sizin gidecek nereniz var?

biz burda bazı şeyleri düzgün tartışmak istiyoruz, hakaret etmek istiyorsan bu forumu kullanma.
Mesaj tarihi:
Jadelith said:
pekaziz said:
Hala saçmalıyor bazı aklı kıt arkadaşlar.

Ulan allahsız adamlar.

O zaman, Tayyip ve Fethullah'ınız ABD'deki villalarına, malikanelerine kaçmaya çalışacak, sizin gidecek nereniz var?

biz burda bazı şeyleri düzgün tartışmak istiyoruz, hakaret etmek istiyorsan bu forumu kullanma.

Bütün içeriği kesip oralara laf etmenin, içeriğin kendisine verecek cevabın olmamasıyla ilgisi olabilir mi acaba? Hiç sanmıyorum da sorayım dedim.
Mesaj tarihi:
yok siz hakkaten şaşırmışsınız artık kendinizi..bu günlükler öyle istisnai, sürpriz bişey değil bu ülkede, zaten devam eden bir tahakkümün dışavurumlarından yalnızca biri.

evet tehdit altındayız, demokrasi ve siyaset mekanizması her daim tehdit altında bu ülkede..başa geçen hükumetler askerle geçinebilme ihtimaline göre değerlendiriliyor hala, hala darbecilerin yaptığı anayasayla yaşamak zorundayız.

bu ülkede asker kışlasına çekilmedikçe ne doğru düzgün hukuk oturur, ne siyaset oturur ne de demokrasi oturur. işte 82 anayasası ortada, andıçlar ortada, yargısız infazlar ortada, yasadışı-hukukdışı örgütler ortada, JİTEM ortada, bingöl ortada, botaş kuyuları ortada, dağlıca-aktütün ortada..

orgeneral golf oynuyo diye elbette yaygara kopar, o adamın işi ülkeyi savunmak çünkü, bangır bangır çatışma geliyorum demiş, ellerinde görüntüler var, göstere göstere geliyolar ve hiçbir önlem alınmıyo..

derdim siyaset yapmasıdır, elinde silah olan adam ideolojik önermede bulunuyorsa ortada çok bariz bir eşitsizlik ve tehdit vardır. yahu 10 senede bir darbe yaşanan, her darbede onlarca sivil toplum kuruluşunun, gazetenin, siyasi partinin kapatıldığı, insanların faşist mahkemelerde idam edildiği bir rejimin kalıntılarında yaşıyoruz, ve hala inatla aynı rejimi korumaya uğraşıyosunuz.

hilmi özkök siyaset falan yapmadı, yapana da karışmadı, kısacası görevinin sınırlarını bildi. bundan sonrakiler de bilecek, bilmeli.

bakın bu hafta baskın oran radikal2'de çok güzel anlatmış, daha doğrusu çok güzel bir örnek vermiş. bu örnek "ulus-devlet"in beşiği fransadan geliyor:

981’de Başkan Mitterrand’ın ağzından dinleyiniz: “Fransa’nın kurulabilmesi için, geçmişte, güçlü ve merkeziyetçi bir iktidar gerekmiştir. Bugün ise, dağılmaması için, siyasal iktidarın ağırlıklı olarak yerel yönetimlere bırakılması zorunlu hale gelmiştir.” (bkz. benim Türkiye’de Azınlıklar, s. 154)
Demek ki kurmak başka, sürdürmek bambaşka. Ellerinle kurduğun için sonsuz sahiplendiğini 80 yıldır aynen sürdürmeye kalkmak hiç farkına varmadan ona büyük kötülük edebilir.

o paşaların "şu mahkeme bizden, bu hastane bizden" demelerine ne diyosun pekaziz? yargının bağımsızlığı mı diyosun? emperyalist oyun mu diyosun?

ve ergenekon davası nerde başaşağı gidiyo? her geçen gün yeni kanıtlar, yeni tutuklamalar, yeni ifadeler geliyo..

bu ülkede silahlı darbe olmayacak. buna teşebbüs edenler de bal gibi yargılanacaklar, sindirin şu gerçeği artık.

