MuDo Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Modemin markası Pikatel Airmax 101 wireless ile dağıtıyor. Wireless üzerinden yaklaşık 10 kişi bağlanıyor. Ancak belirli programlar kullanarak bazı zamanlar bütün hızı kendilerine çekiyor bazı arkadaşlar bu yüzden bütün internet kullanılmaz hale geliyor. Bunu yapabileceğim bir program veya modemin ayarı var mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 QoS var belirli portları şey edebilirsin. Kharon daha iyi bilir ben de sormuştum anlatmıştı sağolsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 netlimiter pro yapıyo o işi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 tam aradığım başlık sen açmasan ben açıcaktım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 netlimiter yapıyor sanıyordum fakat yapmıyomuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Greeny said: QoS var belirli portları şey edebilirsin. aynen. Modeme gore port, ip, ethernet slotu ve bazi modellerde mac a gore baglantiya sinir koyabilirsin fakat modem uzerinde yetkin olmasi gerek tabiki. Bu kadar cok kisi baglandiginza gorede olmadigini varsayiyorum. Bu durumda ancak modem sahibi/network yoneticisinin bu ayarlari yapmasini saglamak gerekli. bandwith sinirlayabilseniz bile muhtemelen modem yeteri kadar detayli ayar sunmayacagi icin hala latency problemleri olacaktir yinede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Yetkili tek kişi benim modem üzerinde bunu nasıl yapabilirim detaylı anlatır mısınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Modemin arayuzunu bilmiyorum, ayarlar veya gelismis ayarlar altbasliklarinda QoS, ATM QOS, veya Quality of Service seklinde bir ayar sekmesi ariycaksin. Burdan cikan seceneklerine gore bir onceki mesajimda saydigim kriterlere gore sinirlandirma yapabilirsin. Birde saniyorum 10 kisi kullandigina gore dhcp server dagitiyordur ip leri, wireless oldugu icin port lara gore sinirlandirma yapamazsin o yuzden ya kullanacak makinelerin MAC larini alip statik ip vericeksin hepsine modemden sonra sinirlandirmalari uyguliycaksin ip basina. Veya tum makinelere tek tek bu ip leri kullan diye soyleyip yapicaksin ki madem somurmenin bi yolunu buluyorlar ip degistirme isine pek uymazlar. O acidan mac filtreleyip statik ip den qos calistiricaksin. umarim yeterince acik olmustur, dahasini yazamiyorum =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 MAC olayı tamamdır hepsinin tek tek numaraları vardı bende zaten ilk dağıtım yapılmaya başlandığında almıştım güvenlik şifresi kullanmıyorduk o yüzden o konuda sıkıntı olmaz uğraşayım yapmaya sonucunu yazarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Sanırım bunlardan birisi bizi amacımıza götürecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Oyle illetdir ki adam gibi tepeden tirnaga tanimlamazsan verimli kullanamazsin. Ama bu arayuzlede ancak belli bi sinirda isini gorebilirsin. DSCP oncelik sirasini belirtir, 0 degeri best effort manasinda kisitlamasiz baglantiyi temsil ediyor. En kolay ayari heralde bu menulerle varsayilan ayarin onceligini alip esas makine icin best effort calismasini saglayacak instruction setleri girmek. Bunun disinda dscp queue heralde su siralama hedesi oluyor, burdada muhtemelen port ve application bazli qos uygulatiliyor. Mesela dl ypailan programlarin port rangelerine sinirlama getirip web uygulamalari ve oyunlara sinir getirmemek gibi seyler uygulanabilir de port falan ugrasmak lazim. uzucu , can sikici seyler. istedigin sonuca ulasana kadar ugrastiracaktir muhtemelen. 10 kisi az buz bi rakam degil bu tarz bi gateway icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Uğraşalım bakalım sabrımızın sonlandığı ve aklımızın yetersiz kaldığı bir an buraya tekrar dönerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Herkesin MAC adreslerini aldım şimdi nereden halledeceğim bilemedim bir türlü.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 ip leri normalde dhcp server dagitiyordur, mac a gore static ip yi muhtemelen ayni sekmeden yapiyorsundur. Modem arayuzu turkce oldugu icin bir ihtimal sabit veya kalici ip olarak da geciyor olabilir. Bi ihtimal bu static ip listesi limitli olabilir 5-10 gibi bi sayiyla. O zaman 10 tane makineyi limitlemek icin dhcp serveri bi range icinde calistirirsin. Mesela otomatik ip alanlar icin 192.168.1.20 den baslar, 1.40 da biter. bu 20 ip icin kisitla yaparsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Diğer bağlananları limitleyek online oyunlarda latency/ping arttışı yapmaya çalışıyorsan boşuna uğraşma derim. Bu şekilde sadece download hızı sende toplanmış olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Malesef pingi düşürmek istediğim için bunu yapıyorum. Çünkü download yapılmadığı zaman bariz bir fark oluşuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 KHaRoN said: bandwith sinirlayabilseniz bile muhtemelen modem yeteri kadar detayli ayar sunmayacagi icin hala latency problemleri olacaktir yinede. ama daha ilk mesajimda soyledim, neden ugrastik o zmn biz o kadar. =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Ama normalde latency sorunu olmuyor ki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 her routerda qos yok bu arada. hani parayi sactiklarinizda var. bende d-link dwl 4100 xtreme gamer wardi, onda qos un allahi vardi mesela. $imdi linksys wrt610N var, onda da baya ozellikli qos. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar