OogahBoogah Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 hic bisey anlamadim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 aga bu nası mülakat. mülakata gittin sana bu soruların cevabını bul gel mi dediler naptılar :S yoksa mülakata gelirken bu soruları cevapla mı dediler? :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Firmasina gore degisiyo. Genelde ilk gorusme olumlu gecerse, bazen ilk gorusmeden de once, sana email'la ya da baska bi yolla sorulari yolluyolar ve sure veriyolar. Bazen suresiz oluyo. Cevabini yazip yolluyosun... 10 soruya 2 saat verip, kagit kalemle yazdirdiklari oluyo, cinnet geciriyosun. Veya dogrudan gorusme sirasinda boyle boyle bi sorun var, bunu nasil cozersin diye geliyolar, buna benzer sorularla, sonra oturup anlatman gerekiyo. Son ihtimal de gorusmeye gittiginde sana o gun icinde yapacaklarini anlatiyolar tek tek. Bunlarin arasinda iki saat oturup bu tur sorulari cozmek de olabiliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 bu tarz mulakatlarda amac sonucu bulmak degil, sorunlara nasil yaklastigini gormektir genelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 gidi yolundan puan veriyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mum_Chamber said: bu tarz mulakatlarda amac sonucu bulmak degil, sorunlara nasil yaklastigini gormektir genelde. olay tamamiyle bu. "fuji dağını nasıl taşırsınız" adlı bir kitap var, bu mülakatların çıkış noktasına kadar değiniyor. ilginç bir kitap tavsiye ederim. penth sana da hayırlı olsun, microsofttu sanırım, büyük başarı :) bizi habersiz bırakma :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Hayir isi yapiyorum o zaman ben, anlatayim gecirdigim process'i. Cunku o psikolojiyle insan mulakat hakkinda duyabilecegi her seyi duymak istiyor. Hem soranlara buraya link veririm :) Iste ilk olarak okulda tech talk vermeye geldi Microsoft, orada CV'mi verdim. 2 hafta falan sonra mail geldi iste kampuste mulakata cagirdilar, ilk tur mulakati bu. Eger okulunuza gelmiyosa Microsoft, bu telefonla oluyo. 1. tur mulakatinda bana sorulan sorular - Kendinden bahset, bu okula nasil geldin napiyosun vs - Neden Microsoft? - Bir araba icin kahve makinesi dizayn et - 6 yasinda bir cocuk icin handy tool dizayn et (talkie walkie gibi bisey) - Bir product sec ve elestir - 3 kavanozda pennyler var, ikisinde 1'er gramlik bu pennyler, ucuncusunde 1.1 gramlik. Bi tartin var (terazi degil, bizim tartildigimiz gibi tarti, kolsuz yani), tek bi tartim yaparak 1.1 lik kavanozu nasil bulursun. - C++'da Friend class nedir? (bunu cevaplayip sorulari Java'ya cevirir misiniz dedim) - Java'da multiple inheritance var mi? - Peki multiple interface var mi? - Java'da "final" keywordu neye yarar. Yaklasik 2 hafta sonra donecegiz diyorlar. 2 hafta sonunda mail geldi iste secildin diye, bu noktada gorusecegin "Product" belli oluyor, productin icindeki takimlar ise anca mulakat gunu belli oluyor. Benim Advertisement Platforms'du mesela, Commerce Team oldugunu mulakat sabahinda ogrendim. Neyse bu kabul mailiyla beraber seni bir travel coordinator'a bagliyorlar. O ay icinde 4 adet tarih seciyorsun mulakata gidebilecegin. Birkac gun icinde geri cevap geliyor mulakat tarihin. Bu sirada bi form dolduruyosun iste kac gun kalicam, araba mi kiralanmasini istiyorum yoksa taxi mi kullanicam falan tarzi. Ona gore ucak biletini ayarliyorlar. Ucak bileti, taksi harcamalarin, otel parasi, gunde 75 dolarlik yemek masrafi microsoft tarafindan karsilaniyor. Harcamalarinin fisini tutup sonra mektupla gonderiyorsun. Eger istersen 2 gece kalip mulakat aksami Seattle'i gezmeye vs cikabiliyorsun bu arada, mulakattan hemne sonra gondermiyorlar. Oteller