Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avustralya'da olan ve üniversite okuyan var mı?

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

Avustralya hakkında hem yakın arkadaşlarımdan hem internetten hemde senelerce orada olan insanlarla irtibat kurup her türlü bilgiyi aldım açıkcası.

Avustralya doları 1.100tl civarlarında ve yaşamın ucuz olduğunu öğrendim sadece son 7 ay içerisinde ev kiralarına zam gelmiş onun dışında herşey aynı.

Eğitim fiyatlarına baktığımda ise gayet Türkiye gibi zaten 32 ya da 37 tane üniversite var diye biliyorum başlıca ve bu okulların fiyatları 17.000-18.000AUD'den başlıyor yani hemde Melbourne ve ya Macquarie üniversiteleri gibi okullar.

İngiltere'den ayrılmayı istedim çünkü iklim, yaşam pahalılığı, vize ve oturma izinleri konusu yüzünden. Çok fazla yük çalışmışlığımda oldu hemde full time ama bakınca yine elde birşey kalmıyor. 9-10 yıldır yaşayanlara hak verdim İngiltere'de.

Neyse Kanada konusu açıkcası 2. planımda var Vancouver özellikle oradada arkadaşlarım var ve onlardanda orası hakkında çok artılar duydum. Elbette çekici geliyor. Eğer ki foundation için 6 aylık süre ve Reklamcılık ve ya Pazarlama alanında college bulursam neden olmasın ki. Birde IELTS kabul ediyorsa tabii.

Kanada'da mı yaşıyorsun ?
Sosyal ağlarda paylaş

Evet Kanada'da yasiyorum.
Vancouver'a ucakla 45 dakika uzakliktayim. Ic batida, Edmonton'da yasiyorum. Acikcasi Vancouver hakkinda ben de harika seyler duyuyorum. Daha gitme firsatim olmadi.Gerek iklimi, gerekse insanlari cok sicakmis. IELTS kabul ediyorlar mi bilmiyorum, ben TOEFL almistim.

Vancouverdaki bir suru college universite statusu kazandi. Vancouver'da olmasa da oraya yakin Thomson Rivers University var ona bakabilirsin.Burnaby'de Simon Fraser, Vancouver merkezde UBC ve Vancouver Island da ise Victoria University var. Onun haricinde Vancouver'da daha once de dedigim gibi college dan cevrilme bir suru universite var. www.kanadam.com dan herhangi bir danismana sorularini sorabilirsin. Ucretsiz egitim danismanligi yapiyorlar, zamaninda benim de birkac soruma yardimci olmuslardi.

Sydney'de yasayan arkadaslarim hayatin cok pahali olusundan yakiniyor. Avustralya'daki kur farkini degil de daha cok ne ne kadarmis diye arastirirsan daha saglikli sonuclar elde edersin diye dusunuyorum. Vancouver haric kisin cok soguk oluyor Kanada. Mesela su anda -12 derece burada. Vancouver'da ise 4 derece. Bayagi fark var. :)

Sorun olursa ozelden de ulasabilirsin, cevaplamaya calisirim elimden geldigince. Ama once Kanadam.com un ucretsiz danismanligindan faydalansan daha iyi olur sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi evet Vancouver baya canli diyorlar

DA

1- Nufus 30 milyon koskoca ulkede(ki bu alttaki maddeyle de baglantili
2- O soguk cekilir mi? Benim burasi da essek gibi soguk (Mart geldi hala 0 derece altinda gunes battiktan sonra) ki kac paralel guneyinizde kaliyorum ehue

Avustralya konusunda ben sahsen bisey bilmiyorum da insanlari cok sicak insanlar, aksaninin da hastasiyim. Denildigi gibi Nedanko orada yasiyor zaten, ulas ona, veya o gorunce basligi gerekli bilgileri verir zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

@Prawler

Hocam Avustralya hakkında bilgi alırken senin dediğin gibi sorular sordum zaten. Yani tam bir detaycı gibiydim hatta karşımdakine gına gelmişti. Yani 2 sene boyunca İngiltere yaşamımdaki harcamalarımla kıyasladım ve daha mutlu edici bir görüntü çıkmıştı ortaya.