şunu da sindirin: adam gibi sivil ve demokratik muhalefet gelmediği sürece, akp iktidardan gitmeyecek.

Türkiye [ve AKP] nasıl kurtulur?
Mesaj tarihi:
sevgili gunluk,

bugun suc islemeye karar verdim, seninle paylasiyorum cunki yakalanirsam ilerde delil olsun

osman ile fevzi de isliycegim suca ilgi gosterdi, nasil yardimci olabiliriz dediler bende dedimki oncelikle sizde benim gibi yapin gunluk tutun
Mesaj tarihi:
sir said:
ve ergenekon davası nerde başaşağı gidiyo? her geçen gün yeni kanıtlar, yeni tutuklamalar, yeni ifadeler geliyo..

bu ülkede silahlı darbe olmayacak. buna teşebbüs edenler de bal gibi yargılanacaklar, sindirin şu gerçeği artık.

Gerçekliğine inanan saflar var mı diyordum ben de :p Evet her geçen gün herkesin gerizekalı gibi kalemle kağıda yazdığı suç günlükleri, dayanağı olmayan ifadeler ve senelerce toprak altında kaldığı halde maşallah pırıl pırıl çıkan silahlar görüyoruz. Ne olacak bu ülkenin hali yahu, zavallı AKP.
Mesaj tarihi:
özden örnek'in günlüklerinin gerçek olduğu her şekilde kanıtlandı zaten. balbay'ınkileri bilmiyorum zamanla görücez.

TSK'nın kendisi kaybolan silahları ve karargah evlerini soruşturuyo. heh onlar da saf tabi canım, akıl edemiyolar akpnin o silahları oraya önceden gömdürdüğünü tey gidi..

öte yandan hem cumhuriyet gazetesinin avukatları, hem aleviler, hem kürtler davaya müdahil olmaya başladılar, kazdıkça arkası geliyo..ama onlar da saf canım, siz en doğrusunu çözmüşsünüz oturduğunuz yerden.

çok film izliyosunuz galiba ya, gerçeğe dönün biraz =)
Mesaj tarihi:
Baggio silahları zaten kanalizaysonda otun bokun içinde saklamaları gerekirdi. Toprak doğal bir koruyucu silah için o yüzden. Sen de silah uzmanı olduğundan silahların nasıl saklanması gerektiğini iyi biliyorsun heralde.

Kırmızı toprak sağlam tutarmı silahları bi soralım bakalım ?
Mesaj tarihi:
sir said:
yok siz hakkaten şaşırmışsınız artık kendinizi...

Şaşırma filan yok sir.

Sadece ülkenin getirildiği şu durum karşısında içimiz yanıyor, ama soğukkanlı bir şekilde beklememiz gerektiğini biliyoruz. Çünkü her çürümü ardından yeni bir başlangıcı getirir.

Jitem'den yargısız infazlara pek çok şey saymışsın.

Elli kere söyledik sana bundan önce, anlamamışsın.

Ellibirinci kez söylüyoruz.

ABD ve AKP'nin getireceği demokrasi, Irak'taki 2 milyon insanın tepesine atılan bombalardır.

ABD ve AKP'nin getireceği demokrasi, Afganistan'ın bugün düştüğü durumdur.

ABD ve AKP'nin getireceği demokrasi, Kürt halkımızın adım adım Barzani'ye yamandırılmasıdır, Su Forumu denen organizasyonda bile gizli planlar çevirilmesidir.

ABD ve AKP'nin getireceği demokrasi, açız diyen çiftçiye ananı al git denmesidir, miting yapacağı günler karakolda "misafir" edilmesidir.

ABD ve AKP'nin getireceği demokrasi, babası işten atıldığı için başbakanı protesto eden gencin bizzat başbakan tarafından boğazının sıkılmasıdır.

ABD ve AKP'nin getireceği demokrasi, her allahın günü ordunun futbol topu gibi tekmelenmesidir.

ABD ve AKP'nin getireceği demokrasi, MİT'in "delil sayılamaz" denmesine rağmen oluşturulan şema sonucu onlarca yurtseverin gözaltına alınmasıdır.

