Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Role Play açmayı planlıyorum


Artariel

Öne çıkan mesajlar

Eski nebula , OSI günlerinizi hatırlatıcağını düşündüğüm bi RP sunucusu açmayı planlıyorum. Hani o ezik saçma sapan biz RP biliyoruz olanlardan değil, gerçekten ciddi bir proje. Uzun zamandır uğraşıyorum. Hatta eskiler & nostalji olsun diye UO : Renaissance yükleyip içindeki midi müzikleri alarak oyunda çalmasını sağladığım bir sunucu.

Fikir , eski UO midilerini bulunca aklıma geldi. Birden eski günlerimi hatırladım ve bir çok kişininde o günleri özlediğini düşündüm. Mage robesiz , guildlerin "declare war" butonuna basabildiği , saçma sapan eşyaların olmadığı sade bir UO.

Sizce nasıl olur ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi aceleyle konu açtığım için size herşeyi anlatamadım. Bakın arkadaşlar gerçekten ciddi bir sunucu peşindeyim. Çünkü inanın eski günleri ben de çok özlüyorum. Amacım o günlere döndürebilmek ama bunun için o kalitede oyuncular gerekli. Ve ayrıca Sosaria'yı , Ultima'nın single player oyunlarındaki gerçek hikayesini kullanarak koyuyorum. Yani web site açıldığında oyunun bizzat kendi tarafımdan türkçeleştirilmiş uzun hikayesini görüceksiniz. Ultima VII : The Black Gate oyununa kadar sürdürdüm , devamını oyunda getiricem. Her moongatenin , moonstone'nin anlamı olucak. Keyfi gelince oraya buraya bu moongate şuraya gider denilmeyecek yani..

Mesela oyunda 8 erdemin sahibi ve Britannia'yı sürekli tehlikeden kurtaran Avatar'ın 26 yoldaşını oyuna dahil etmeyi düşünüyorum. Bunlardan özellikle Dupre , Iolo ve Gwenno :)

Hikayeden örnek olarak , Mondain adlı herşeyin başlangıcı kötü olarak da olsa sağlayan kişi :
"
Mondain

Babası , güçlü büyücü olan Wolfgang'ın ikinci erkek çocuğu. İçindeki yok etme hırsı sonucunda babasını katletmiş ve babasında olan güç elmasını alıp Gem of Immortality'e çevirmiştir. Mondain , halkın üzerinde korkunç bir etki yaratmıştır. Öncelikle , Akalabeth krallığını fethetmeye çalışmış ancak Lord British sayesinde savaşı kaybetmiştir. Bunun siniriyle , Sosaria üzerine daha korkunç etki yaratacak yaratıklar yaratmaya başlamıştır ve bu esnada Minax'ı bulmuştur , çırağı ve onu seven bir kadın... Birlikte Exodus'u yaratmışlardır.

İkinci istilası oldukça acımasızdı. Aptalca büyüler kullanması sonucu bütün haritayı zehirledi. Bunun sonunda the Stranger , Mondain'in kalesini aşmaya karar verdi ve aştıktan sonra Elmas'ı patlatmasıyla Mondain öldü..

Bu bir son olmadı çünkü kafatası Minax tarafından korundu. Daha sonra ruhu , Gargoyleler tarafından boşluktan çekilip Kontrol Tapınağı'na (Shrine of Control) koyuldu. Burası , Avatar'ın onu daha sonradan bulduğu yerdi ve Avatar onu bulduğunda Mondain düşünmek için zamanı olmadığından dolayı Sosaria'ya yaptıklarından pişmanlık duyduğunu kabullenmişti. Ancak çok geç.. ruhu oraya hapsolmuştu.." Türkçeleştirme : Deniz Sökmen


aklımda bir ton şey varda..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla işi internasyonale taşısan daha bi iş yaparsın gibime gelio bi mytharria gibi rp serverlarından çok zevk almıştım ama ancabi mytharria iş yaptı şu zamana kadar benim oynadıım, zamanında hobbit vs vardı da . Yani en azından biraz daha kalabalık komunite oluo. RP serverlarının sorunu zaten az kişi olması öle olunca da çok sıkcıı oluo o kadar canım proje boşa gidio. 100 kişi falan oynarsa bi serverda gelirim ^^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...