Sadece House olayında haftalık ödemelerin(sanırım çoğunda) olması beni üzdü ve fiyatlarında yüksek olması idi herhalde. :)
Optima ve ya Brittin ile gelmeyi planlıyorum ve bu iki kurum gerçekten kendi alanlarının en iyileri diyebilirim. Gerçekten tatmin edici sonuçlar aldım bunlardan şimdi olayı yüz yüze duruma getiricem İstanbul'a gidip.

Peki bir sorum var ha Avustralya ha Kanada hepsine yani.

Ben 6 aylık foundation'u Amerika ve Kanada'da alıyorum 9 aylık foundation'uda Avustralya ve İngiltere'de alıyorum ve şu anda o kadar cins bir zamanın içerisindeyim ki hem bahar hem yaz sürecinin tam karmaşık noktasındayım. Şimdi yapacağım iki seçenek var.

1. Antalya'da hocamla(ki o TOEFL ve IELTS alanının en iyisi Antalya'da) kurs alıp overall scores ve ya üzerini çıkartıp undergraduate'ye geçmek.
2. Elimdeki not ile Nisan ayında gidip ya orada bu adamların hızlandırılmış intensive course'una geçip IELTS'i geçip 6 ve ya 9 ay artık hangi ülke olursa orada Foundation almak.

Şimdi zaman kaybetmemek için 1.si ideal fakat 2.side mantıken daha ideal geliyor çünkü undegraduate'de hangi bölümü seçeceksem onun üzerine hazırlık almış olucam.

Sizce hangisi daha mantıklıdır ?

...ve bilmiyorum aranızdan belki ÖSS'ye falan gir diyenleriniz olabilir ben şunu söylemek isterim. Ben Turizm meslek çıkışlı bir adamım ve benim lise hayatım boyunca Antalya en yoğun zamanlarını geçirdiğinden durmadan derslerimiz iptal olmuştu. O yüzden ÖSS benden ben ondan birşey beklemiyoruz. :)

Ayrıca ilginize çok teşekkür ederim.
Mcks.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Abi evet Vancouver baya canli diyorlar

DA

1- Nufus 30 milyon koskoca ulkede(ki bu alttaki maddeyle de baglantili
2- O soguk cekilir mi? Benim burasi da essek gibi soguk (Mart geldi hala 0 derece altinda gunes battiktan sonra) ki kac paralel guneyinizde kaliyorum ehue

Avustralya konusunda ben sahsen bisey bilmiyorum da insanlari cok sicak insanlar, aksaninin da hastasiyim. Denildigi gibi Nedanko orada yasiyor zaten, ulas ona, veya o gorunce basligi gerekli bilgileri verir zaten.

Artik bir sure sonra bunyem mi alisti nedir o kadar usumuyorum. Uzerimde 60-70 dolarlik oyle super kalite olmayan bir montla dolastim butun kis. Hava -20 nin altindayken disarda dolasirken usudum. Ama genelde burada her yere tunellerle gidiyoruz, bir nevi kostebek gibi yasiyoruz da diyebiliriz. Ben gene de -20 ye kadar disarida dolasmayi seviyorum, zaten disarda pek insan olmuyor cok soguk oldugunda. Sadece cuma ve cumartesileri bar ve clublarin onleri kalabalik oluyor. Kisin Turkiye'de nasil dolasiyorsam burada da oyle dolasiyorum. Burada kis ilk geldiginde acayip korkuyordum ve surekli atki falan takiyordum. Hava -3 -4 ken bile tisortle dolasan ev arkadasim psikolojimi mi bozdu nedir bayagidir atki takmiyorum. (Ev arkadasim Turk ve onun da Kanada'da ilk senesi.) Buraya gelmeden Ontario'da okuyan arkadaslar kat kat kazak giydiklerini soyluyorlardi ki ben kazak giydigimi hatirlamiyorum. Belki bir iki kere giymisimdir. Arada cok usudugumu kabul ediyorum ama pek nem yok burada. Toronto, Montreal falan daha soguk oluyor sanirim kis aylarinda bize gore.