ABD ve AKP'nin getireceği demokrasi, Ramazan Akyürek denen Fethullahçı polis müdürünün onbinleri kafasına göre dinlemesi, suç çeteleri oluşturup Hrant Dink'i katletmesi, ardından da suçu yurtseverlere atmasıdır.

ABD ve AKP'nin getireceği demokrasi, ulusalcılığın terör sayılmasıdır.

Bu kadar mı budala olduk biz, bu kadar mı gerçeklere gözümüz kapandı?

Hilmi Özkök siyaset yapmadı demişsin, atmışsın kıçından yine.

Milli Egemenlik'in devri geçti, ulus devletlerin zamanı tükendi demek nedir?

Tayyip Erdoğan ile "şiir gibi" anlaşıyoruz demek nedir?

Askerlerimizin başına çuval geçirildikten hemen sonra ABD ile hiç bir sorunumuz yok demek nedir?

Görevdeyken darbe söylentilerini bilip de gereğini yapmamak, emekli olunca dinci basına bol bol malzeme sağlamak nedir?

Hala kafan almıyorsa bunları 2005 yılında yapılan Milli Egemenlik ve Güvenlik sempozyumununda Özkök Paşa'nın yaptığı konuşmanın metnini oku, siyaset mi yapıyor yufka mı sarıyor öğren.

Yine tekrar ediyorum, sizin derdiniz askerin siyaset yapması değil.

Asker ne zaman bağımsızlık, Türkiye'nin bütünlüğü, Atatürk Devrimleri konularını gündeme getiriyor, hemen dinci ve bölücü basından saldırı, ardından entel takımından hakaretler.

Fransa'dan verdiğin örnek bizim için geçerli değil. Türkiye BOP kapsamında parçalanması için çalışılan bir ülke. Sağlam bir millet-ordu işbirliği herşeyden önemli. Bunu darbecilik olarak algılayacaksan o senin sığlığın.

Hakimlerin, savcıların, mahkemelerin ondan veya bundan olması artık şaşılacak bir durum değil.

Ki ben o konuşmayı dinci kanalların birisinde duyduğumda sevindiğimi açıkça söyledim. Demek ki Fethullahçı Gladyo bütün yargıyı henüz ele geçiremedi, demek ki hala onur sahibi, Atatürkçü hakimler var diye düşündüm.

Az daha sabret, seçimler sonra Ergenekon'a neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

Bu ülkede sivil/askeri darbe olmayacak merak etme. Ama bu ülkede devrim olmak zorunda.

Bugün halkımız AKP'ye Tayyip'in gözü kaşı veya AKP'nin yüce hizmetleri için katlanmıyor.

Kötü durumu son ana kadar sürdürmek istiyor, büyük değişimlerden olduğunca kaçınıyor.

Kriz bu halkın belini daha da büktüğünde, yerel seçimlerde de AKP hakettiği cevabı aldığında, yeniden Atatürk Devrimi rotasına girecek olan Türkiye için bir ışık yanacak elbette.
Mesaj tarihi:
Anayasa Mahkemesi 10/11 oyla "AKP'nin laiklik karşıtı eylemler odağı olduğunu" kabul ediyor, bu kadar ciddi bir eyleme uygulanan yaptırımın trafik cezası tadında olmasını bir yana bırakırsak; o zamanlar "demokrasi var, bu nasıl hukuk" diyenler, şimdi "yasa var kardeşim, cezanızı çekeceksiniz sizi gidi laiklik meraklıları" diye intikam hukuğu güdüyorlar. Ne çabuk unuttunuz bunları? Gerizekalı mısınız, yoksa size katılmayan herkese gerizekalı muamelesi mi ediyorsunuz? Sanırım ikincisi ama ikisi de hoş şeyler değil.

Alakalı alakasız heryerden kanıt(!)lar yağıyor, Fatik Ürek ERGENEKON İŞKENCECİSİ diye sorguya alınıyor ya ehe, hala da çıkıp "gerçek bunlar" diyen var ortada. Hangimiz izliyor filmi acaba? Siz ATV, 24, Samanyolu filmlerini izliyorsunuz esas.
Mesaj tarihi:
pekaziz sloganlarla düşünüp sloganlarla yaşıyorsun. kısacası yüzeysel ve ezberden bir laf kalabalığıyla güya muhalefet yapıyosun. benim bu laflara karnım tok.

