OwnerRavenLoft Mesaj tarihi: Ekim 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2003 ls //Dizinde bulunan herşeyi listeler. ls -a //Gizli dosylar ve dizinlerle beraber listeler. ls -l //Bütün dosyları boyut ve tarihini göstererek listeler. tar -zxpf //Uzantısı tar.gz olan sıkıştırılmış dosyaları açar. tar -xpf //Uzantısı .tar olan dosyaları açar. gunzip //Uzantısı .gz olan dosları açar. cp //Dosyayı kopyalar. mv //Bir dosyayı başka bir dizine taşımanızı sağlar yada dosya adını değiştirir. mkdir //Yeni bir dizin oluşturmanızı sağlar. rmdir //Belirtilen dizini silmenizi sağlar. rm //Dosya silmenizi sağlar. rm -rf //Dizin silmenizi sağlar. cd //Belirtilen dizine geçmenizi sağlar. cd .. //Bir üst dizine geçmenizi sağlar. cd ~ //En üst dizine çıkmanızı sağlar. pwd //O anda bulunduğunuz dizini görüntüler. pico //Belirtilen dosyayı text editör ile düzenlemenizi sağlar. ftp //Belirtilen siteye FTP bağlantısı sağlar. lynx //Belirtilen siteyi görüntüler. df //Harddisk istatistiklerini gösterir. quota //Disk kullanımınızı gösterir. uname //İşletim sisteiminin durumunu gösterir. whoami //Kendi bilgilerinizi gösterir. who //Sunucuya bağlı olanları gösterir. last //Hesabınıza yapılan en son bağlantıyı gösterir. whereis //Belirtilen dosyanın nerede olduğunu gösterir. BitchX //IRC programını çalıştırır. mail //Postalarınızı kontrol eder. ps -x //Sizin çalıştırdığınız işlemleri gösterir. ps -a //Sunucuda çalıştırılan tüm işlemleri gösterir. ps -ux //Çalıştırılan işlemlerin CPU/RAM kullanımıyla gösterir. kill //Pid numarası verilen işlemi durdurur. kill -9 //Pid numarası verilen eggdrop işlemini durdurur. killall //Belirtilen program türündeki tüm işlemleri durdurur. whatis //Belirtilen komutun açıklamasını verir. man //Komut hakkında yardım görüntüler passwd //Shell hesabınıza girerken kullandığınız şifreyi değiştirmenizi sağlar. vhosts yada vhost //Sistemde bulunan vhostları (virtual host) listeler.BNC için kullanabilirsiniz. Not: Bunlardan başka bildiğiniz komutlar varsa yazabilirsiniz...[hline]Mail:mailto:[email protected] Asp,Php,Visual Basic,Delphi,Sphere Scripter,Web Design Bilgi Paylaştıkça Değerlidir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 Faq topicine ekleyip stickyden cikartiyorum.[hline]Gesp (a.k.a Baggio) | www.gesparts.org Head Officer of Soul Reavers, LGM Tailor L50 Elven Eldritch, Celt Ranger, Celt Bard Email: [email protected] | Icq: 5100111 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Taina Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 spheresvr.exe yi calıstıramadım direk yazdim olmadi nasıl yapabilirim kusura bakmayın topici ayaklandırdım emme[signature][hline]Ulaşmayı Düsündüğü Limanlar Tükenmedikçe;Gemi Zamana Meydan Okur. ¦ AddToTuİCq ¦[/b] Sheak Soyrel's ¦ SenTOMail ¦ ¦¦¦¦¦¦ManyakLarın Manyagı¦¦¦¦¦¦¦ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 işe yarar bilgiler[signature][hline]Etheria Hadescik HåD맩® Where is Anatolia? icq :147852833 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 Linuxde exe calistirman sozkonusu degil zaten :) Linux versiyonunu cekip ./spheresvr diye calistiricaksin, ama bu sekilde calistirdiginda telnetten cikinca server da kapaniyor. Onu onlemek icin birsey vardi da hatirlamiyorum, linuxden anlamam, zaten sphere linux cok saglikli birsey degil.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | www.gesparts.org Exc/Hib | L50 Eldritch, Ranger, Bard | LGM Tailor Email: [email protected] | Icq: 5100111 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Taina Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 olmuor baggio sen o programi solede kullanem[signature][hline]Ulaşmayı Düsündüğü Limanlar Tükenmedikçe;Gemi Zamana Meydan Okur. ¦ AddToTuİCq ¦[/b] Sheak Soyrel's ¦ SenTOMail ¦ ¦¦¦¦¦¦ManyakLarın Manyagı¦¦¦¦¦¦¦ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Faust Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 ./spheresvr& yaparsan arka planda çalışır. telnetten çıksan bile server çalışmaya devam eder. ama ben sharky ile konuştum. eğer serverini linuxtan açmayı düşünüyorsan başından vazgeç. hiç stabil değil. damian'da bunu söylüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Taina Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 calısıor diorsun ama giremedik[signature][hline]Ulaşmayı Düsündüğü Limanlar Tükenmedikçe;Gemi Zamana Meydan Okur. ¦ AddToTuİCq ¦[/b] Sheak Soyrel's ¦ SenTOMail ¦ ¦¦¦¦¦¦ManyakLarın Manyagı¦¦¦¦¦¦¦ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MumChamber Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 go owner go[signature][hline]its supersonic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xeria Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Linux te spheresvr acılırken sphere dizininde screen ./spheresvr yazarak calıstırılabilir ama consol`u kapatırsanız serverde kapanır server kapanmaamsı icin consoldan ctrl + a ile d basıp cıkabilirsiniz sonrasında telneti kapatsanızda server kapanmaz.. consol` a tekrar girmek icin screen -x yazabilirsiniz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar