Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 de sen zorlayınca amcam oaskerliği sevmeyecek ki....kasma boşuna.. vatan hainliği ayrı bir konudur...çarpıtmayalım...[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür..(chE) Üstüne Şehir Örten Şehir
onlyreal Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Surekli 600bin kisilk bir ordu tutmanin cok sacma birsey oldugnu dusunmeyin. Turkiye bir isvicre degildir olmazda ne yazikki gerek kulturel gerek jeopolitik durmu yonunden kendi risk seviyesindeki ulkelerle nufussal karsilastirmaya giristiginizde goreceginiz gibi gayet normal bir orandir bu. Emin olun profesyonel askerlik gelincede bu sayi cok fazla azalmiyacak. Su dogrudur egitimli bir adami alip 18 ay alakasiz bir is yaptirmak hatalidir ki bunu soyleyen kisi 4.sinif bilgisayar muhendisligi ogrencisi yani bunu en cok hissdecek kisilerden biri. Ancak yapilacak birsey yok su an. Ha diyince hadi akrdesim kaldirdim askeri diyemiyorsunuz bu arada 2020 ye kadar profesyonel askerlige gecis hazirliklari var beyler sanmayin orduda cok merakli sizlere.
Daesu Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 said: Bıshop, 18 Mayıs 2004 23:13 tarihinde demiş ki: asker sayısı ii de bizim bi nükleer santralimiz yok biliyormusun. tankları bile bu sene hollanda ve israilden alıcaktın akp masadan geri çevirdi. o kadar asker depo ediceklerine biraz teknelojikman destek olsunlar. ülkede bi tane bilim merkezi var tübitak.onlarda para bulamıyor. [signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..." Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü !
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Admin Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 said: The_Delucian, 18 Mayıs 2004 23:48 tarihinde demiş ki: .. bu vatanın bu vatan ıcın olebılecek adamlara ıhtıyacı var .. vardı şimdi ölecek insana degil vatanı teknolojik yönden bilimsel açıdan sanatsal açıdan vs yükseltecek ve hayat standartlarını yukarı çekip kaliteyi yakalamamıza yardım edecek bireylere ihtiyacı var bu vatan ın Atatürk evvela da buna önem vermiştir, ozamanlarda savaş verdigimiz için ölecek kişilere ihtiyaç vardı, şimdi ise yaşayıp ülkesi için çalışacak kişilere ihtiyacı var. Hayatının en güsel dönemlerini en verimli olabilecek yıllarını bir duvarı yıkıp tekrar yapmak la harcayacak ve boşa zaman geçirecek kişilere degil. Düzene sokarsın sistemi , gerçekten askerlikte başarılı olacak kişiler askere giderler , bunun dışında universite bitirmiş ve çeşitli kurumlarda işe başlamış kişilerede zorunlu askerlik koymazsın. Asıl doğrusuda bu olur. Askerde onca ay boşa geçecegine o kişiler bu dönemi kamu yararına çalışarak geçirseler ülke ekonomisine okadr büyük bir katkı sağlar ki bu çalışmalar. Şuan amerikan emperyalizmi altında ezilmişsin, bitmişsin ekonomik özgürlüğün kalmamış ki günümüzün özgürlük anlayışıda budur sen özgür degilsin, her gün amerikan doları kelimesini agzına almadan yaşayamıyorsun bumu özgürlük şu dakiakda vatanın için ölürsen mi işe yararsın vatanın için çalışırsan mı? Bu ülkenin vatanı için ölecek kişilere ihtiyacı şuan yoktur vatanı için çalışıp ülkeye ekonomik özgürlüğü tekrar kazandıracak kişilere ihtiyacı vardır. Windows u örnek alın her daim güncelleniyor degilmi? sizde az kafanızı güncelleyin[signature][hline]Grandmaster Hamburger irc.quakenet.org / #gecevardiyasi
Daesu Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 anlamayanlar DynamicK yazısını 573 kere daha okusunlar[signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..." Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü !
Daesu Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 hiç komik degil[signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..." Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü !
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Ya kısacası askerlikten korkuyorum o yüzdende gerekirse orduya laf ederim desenize.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Llama Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 allah bı olsa keske[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir...
Daesu Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 ülkenin neye ihtiyacı varsa o yapılmalı absolut[signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..." Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü !
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Admin Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 said: Absolut, 19 Mayıs 2004 01:20 tarihinde demiş ki: Ya kısacası askerlikten korkuyorum o yüzdende gerekirse orduya laf ederim desenize. Bu ne demek şimdi , okadar saçma bir yorum ki...[signature][hline]Grandmaster Hamburger irc.quakenet.org / #gecevardiyasi
Zed Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 absolut, ülkeme kas gücümden başka verecek hiçbişeyim yok desene.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Öncelikle ben 8 ay yaptım. Ve senin için tabi ki yapmam. Her koyun kendi bacağından asılır. Forumlarda gezene kadar veya karı kız peşinde koşturup cinselliği tadacam diye debelenene git adam gibi çalış üniversiteye gir 6 ay askerliğini yap. En verimli çağı ayakları sadece kendini kandırmaktır. 6 ay nedirki yani bu sene başı gitmiş olsan 30 gün sonra bitmiş olacaktı.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
green_martian Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 buna cevap olarak "ya size sağlıklı bi karşı neden veremiyorum bu yüzden kaçamak laflar atıyorum desene absolut" denir...[signature][hline].:>:>L:POKDTFYSEYThgfgggggggggggggg
taz Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 oha süper bir olay çıkarsa bana kesin yetişir![signature][hline]raz0r, 05 Mayıs 2004 20:19 tarihinde demiş ki: seni ömer abime tokatlattırırım!
Zed Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 said: Absolut, 19 Mayıs 2004 01:27 tarihinde demiş ki: 6 ay nedirki yani bu sene başı gitmiş olsan 30 gün sonra bitmiş olacaktı. absolut işin mantığı tartışılıyo. "aman canım 6 ay yapıver işte" demek kanser olup kemoterapiye giren birisine "aman canım saçının kökü sende uzar nasılsa yine" demeye benziyo. farklı şeylerden bahsediyoruz.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989- [Bu mesaj Zed tarafından 19 Mayıs 2004 01:29 tarihinde değiştirilmiştir]
The_Delucian Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 said: şimdi ölecek insana degil vatanı teknolojik yönden bilimsel açıdan sanatsal açıdan vs yükseltecek ve hayat standartlarını yukarı çekip kaliteyi yakalamamıza yardım edecek bireylere ihtiyacı var bu vatan ın Katılıyorum,Barıs zamanlarında ... Gunun bırınde Iraq ın basına gelenler bızım basımıza geldıgınde kafalarına tablo fırlatmayacagız ... yapılması gereken seyler yapılır ama bu askerlıgı tatmaya engel dedıldır ve askerlıgın yerıne gecemez ki ... askerlık yapmayan bır kısı askerlıgın ne oldugunu vede askerın ne yaptıgını anlayamaz ,o psikolojı ulkenın kımlere emanet oldugu kımlere nasıl ıhtıyacı oldugu konusunda bırey bılgılenmesı acısından gereklı bence ... said: Atatürk evvela da buna önem vermiştir, ozamanlarda savaş verdigimiz için ölecek kişilere ihtiyaç vardı, şimdi ise yaşayıp ülkesi için çalışacak kişilere ihtiyacı var. Hayatının en güsel dönemlerini en verimli olabilecek yıllarını bir duvarı yıkıp tekrar yapmak la harcayacak ve boşa zaman geçirecek kişilere degil.Duvarın nasıl yapıldıgını ogreneceksınkı nasıl yıkacagını bılesın vede nasıl yapıldıgını bıleceksın kı nasıl yıkacagını bılesın :) ınsanlarda sabır gıbı emre ıteat gıbı bıreysellıgı ezen suru ye rakam olarak senı katmaya yonelık seyler bunlar bı halta yaramayan seyler degıl ... said: Düzene sokarsın sistemi , gerçekten askerlikte başarılı olacak kişiler askere giderler , bunun dışında universite bitirmiş ve çeşitli kurumlarda işe başlamış kişilerede zorunlu askerlik koymazsın. Asıl doğrusuda bu olur. Zorunlu olan acemılık sonrasındakı zamanlarda (ılk 2 ay) zaten unıv mezunları genellıkle eger ordu ıcınde barınabılen bır meslege sahıpse (elktronık-bılgısayar) mumkun oldugunca o sahalarda gorevlendırılıyorlar ... ama sen zaten askerlıge angarya gozuyle bakıyorsan levazımatcı olarak askerlıgını tamamlıyorsun ... said: Askerde onca ay boşa geçecegine o kişiler bu dönemi kamu yararına çalışarak geçirseler ülke ekonomisine okadr büyük bir katkı sağlar ki bu çalışmalar. mesele de o onca ay sana gore bosa gecıyor ... hukumet yada orduya gore degıl ... ulke