hayvan gibi otellerde suit tadinda daireler oluyor, bu noktada baya gotunu kaldiriyorlar yani. Sonra mulakata kadar olan sure cok hizli geciyor hehe. Benim zaten cok dolu bir programim var burada, bir de uzerine mulakata hakkiyla calismaya calistigimdan igrenc bi 2 hafta gecirdim. Onerilerim: Tum data structurelari oturun yazin: linked list, tree, queue, stack vs. How to move mount fuji adli kitabi okuyun, hem guzel kitaptir hem ozellikle ilk turda ve bazen 2. turda sorular zeka sorularini iceriyor, nasil dusunecegini gosteriyor. Programming Interviews Exposed, 2. edition adli kitabi da developer pozisyonlarina basvuracaklar icin oneririm, harika bir kitap. Neyse mulakattan bir gun once ucaga atlayip gidiyosun Seattle'a, havaalaninda arabani alip veya taksiye atlayip otele gidiyorsun. Gidince resepsiyonda microsoft'un karsilama dosyasi gibi bisey var onu aliyorsun. Sabahinda nereye gidecegin soyleniyor zaten sana saat kacta vs seklinde, Building 19 ama recruitment binasi zaten. Burada recruiterin ile kisa bir gorusme yapiyorsun, sana gorusecegin takim(lari), gunun nasil gececegini vs. anlatiyor, senden sorularin varsa onlari sormani istiyor. Tam mulakat gibi olmasa da bu da bir mulakat. Sonra seni bi shuttle'a bindirip ilk mulakatin olan binaya yolluyor. Microsoft kampusu DEV gibi, su sekilde anlatayim, 19. binada basliyorsun gune, benim ilk mulakat 109. binadaydi ve her bir bina koca bir universitenin 2 fakultesi falan buyuklugunde, sabanciya kiyasla oyle yani en azindan. Bina girisinde resepsiyoniste geldigini soyluyorsun ve ilk mulakatcin seni alip ofisine goturuyor. Kendi mulakatlarim, sorulan sorular ve cevaplarim: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Ilk adam 50 yaslarinda bir software developerdi, resumemde LISP gordugunu ve lisple olan deneyimimi anlatmami istedi. dedim iste AI dersinde ve programming languages dersinde kullandim coursework icin. LISP'in guclu oldugu noktalar neler dedi, iste functional bi dil, AI'da en onemli sey objeler ve bunlar arasindaki relationlar, her sey bi list ve dil list modifikasyonlari uzerine isliyo falan fesmekan. Ama dedim ben Java severim, o niye diye sordu iste OOP soyle guzel boyle guzel falan. Sonra dedi database biliyo musun, dedim bilmiyorum (bu cok onemli her zaman acik olun, orada biliyorum diyip o soruyu cozemesem cok farkli olabilirdi her sey). database'i is hayatinin bi yerinde elbet ogrenicen faydalidir dedi, o zaman sana bi dizayn sorusu sorayim dedi tahtaya gecip. Ilk soru klasik bi soruydu: bir link listte cycle olup olmadigini nasil bulursun. Cevabini zaten biliyordum onceden calistigim sorulardan biriydi. Simdi ilk olarak sakin susup dusunmeyin, dusunme yolunuzu anlatmaniz lazim, bilmeme ragmen cat diye bi sonuc cikarmak dogru bi hareket degil, gitme yolunu anlatcaksin. Iste eger cycle yoksa en son node NULL a point eder, eger cycle varsa sonsuza dek doner, yani cylce in basladigi noktada daha once gectigi bir node'a tekrar gelir. Yani ben bakicam, hicbi pointer null oluyo mu, olmuyosa da ayni yerden bi daha geciyor muyum. Bir hizli, bir de yavas pointer tutarim, hizli pointer 2 node ilerlerken yavasi bir node ilerler, yavas pointer sona gelmeden hizli pointer yavasin uzerinden gecer cycle olan bi listte. Eger yoksa, hizli pointer n/2 zaman sonra null olur. burada dusulecek hatayi da biliyordum onceden, ondan dusmedim ama aklinizda olsun: 2 2 gidiyoruz fast ile, slowla da 1 1 gidiyoruz. fall == slow checki yaparsaniz sadece, slow fast'in bi yaninda olabileceginden uzerinden atlamis olabilirsiniz, boyle bi durumda ayni sure kadar bi daha islemesi lazim programin, pointerlarin ust uste gelmeleri icin (eger tek sayiysa