Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oyun programlama

Killer

Öne çıkan mesajlar

• 1 ay sonra ...
eveeeet öss bitti şimdik tercih dönemine kadar yazılımla ilgili bişylerle uğraşmam gerekiyo ki yetebilcek miyim bakmam lazım dfg.

önerileri beklyiorm kitap program zart zurt.

gerçi 3 4 gün sonra bilg mühendisi kuzenimin yanına gidicem o bişeyler göstericek de sizden de tavsiye aalayim
Sosyal ağlarda paylaş

Bu da yardim amacli.

Yahu zaten yeterince kosturacaksin. Yeterince calisacaksin. 100metre kosusunda degilsin; 5000metrelik uzun maraton var onunde (20-30 sene durmadan kosacagin). Eger simdiden tum enerjini harcarsan, sonra nefessiz kalirsin.

Ozellikle universitede uyumak icin fazla zamanin olmayacak, benim olmamisti. En cok ozleyecegin sey de uyku olacak muhtemelen. Bu nedenle bence tadini cikar. Su yasinda yapman gerekenleri yap bence. Ileriyi dusunmek guzel, hos tabi ama eger bu gunu yasamazsan, ilerisi hic olmaz. Ayrica seni sen yapan yasadiklarindir. Ne kadar zeki ve ozverili olursan ol, hic birisi sana "muhabbet"in acacagi kapilari acmaz. "Muhabbet" icin de bir seyler yasamis olman gerek. Ot gelip ot gitme yani universiteye. Bunun da en guzel yolu, icinden geleni yapmak. Icinden calismak geliyorsa, calis tabi, ama abartma. Ozellikle, dedigim gibi, yat, uyu simdiden. Bildigim kadariyla buyuk hedeflerin var. Bunlar icin cok calisman lazim. Cabuk yorulmaman lazim...

NOT: Ben uyku delisi bir insan degilim. Gunde 6 saat uyurum. Alarmsiz kalkarim vs. Sen ne kadar uyursun bilmiyorum, ancak dusun ki 6 saat uyuyacak kadar bile vaktin olmuyor bazen. Bu nedenle, su gunlerin tadini cikar.

EDIT: Illaki diyorsan ben calisacam vs. LAMP kur. Hem linux'a alis, bir taraftan PHP ogren, bir taraftan da MySQL'e alis. Hem de universite hayatin boyunca sana az da olsa gelir getirecek bir meziyetin olur. Yok benim gelismem daha onemli diyorsan, zaten OOP dil ogreneceksin, degisik ve yararli bir seyler ogrenmek adina Python ogren. Boylece duzgun kod yazmaya alisirsin. Ayrica temel seyleri gormus olursun. Yok ben cok cok uc bir insanim diyorsan, otur Scheme ogren; vizyonunu genisletir. Butun bunlari ogrenirken, senin asil dikkat etmen gereken seyler ne yaptigindan cok, nasil yaptigin olmali. Programlama tekniklerini ogrenmeye bak yani (recursion vs).
Sosyal ağlarda paylaş

hmm açıklaması sağlam geldi.işimiz zor yani.

zaten hayvan gibi abanmıcam şimdiden hani bazı şeyleri görmem lazım.ünivde sonra lan bu ne ben böyel beklemiyodum olmasın diye.ufak ufak yazılım nedir programcılık nedir ne yapar nasıl çalışır falan.onlar hakknda fikir edinmek istiyorum.

sağol tekrar
Sosyal ağlarda paylaş

Killer said:

eveeeet öss bitti şimdik tercih dönemine kadar yazılımla ilgili bişylerle uğraşmam gerekiyo ki yetebilcek miyim bakmam lazım dfg.

önerileri beklyiorm kitap program zart zurt.

gerçi 3 4 gün sonra bilg mühendisi kuzenimin yanına gidicem o bişeyler göstericek de sizden de tavsiye aalayim

Sabancıdaki programlamaya giriş slaytları(ingilizce)
http://people.sabanciuniv.edu/levi/cs201/lectures.html
faydası dokunur belki.
Sosyal ağlarda paylaş

oyun programlama vs. icin oyun programlama secme (zaten oyle bisi yok galiba (turkiyede)).
bilgisayar muhendisligi sec. sistemi ogrenmis olursun, ilerde is bulma imkanin da artar.
sadece programlama yapma, systems engineering, systems architecture de ogren. systems architecture cok sikici gelebilir, ama cok ise yariyor. oyun programlamasi icin logic, vs al.
(ben de oyun programlamasi okumak istiyordum, bu yoldan gittim ve hic de pisman diilim.)

kitap vs icin eger programlama bilgin cok diilse, Professional XNA Game Programming diye bi kitap var (Benjamin Nitschke) onu oku, bana cok yardimci olmustu.

C++ falan kullanacaksan microsoft'un destekledigi dark sdk var.

Oyunlar icin mod vesaire yaparsan iyidir :P
Sosyal ağlarda paylaş

Unide 1. senede 4-5 oyun projesi (odev olarak) yaptim/kodladim (kucuk oyunlar, java ve python ustunde), cok hosuma gitti. Yaz bitince 2. seneye basliyorum :P

Amator olarak bi kac grubun icindeyim, oyun modifikasyonlari yapiyoruz. Mesela Rockstar'in GTA4 ustunde kullandigi RAGE(+euphoria), valve'in Source motorlari ustunde kucuk isler yapiyoruz. Parasiz, ama tecrube icin super. Yakin zamanda DX & Opengl de ogrenecegim, ogre gibi open-source motorlari da kullanarak bi kac oyun yapmayi dusunuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

geçen bu forumda bi kullanıcıdan duydum misal şöyle bir dil varmış

http://www.conitec.com/english/gstudio/litec.htm

biraz bakındım fena değil gibi hem de 24 workshoplık tutorialları var bence burdan başlayın, aşağıda tutoriallar. C biliyorsanız şeker yer gibi yaparsınız zaten, bilmiyorsanız da öğrenin ayrıca sdf
Sosyal ağlarda paylaş

aslında hariçten gazel okumak olacak. onun için kaale almayın fazla =P ama basit olarak http://www.tigsource.com/ güzel bi kaynak olabilir. orada dönem dönem oyun yarışmaları yapılıyor (forumlarına bakın eski yarışmalar için) ve kimisi kodları falan da veriyor. kimisi bunun için programlarını da paylaşıyor. işte flixel flash game api veya ne bileyim physoy python game engine vs.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 yıl sonra ...
topic'i görünce bişiler yaziyim diye geldim ama adam topic2i açalı 3 yıl olmuş.. Artık seçimini yapmıştır sanırım =P

nse hala düşünen varsa tr'de bilg. oyunu programlama için bilg. müh. okuyun derim , üstüne de odtüde oyun programlama ile ilgili yüksek lisans alanı var, bi yüksek lisans patlatın =) sonra taleworlds'te çalışmaya başlayın =P
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.oyunbagimlilari.com/kuramsal/

faydalı bilgilerin olduğu birkaç yazı var, bi okuyun sonra tekrar gelin. özellikle de Türkiye'de oyun sektörünün ne konumda olduğunu bilmeyen ve bu konudaki eğitimlerden haberdar olmayanlar için diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...