Atatürkçü hakimlerin bir zanlıyı şaibeli bir şekilde bırakmasına seviniyorsan zaten ne hukuk devleti ne de demokrasi peşinde değilsindir; arzuladığın apaçık bir faşizmdir.

sen fransa bizim için geçerli değil diyosan, ben de ırak, afganistan vs bizim için geçerli değil derim. kim bomba yağdıracak bize yahu? kim, nasıl bu ülkeyi afganistana çevirebilir?

şunu unutma ki bu ülke hiçbi zaman avrupada yaşanan bir değişim ve dönüşümden uzak kalmadı. ulus devletse ulus devlet, faşizmse faşizm..ve zamanı gelince adam gibi bir demokrasimiz de eninde sonunda olacak. işte o demokrasinin oturması için askerin ve asker zihniyetlilerin artık müsade etmesi gerekiyor.

şunu da unutma ki bu ülke NATO üyesi bir ülke, ve bu ülkenin ordusu ABD'nin onayından geçmeyen hiçbir işe kalkış(a)madı bugüne kadar. kısacası bu kadar göklere çıkardığın TSK, bu kadar nefret ettiğin ABD ile 50 küsur yıldır muazzam bir işbirliği içindedir, hem de iktidardakilerden bağımsız olarak.

bu ülkenin kürtleri, bugün devlete hiç olmadığı kadar yakın. kürtçenin önündeki engeller kalktıkça, daha da yakınlaşacak. bunu da göremiyorsan, pes.

hilmi özkök bir devlet görevlisidir ve hükumetin verdiği emirleri yerine getirmekle görevlidir. bütün genelkurmay başkanları hükumete tabidir. tabii bu bizim ülke için bir "istisna" olsa da, doğru dürüst demokrasilerde genelkurmayla hükumet arasında bir gerginlik sözkonusu dahi olmaz. zaten ne kaybettiysek yönetimdeki bu "çift başlılık" nedeniyle kaybettik. hele o "baş"lardan birinin elinde silah olması ve dilediğinde siyasi sürece müdahale etmesi, yok muhtıralar, yok andıçlar, yok tank yürütmeler, yok notalar vesaireler..bunların hiçbiri ordunun görevi değildir.

anayasa mahkemesi apaçık hukuk ihlalleri yapmakla meşhur zaten.ergenekondaki tek delil şema imiş gibi konuşmak da efsane.

son olarak..genel anlamda oyları düşüş gösterse bile akpye hiçbişey olmayacak. 30 mart sabahı devrimi konuşalım =)
Mesaj tarihi:
Sivil olmanın Asker olmamak olduğu fikrinin beyinlere kazınmış olduğu bir toplum haliyle askercilik oynamaya meyillidir.

LA asker kim? Asker benim Zırhım Silahım manyak Asker benim Elim kolum AMAAA benim beynim değil bana yön veremez vur dersem vurur dur dersem durur. öyle olmalıda. Demokrasi bunu gerektirir.

Ayrıca Paşa maşa tanımam hacı hoca ünvanları ne zaman kaldırıldıysa onlar da o zaman kaldırıldı. Kağıt üstünde Bilmem ne paşa yazabiliyor mu? Hayır çünkü yasak O zaman Dilinize de hakim olun Tamponlarını kaldırmayın. Adam 20 yıl akademik kariyer yapcam diye kafa patlatıyor Prof ünvanı alıyor aa hoca gelmiş hoş gelmiş diyip geçiyosun. Aynı süreyi adam askeriyede (yine kendi iç mevzuatına göre akademik olarak geçirip dayı amca sayesinde yukselerek) gecırıyor PAŞA oluyor vay vay vayy küçük dağlar onun oluyor.

Darbeyi orduya yaparım ben be... Alacaksın hepsini aşaa görecekler dünyanın kaç bucak olduğunu.
  • Yeni Oluştur...