cycle in uzunlugu yani). kisaca hem pointerlari, hem de fast'in bi yanini check edin boyle bi soruda. Bu cok onemli, kodu yazin, uzerinden bi gozlerinizle gecin, tamam bitti demeden simdi test edicem diyip bikac test case cizin yana ve onlari test edin. Ekstrem durumlar onemli, mesela bos bi link list, sonracigima 2 pointer oldugundan 2 node u olan bi link list. cycle i olan link list, olmayan link list falan. Bunlari da test edince bitti diyebilirsiniz. Ikinci soru: Bi arrayin var n uzunlugunda, icinde random sayilar var. tekrar eden bi sayi var mi nasil bulursun? Adam sonradan soyledi, bu sorunun amaci mesela karsilarindaki ne kadar surede farkli fikirler uretebiliyo. Benim hareketim hep sudur zaten, naive methodla baslarim (bu durumda O(n^2), okuz gibi her index icin tum arrayi taramak) ve bunu adim adim iyilestiririm. Mesela bi yontem arrayi okuyup hashtable'a atmak, sonra arrayin her elemani icin hashtable'daki counta bakmak. Sonra mesela burada bu baslikta sordugum bi sorudaki bilgimi de kullanabilmek icin, sayilar tamamen random mi yoksa 0 ile n-1 arasinda kisitli mi sadece dedim, yok tamamen random niye sordun dedi. 0 ile n-1 arasinda olsa "bu baslikta ilk soruda yaptigim seyi yapacaktim" diye anlattim haa anladim guzel fikir ama yok degil :) dedi. bu arada her fikirden sonra time ve space complexity sini soyluyorum tabi. Dedim bi de iste guzel bi sorting algoritmasiyla, mesela iyi pivot secen bi quick sort ile constant space ve nlogn time'da bulabilirim, once sort eder sonra arrayin uzerinden gecip tekrar eden adam var mi bakarim dedim. Quick sortta ne gibi bi problem olabilir dedi, dedim iste pivot secimi kotu olursa O(n^2) de calisir dedim. Nasil iyi olabilir peki dedi, iste dedim pivot hep mean'e yakin bisey olmali. Nasil calisiyo quick sort dedi, valla yanlis hatirlamiyorsam pivot seciyor, pivottan kucuk her seyi sola, buyuk her seyi saga atiyo dedim, sonra recursive olarak sagi ve solu icin de bunu yapiyo dedim (dogru hatirlamisim). Tamamdir yaz dedi, yazdim kodu (Arrays.sort(array) 'in direk quick sort oldugunu biliyodum Java'da, adam da biliyomus, hehe nice falan dedi) Beni aldi ikinci adama goturdu sonra. Ikinci adam ilk olarak yaptiklari isi anlatti, bunun icin web crawlerlar ile internetten urunler hakkinda bilgi toplayarak bu datayla web sitelerinde her satici icin ve urun icin bilgiler olusturup falan da filan iste onlari anlatti. Bunu nasil yapariz, mesela bi cep telefonu var bunla ilgili bi siteden bilgi topladik tabi karman corman bisi dedi. Iste guzelce anlattim bunlari, yoruldum zira yazmaktan detaya girmiyorum. Sonra benim arastirmamdan bahsettik. Price predictionla baya ugrasiyorum diyince, aha biz de bunu yapmak istiyoruz diyip bisey gosterdi, nasil yapabiliriz dedi, anlattim ne tur dataya gerek oldugunu. Sonra bir soru sordu. Bir linked list var, double bu, hem next hem prev'i var. nextler normal, bildigin next i gosteriyor ama prev. ler random. Bu list'i nasil kopyalarsin dedi. Cok kolay gorunse de cidden zor bi soru. O(n^2) ile basladim yine, sonra O(n) time, O(n) space e indirdim. Dedim bu constant space de olur aslinda bi dusuneyim, ama adam hemen yaz ilk dusundugunu dedi (muhabbetimizin etkisinde kalarak bisi yapmistim cunku orda) neyse yazdim falan. Dedi iste constant time olur dedin peki nasil olur dedi, bikac fikir urettim boyle ama hicbiri yeteri kaar iyi degildi, dusunuom bi yandan iste adam o sirada dur hint vereyim, orjinal arrayi parcalayabilirsin dedi ve der demez dank etti tabi sonuc. orjinaldeki 1. node un next i, senin kopyandaki 1. yi gostericek, senin kopyanin back'i de 1. yi, next i orjinal 2. yi gostericek seklinde aralara sokucaksin