Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1600cc alti arac alma zamani

matama

Öne çıkan mesajlar

11.5tl mazda sitesindeki 83.000tlnin userinden %16 dusmeyle hesaplanmis olan tabi
%37 otv ustune %18 kdv ile 1.61 katlaniyoken fiyat
bu haliyle
%18 ustune %18le 1.39 a katlaniyo
1.61/1.39 = 1.16
olarak hesapladım

yani herhangi bi 1.6 altı araç fiyatından 6da 1ini cikararak otv indirimli fiyata ulasabiliriz
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkürler netlik için
http://www.mazda.com.tr/ ile http://www.mazda-tr.com/ arasında ne fark var acaba? ikinci linke official mazda sayfasından ulaşılıyo ve 40th year anniversary edition ilk linkteki rx8'den daha ucuz gözüküyor. Net, mantıklı, işe yarar bir cevap için galerilere sormak lazım.

edit: öff neler diyorum ben ya kafayı yedim! Alışveriş sepeti satın alacak param yok, ötv indirimi oldu diye neyin gazına geliyorum? 8 yaşındayken de otomobil fiyatlarıyla ilgileniyordum, yaşım oldu 22; gelişme yok!
Sosyal ağlarda paylaş

Ya madem sadece 1.600 cc yle sınırlayacaksın insanları, o zaman dişe dokunur bi indirim yap kardeşim ya net yüzde 16 nedir?

Zaten stokta kalan araçları elden çıkarmak için %16 lara varan indirimler yapılıyor galeriler tarafından.

Büyük ihtimaelle ters tepecek ÖTV indirimi "ben fiyatı liste fiyatı tutayım, devletin indirimini göstereyim" diye ceplerine giren parayı arttırmak için binbir maymunluk yapacak showroomcular.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence kur farkından ötürü yükselen otomobil fiyatlarını eski bandına çekmekten öteye gidemez bu ötv indirimi.

35.100 TL'den satılan yeni Golf'e baktım 39 bin fiyat koymuşlar. Zaten düşse düşse hesaplamadım ama o civarda bişeye düşer.

Olan ikinci el piyasasına oldu. Şimdi bütün ikinci el fiyatları dibe vuracak.
Sosyal ağlarda paylaş

vw de zaten euro bazlı araçlarda kur sabitleme ( 1.99 ), tl bazlı araçlarda %7 ( kur sabitleme dengi ) indirim vardı bu yukselisi dengelemek icin,
tabi bu otv inidirmiyle birlikte bu sabitleme ve indirimleri kaldırıcaklar ( insider info )
bu hafta VWden araç almak için altın hafta, haberiniz olsun :)
misal scirocco 1.4 tsi 160hp manuelde fiyat 29000 euro iken,
1.99 euro sabit kurla araç pazarlıksız 58000tlye geliyordu
bu haftaki otv indiriminin etkisiyle bu fiyat 25000 euro, ve dolayısılya 50000tlye iniyo
fakat gelecek hafta kur sabitleme kampanyası kalkınca fiyat 25000 euro ve 2.2 kurdan 55000tl ye yukseliyo

gene VW icin konusmak gerekirse kur sabitli scirocco 58000tlden 55000tlye inerken %5 fiyat kaybetmis oluyo
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanlar "lan teşvik 3 ay sonra bitecek hemen alalım" desin diye 3 ay dediler bence...

3 aya hangi ekonomi düzeliyo ki ÖTv indirimini bitirsinler? Bizim otomotiv üretimi %63 düşmüş, işsizlik oranı %13 küsürlerde...

3 aylık kısıntıyla mı kurtaracaklar yani?

Ya da madem 3 ay, 3 ay boyunca ÖTV yok falan gibi ciddi bir indirim yapsalar, gör bak nası canlanıyodu piyasa... Millet sırf yatırım olsun diye araba alıp garajına koyardı...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...