ekonomısıne katkıyı sadece "askerlık yerıne olacak sekılde degıl hayatımızın her anına "yayarsak daha manalı olur sanırım said: Şuan amerikan emperyalizmi altında ezilmişsin, bitmişsin ekonomik özgürlüğün kalmamış ki günümüzün özgürlük anlayışıda budur sen özgür degilsin, her gün amerikan doları kelimesini agzına almadan yaşayamıyorsun bumu özgürlük şu dakiakda vatanın için ölürsen mi işe yararsın vatanın için çalışırsan mı? hadi gidip yarın olelim demıyorum ... vatanı için ölebilecek derken kastettiğim seyi daha derin düşünürsen zaten söyledigin seyi kapsadıgını anlarsın ... hadi yarın ölmeye gidiyok :) said: Bu ülkenin vatanı için ölecek kişilere ihtiyacı şuan yoktur vatanı için çalışıp ülkeye ekonomik özgürlüğü tekrar kazandıracak kişilere ihtiyacı vardır. Her ulkenın Her zaman vatanı ıcın olecek kısılere ıhtıyacı vardır ... yukarda anlattıgım mevzu ... Dunyadakı her devlet bırbırıyle gorunen-gorunmeyen bır savasın ıcınde her zaman hangımız ulkemız ıcın sıvıl hayatımız da calısıyoruz kı ikacınız bı yankesicinin pesine kosarsınız ,yada ahanda şu yazlımı bıtırdım 200K$ degerınde dur devlete vereyım ... komık olmayalım ... said: Windows u örnek alın her daim güncelleniyor degilmi? sizde az kafanızı güncelleyin ornek alınacak seyi windows olarak dersen gulme spazm ı gecırır herkes :) delıkanlı bır sekılde askerden kacmak ıcın kulp bulmaya calısmayan ,Kendisini savasta yada askerlikte harcanamayacak kadar degerli bulurken ,Digerlerini pekte umursamayan insanlar olmamalıyız ... unutmayın kı askerlık esnasında siz alinin velinin anasını bacısını korurken onlarda sızınkılerı koruyor ...[signature][hline]Vampire Hunter Delucian ... Dinamik Emotional Logical Uber Combatant Insane Attracatıve Natural ...
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Kas gücü askerdeki en az kullanılam şey. Tanıdığım askerliğini yapan herkes bir şekilde bi PC başına oturup az çok yararlı bişiler yaptı. Yayıp oturmakla kurtulmaz o çok aydın düşüncelerle kurtarmak istediğiniz,i her topikde bahsettiğiniz karanlık günlerdeki Türkiyemiz.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Kaçamak cevap verdiğim yok sadece askerliği öcü gibi göstermeniz komik geliyor. Univ sınavını kazanamayıp 1 sene kaybetmek en verimli çağı yakmak olmazken askerlik yapmak neden yakıyor onu anlamıyorum.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
green_martian Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 o üniversite sınavına çalışırken insanlar bişeye inanıp çalışıyolar 1 sene kaybedebilirler ama o sene bi kayıp diildir, istedikleri ve belkide kendileri ve ülke için en verimli olabilecekleri bölüm için gereken bi süredir.[signature][hline].:>:>L:POKDTFYSEYThgfgggggggggggggg
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 :) bende çalışmak istemiyorum ama hayat zor be Bonecugum her istedigin seyi ben begenmedim demek olmuyor. İlerde iş hayatındada öyle dersin patrona. Ya patron bey ben istemiyorum bu işi zorlamı dersin.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Zed Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 patron da zorla değil istersen çık diyecek. askerlikte de mi böyle? meğer ne kadar yanlış tanımışız heh[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Daesu Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 isterse işten cıkar ama askerden cıkıp gidemez kapıdan aradaki fark bu[signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..." Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü !
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Admin Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Absolut anlamak istemiyorsun değil mi? bone diyor ki seçimi yapma hakkı benim elimde olmalı iş şartları bone a uygun degilse ya o işe girmez yada sonradan bırakır ama askerde iken sürekli emir alıcaksın ve itaat ediceksin mantık yok seçenegin yok odunsun ezberci kafa calıstırmayı desteklemeyen sistem diye eleştiriyoruz eğitim sistemini askerlikte mantıgı yokeden bir sistem bütünleşiyor[signature][hline]Grandmaster Hamburger irc.quakenet.org / #gecevardiyasi
Öne çıkan mesajlar