Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar Kapatma

Toledor

Öne çıkan mesajlar

Xp deki zamanlanmış görevler tam işimi görecek cinsten fakat onda da kullanıcı oturumu şifreli olanlar için. Yani aynı o tarzda başka önerileriniz varmıdır ?

@dasaa

Teşekkürler, verdiğin işe yarayabilir ama benim diğer pc ye çoğu zaman müdahale şansım olmuyor. O yüzden birkere kurucam mesela gece 3'e ve her gün gece 3 te pc kapanacak. Kullanıcının dışarıdan gelen herhangi bir müdahaleden şüphelenmesini istemiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman 1 saniye icinde kapatmaz mi?
1231'i rasgele yazmistim.. Daha doorusu dasaa'nin onerdigi yontemi kullanarak istenileni elde etmeye calisiyordum, yoksa komutu bildigim falan yok.

Yanniz surda http://www.aumha.org/win5/a/shutcut.php diyor ki o shutdown yontemiyle makina kapanmiyormus. Biraz daha incelemek lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

Diyor ki o verdigim linkte, Shutdown.exe'yi indirip c'nin altina (root'un neresiyse) koy.

Daha sonra bir bat dosyasi yarat. Bilgisayar acildigi zaman bu bat dosyasi calisacak sekilde ayarla; startup'a koy yani.

Bu bat dosyasi, sistemin saatini alacak; senin bilgisayari kapatmak istedigin saatten cikarip aradaki farki saniye cinsinden hesaplayacak. Daha sonra da shutdown -u -t [sure] komutunu calistiracak.

Hala olmadi diyorsan, bir programlama diliyle yukaridaki isi yapacak sonrasinda komutu execute edecek bir exe yarat, onu startup'a koy.
Sosyal ağlarda paylaş

Acikcasi elektrik fiyatlarindan haberim yok, 380wattlik bir psu(cpu?)nun da tam olarak sebeke cekisini bilemiyorum(max 500w) monitorude 19-20inch CRT kabul edersek dahi 700w falan ediyor.

hali hazirda hesaplanmisi var, 2000w lik quartz isiticilar, utuler, 10 saate 7 ila 10 lira yakiyor(mus).

Ki buda duz hesapla makinenin gunde 10 saat acik kaldigi varsayilirsa gunluk 2-3 liralik bi masrafi var demektir. (makine devamli %100 load,overwattage, crt monitor gibi ekstrem kondisyonlarda)

yani makine gunde 15 yerine 10 saat calissaydi, ayda max 30 lira tasarruf edilirdi bu durumlarda.

gercege donersek msn acik bi makine %15-20(ki %5 i gecmez load) load ile birde mainstream lcd(35w output) lere donersek max 300w total cekecektir sebekeden buda aylik 10 liradan daha fazla tasarruf getirmez.

bakkal hesabi ve can sikintisiyla bu kadar oldu. usenmeyen ugrassin benle. =P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...