@xwhiplashx : Bana da ikincisi mantikli geldi. Super bir okula girecegini dusunmedigim icin sene kaybetme derim. Ama hayat senin hayatin, kararini sen vereceksin. :)
Sosyal ağlarda paylaş

montreal e gittim 2 haftalığına bu sene ocak sonu. -15 görünce seviniyorduk hava ısındı diye...
yolda ağız tadıyla yürüyemediğim şehri napiim allah aşkına evin kapısından arabaya gidene kadar soğuğa isyan ettirio resmen

yazları da ayrı beter. 20 derece hava ama nem yüzünden iğrenç bi yapış yapış olma durumu. evde klimasız durulmuo kesinlikle dışarda yine yürümek zevkli değil.

bu sölediklerim montreal için geçerli tabi. vancouver çok güzel bi şehir diye duydum havasını bilmiyorum tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

adam Avustralya ya gitmek istiyorum demiş, neden oraya gidiosun kanadaya git ingiltereye git demişsiniz,avustralya hariç her yeri konuşmuşsunuz nie cevap vermionuz adama doğru düzgün

ben yarın bi gün japonyaya gidecem var mı okuyan desem bana da oraya nie gidiosun die aynı bik biki mi yapıcaksınız.

ayrıca kanadadaki insanlar böle tipler:

Sosyal ağlarda paylaş

xwhiplashx said:
üniyi buldum arkadaş.
AMI Education MElbourne'da.
senelik 14.000aud.
IELTS'ede ihtiyaç yok çıkıp gidicem bu yaz.
Tamamdır.

university of ballarat? kosarak uzaklas bence aklindan bile gecirme ciddi bir egitim istiyorsan. ben sydneyde okuyorum, UBnin sydney subesi karsi sokagim ve her sabah onunden yuruyerek geciyorum. boyle fem dershanesinden bozma, daracik garip bir bina. bu dershane bozmasi universitelere sakin olaki kanma sonra kafani cok duvarlara vurursun. ayrica senelik 14k aud universite felan degil duzgun universitelerin 1 somestr'i en az 10k aud. ha "ben oraya geliyim kalayimda ne olursa olsun" dersen orasi senin bilecegin is, ama birseyler ogrenmek, gercekten okumak icin felan bakiyorsan bu ve bunun gibi yerleri direk cikar aklindan.
Sosyal ağlarda paylaş

praw kanada vatandaşı olmak için kasıyor :P

adama almanyada doktora yapmak istiyorum dedim herif yerin dibine soktu almanyayı :)

bu arada ben başlığı "avusturya" diye okudum da girdim :P
avustralyaya gidiş pahalı ama bir aylık eğitim için üstüne bi dünya para hani 3-4 aylık gidiyor olsan güzel olurdu
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:
praw kanada vatandaşı olmak için kasıyor :P

adama almanyada doktora yapmak istiyorum dedim herif yerin dibine soktu almanyayı :)

bu arada ben başlığı "avusturya" diye okudum da girdim :P
avustralyaya gidiş pahalı ama bir aylık eğitim için üstüne bi dünya para hani 3-4 aylık gidiyor olsan güzel olurdu

Ya olayin benim vatandas olup olmamamla alakasi yok.
Overall baktiginda:
Universite kalitesi acisindan:
North America > Europe.

Ac bak top 100'e, gor bakalim kac tanesi Kuzey Amerika'da, kac tanesi Avrupa'da.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...