Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnsanlık Tarihinde Büyük Yalanlar


ghaldszar

Öne çıkan mesajlar


İnsanlık Tarihinde Büyük Yalanlar
Richard Shenkman
Milliyet Yayınları

Arka Kapak:
Bu kitap, dünya tarihine ilişkin bilgilerinizin temeline konulmuş bir dinamit niteliğinde! Bu kitabı okuyunca, 'tarihi doğrular' diye bellediğiniz her şeyin yerle bir olduğunu dehşet içinde göreceksiniz! Truva Savaşı'ndan İkinci Dünya Savaşı'na kadar, dünya tarihinin herhangi bir boyut taşıdığını göreceksiniz... Roma yanarken, Neron'un lir çaldığını sanıyorsunuz, öyle mi? Belki de, Büyük Katerina'nın Rus olduğuna inanmış olanlardansınız, kim bilir?... Kral Arthur'un gerçekten bir şatoda yaşadığına inanmış mıydınız? (Yoksa gerçekten Kral Arthur diye birinin yaşamış olduğunu mu sanıyordunuz?) Hatta belki de size Kleopatra'nın güzel bir kadın olduğu kuyruklu yalanını yutturmuşlardır! Ne dersiniz? İşin gerçeği şu ki, bugüne kadar hemen hepimizi tarih konusunda üçkáğıda getirmişler! Birçok yalanı bize gerçekmiş gibi yutturmuşlar! Basılı birçok kaynaktan derlenen ve doğrulanan bu kitaptaki bilgiler kafanızı altüst edecek; mesela Winston Churchill'in Hitler'i, Franklin Roosevelt'in de Mussolini'yi memnun etmek için uğraştıklarını şaşkınlıkla öğreneceksiniz. Gerçekleri öğrenmeye hazırsanız, sarsılmaya, dehşete düşmeye, hayretten ağzınızın açık kalmasına, düş kırıklıkları yaşamaya hazırsanız eğer, kitabınızın sayfalarını karıştırmaya başlayabilirsiniz! Gerçeklerle burun buruna geleceksiniz, sakın şaşırmayın!
[hline]
KİTABIN ÖZETİ :
Amerikalı yazar Richard Shenkman, Amerikalıların kendi ve başkalarının tarihlerini şimdiye kadar yazılan tarih kitapları ve okullarda öğretilen tarih dersleri, sinemalar saye- sinde yanlış öğrendiklerini ileri sürmüştür. Yazar, tarihin doğruluğunun ispatlanmasının güç olduğunu kabul etmekte, bu kitabında tarihteki olayların gerçek yönlerini kendi görüşleri doğrultusunda on iki bölüm halinde sunmaktadır. Anlattığı hikayelerin okuyucular tarafından saçma bulunma ihtimalini düşünerek, bunu yaşamın çılgın olması ve insanların gerçekten aptalca şeyler yapmalarına bağlamıştır. Ona göre bu kitap normal bir tarih kitabı değildir.

BİRİNCİ BÖLÜM : ÇOK ESKİLERDEN

Birinci Bölümde Truva Savaşı, Sokrates, Büyük İskender, Herodotos, Sezar, Kleopatra, Caligula, Neron, Roma İmparatorluğunun çöküşü ve barbarlar tarihi konuları ele almıştır.

Truva Savaşı : Yazar Truva savaşının olmadığını söylemektedir. Truva ile Yunanlılar arasında Helen adında bir kraliçe, tahta at bulunduğuna dair kanıt yoktur. Bunu savaşın on yıl sürmesinin mümkün olmadığına ve ordu disiplininin sağlanamayacağına, dünya tarih uzmanı Fitz Roy Raglan tarihte bir kraliçenin yabancı bir prensle kaçtığı konusunda bir olaya rastlanmadığına bağlamaktadır.

Sokrates : Huzur içinde ölmüştür diye bilinir. Aslında baldıran zehiri içerek ölmüştür. Platonun yalan söylediği ortaya çıkmış ve ölürken yanında olmadığı bilinmektedir.

Büyük İskender : İskender’in hükümdarlığı boyunca gizli cinayet işlemediği belirtilir. Hindistan fethi sırasında askerleri savaşmak istememişlerdir.

Herotodos : Tarihin babası olarak bilinir.Aslı şudur, doğru ve yanlış duyduğu herşeyi yazar, başkalarının metinlerini kendisininmiş gibi sunar.

Sezar : İmparator olarak bilinir. Roma’nın yarısı fethedilmiş olsa bile Roma’da bir kuşak sonra imparatorluk unvanı verilir.

Kleopatra: Yunanlı olması ve aşk hayatıyla anılır, Mısırlıdır ve aşıkları Sezar, Antonius’tu.

Caligula : Kötü yürekli lider olarak bilinir, atını konsül ilan etmesini kendisi de söylenti olarak ifade etmiştir.

Neron : Nefret edilir. Roma’daki yangınla ilgisi yoktur,elli mil uzaktadır.Evsiz kişilere ev sağlamıştır.

Roma İmparatorluğunun Çöküşü : 476 yılında çökmüştür.Roma’nın yağmalamasını barbarlar değil köleler yapmıştır.

İKİNCİ BÖLÜM : KARANLIK ÇAĞ

Cehalet : Ortaçağ insanlarının kör inançları yoktu. Kilise karşı çıkmaktaydı. Büyücüler yakılmamıştır. Katolik kilisesinin otoritesi yitirdikten sonra başlanmıştır.

Haçlı Seferleri : Toplam dokuz tane olan haçlı seferlerinin başarısız olmasının nedeni, insanların aptalca işler yapmalarını çok sevmeleridir.

Şövalyeler :Turnuvalara katılmaz, zırhlarını dönemin sonunda giyilmiştir, at sırtında savaşılmamıştır. İngiliz şövalyeleri vergi ödeyip savaşa katılmamışlardır. Ortaçağda savaşı kazananlar İngiliz şövalyeleri değil paralı askerlerdir.

Yüz Yıl Savaşları : Savaşlar 116 yıl sürmüştür. ( 1337-1453 )

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM : BİLİMSEL DEVRİM

Kopernik: Dünyanın güneşin etrafında döndüğünü keşfettiği anılır, o dönemde ilgi görmemiştir.

Galilei : Dünyanın güneş etrafında dönüşünü mahkemede inkar etmiştir. Bilim adamları da insandır. Pasteur bilimsel yöntemlerini bir rakibinden çalmıştır. Tarihçi Geison bunu ispat etmiştir.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM : SEKS

Bu bölümde seksle ilgili yalan ve yanlış bilgiler ele alınmıştır.

BEŞİNCİ BÖLÜM : TANRI KRALI KORUSUN

Gelenekler, Kraliçe Victoria'nın taç giyme töreninde tanrı kraliçeyi korusun milli marşı okunmamıştır.

Aslan Yürekli Richard
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...