kopyani. Sonra iste node->back = node->back->back; mesela. Bu aldi ucuncuye goturdu, onla bi yemek yedik once. Muhabbet ettik yine neler yapiyolar neler ediyolar. Bu arada es geciyorum da her mulakatta en uzun zaman benim arastirmayi falan anlatarak tartisarak gecti genelde. Iste bu adam soru olarak bi search engine dusun, hani su auto complete olayi var. Bunu nasil yaparsin dedi. OEH dedirtcek bi soru olsa da allah yardim etti orda, 3 sene once gordugum Trie data structure'i aklima geldi, onu onerdim, kodladim iste gerekli wrapperlarla falan, adam da bilmiyomus trie'i baya guzel gecti yani iyi bi cozum oldu. Wikipedia veya google'da anlatir Trie'i, anlarsiniz nasil kullandigimi. Bu adamla beraber 3 mulakatim gecti tabi. Bu noktada sunu anlatayim, microsoftta her candidate 3 kisi ile mulakata giriyo. Her mulakattan ciktiginda, mulakatina girdigi adam hemen diger mulakata girecegi herkese HIRE veya NO HIRE ile baslayan ve altinda detaylar olan bir mail atiyor mulakatin sonucu tadinda. Yani tarafsiz girilen tek mulakat ilk mulakat. Ilk mulakatiniz asiri onemli. Bi NO HIRE gelince baya bi eksiyle basliyorsunuz gune, etkileniyor tabi herkes. GRE/SAT soru programlarindaki ayni mantik iste. Eger 3 mulakattan da HIRE cikarsa, veya HIRe ustunlugu varsa, As Appropriate denilen son adamla mulakata giriyorsunuz. Bu adam manageri oluyo takimin ayni zamanda. Bu mulakat digerlerinden uzun suruyo, koddan ziyada daha cok tartisma, algoritma pseudocode tadinda seyler oluyo. Benim yaklasik 1.5 saat surdu bu son mulakat. Hep adamlarin yaptiklarindan ve benim yaptiklarimdan bahsettik iste fikir verdim falan filan. Sonra benden sudoku solver yazmami istedi. Simdi her oyun gibi bu da bi game tree, dedim iste yine aklima gelen en bodos yontemle baslayarak: Tree'de board change'leri tut sadece ki tum boardu koskoca treede tasiyip memory yeme. Basla ilk rowdaki ilk bosluktan, row, column ve subsquare e bak ve olabilecek tum sayilar icin bi child yarat. Sonra bu childlardan birine in aynisini bu childdaki degisimi goz onunde bulundurarak bir sonraki bosluk icin yap. Boyle boyle git iste okuz gibi,. Tabi dedim bu hic efficient degil, napicam diye dusunurken yine tepeden bi aydinlik indi, dedim bi seferde bi row'u cozerim, yani 9. derinlige indigimde de program biter. Tree'nin her node u bi kombinasyon tasir, mesela diyelim o rowda 4 5 ve 6 yok. Demek ki bu bosluklardan birine 4, birine 5, birine 6 gelecek, yani bu sayilarin kombinasyonlarindan en az biri uygun bi cozum. Her bi kombinasyon (eger constraintlere uyuyorsa) yeni bir child yaratir bu degisikligi tutacak olan ve bu child a indigimizde ilk rowu cozmusuz gibi hareket ederiz. Ne zaman ki bi row icin hicbi possible combination yok, backtrack eder aramaya devam ederiz. Hangi rowu sececegimize gelince, tepede yapilan bi hata cok daha pahaliya mal olacagindan, en az olasi kombinasyonu olan rowdan baslariz. Adam bu noktada dedi, iyi de mesela 4, 5 ve 6 icin boyle tamam da, ya 4, 5 ve 7 cozuyosa o row'u dedi. Dedim oyle bisey olamaz ki, 3 sayi eksikse o rowda, sadece o 3 sayi cozebilir. Aman dogru ya falan dedi adam, o tepe noktasiydi iste mulakatlarimin eueuh. Neyse adam cok begendi cozumu, o degil ben de cok begendim lan. Sonra bindim shuttle'a tekrardan recruiterima gittim, bu arada 6 saat gecmisti tabi gelisimin uzerinden. En son recruiterimla iste gun nasil gecti, 1 hafta icinde donucez vs. gibi seyler uzerinde konustuk ve bitti. Oeh yoruldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Okudum. yatıyorum. rep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 vay anasini, ben 2 saatten sonra masayi devirir cikardim olay yerinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 ilk telefonla olan mülakat biraz şaka gibiymiş? final ne işe yarar fln diye sormaları :) acaba cs okudun mu okumadın mı diye bakıyorlar herhal :P ama o sudoku sorusu bana gelse, oturur ağlardım ben. Ki diğer sorulara da öyle hemen yanıt vermek kolay değildir, hele orda o heyecanla. prevleri random olan link listi kopyalama sorusu da sağlammış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 evet abi, teknik olayi yok iste halkla iliskiler mulakati o. o tur icin how to move mount fujiyi okucaksin iste, zeka sorusu ve dizayn sorulari icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arnis Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Yalniz taktir ettim seni, okurken ben girmisim gibi hissettim, iyi hazirlanmissin umarim istedigin gibi olur iyi haberlerleri bekliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 iyi haberler geldi abi kabul edildim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 oha iki gunde mi donduler? tekrar hayirli olsun. pazarlik yap, yuksek maas iste =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 tebrikler, basarilarinin devamini dilerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 helal olsun valla tebrik ederim :) sudokuyla alakam yok ama takdir ettim çözümünü :D +rep yalnız ben dah aönce hiç incelemediğim için bilmiyordum microsoftun recruit sistemine hasta oldum. biraz inceleyeyim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Tebrikler Penth! :) Sudoku cozumune bayildim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Cok tesekkurler :) Attim bugun imzayi, sozlesme cidden kendini satiyorsun havasi yaratiyor ama, birey olarak herhangi bisey yapmam yasak hazirandan itibaren lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 lan uplayip durmayin su konuyu, is bulma umudum exponential olarak dusuyo, sifira cok yakiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 SSK + YOL veriyolar mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 Penthesilea said: Cok tesekkurler :) Attim bugun imzayi, sozlesme cidden kendini satiyorsun havasi yaratiyor ama, birey olarak herhangi bisey yapmam yasak hazirandan itibaren lol konuyu uplamak gibi olmasin ama nasi yani kisisel bisi, kendi projeni fln mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 Mulakat sorularını yeni okudum da okurken terledim. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 reyou said: Penthesilea said: Cok tesekkurler :) Attim bugun imzayi, sozlesme cidden kendini satiyorsun havasi yaratiyor ama, birey olarak herhangi bisey yapmam yasak hazirandan itibaren lol konuyu uplamak gibi olmasin ama nasi yani kisisel bisi, kendi projeni fln mi? evet, kontratı imzaladıktan sonra yaptığın herşey msin malı gibi oluyo, yani adamlar senin beynini satın alıyo gibi bişey, neticede beyinden çıkan herşey de bizimdir diyolar, salladım biraz ama böyle bişeyler vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 girerken sana su anda devam ettigin veya fikir asamasinda olan projen var mi diye soruyorlar, bu projeleri not dusurtup bunlara calismaya devam edebiliyorsun. onun haricinde, is bilgisayarlarini kullanmadan, is saatlerinde calismadan, iste yaptigin/ogrendigin hicbir seyi kullanmadan yaptigin seylere, cok buyumedigi surece ve sirkete rekabet yaratmadigi surece karismiyorlar. ama iste iphone app 2. kategoriye girebilir mesela, o riski almaya gerek yok yani :) birinci kategori yani cok buyume durumunda da, adamlar bir sekilde kanitlarlar is zamanindan calip ona ugrastigini, veya ortak bi algoritma zart zurt bulurlar (neler donuyor var ya bu lawsuitlerde, elbet bisey bulurlar yani) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar