Laorx Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Steven Spielberg'in, J.G. Ballard'ın yarı otobiyografik romanından uyarlayarak çektiği Empire of the Sun'da, Jim Graham(Christian Bale) ailesiyle birlikte Şanghay'da iyi koşullarda bir yaşam sürmektedir. Fakat İkinci Dünya Savaşı'nın bütün dünyayı saran ateşinden Şanghay da kurtulamaz ve Japonya tarafından işgal edilir. İşgal sonucu değişen bütün hayatlar gibi, Jim ve ailesi için de herşey altüst olur. Anne ve babasından koparılarak Japonya'daki bir toplama kampına götürülen Jim, sahip olduğu müthiş hayal gücüyle yaşadığı korkunç ortamı, bir maceranın parçası haline getirmeye çalışır ama koşulların sertliği, Jim'in hayal gücünün bile başa çıkamayacağı kadar keskindir. Birçok eleştirmen tarafından "most underrated" film seçilmiş olan film bana görede Spielberg'un en iyi 3 filminden biridir ve pek değeri bilinmemiştir. Bu başlığı okuduktan sonra vakit kaybetmeden izlemenizi tavsiye ederim.http://www.imdb.com/title/tt0092965/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 kusursuz bir filmdir bence,tarih boyunca çekilmiş en iyi 10 filmden de biridir benim gözümde spielberg'in de tartışmasız en başarılı yapımıdır,binlerce kez izlenilebilir. izleyin,izlettirin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Çok güzel bir film, kesinlikle izlenmesi gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Mükemmel bir filmdir. Bale'in performansını ne kadar övsek az gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 televizyonda ara ara gosterirler bu filmi, her seferinde baymadan bastan sona izleyebiliyorum. Atom bombasinin patladigi sahne cok kraldir, bi de cadillac of the skies kismi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 başlığını ben açtım sanıyordum aradım göremedim tuhaf oldum kanımca Hollywood sinemasının çıkarttığı en iyi filmdir kitabını filmden sonra okumuştum ama filmi beni daha çok etkiledi yalan yok. sebebi Spielberg'in çoğu sahneyi kitapta olmadığı halde kendinden ekleyip kurgulaması olmuş. Christian Bale'in binlerce çocuk içinden bizzat Spielberg tarafından gözlerindeki ışığı görülüp "işte bu" deyip seçildiği de ayrı bir nottur. Maalesef Spielberg bu filmdeki masum gerçekçiliği hiçbir filminde bu dozda yakalayamamıştır. Belki Schindler's List'de kırmızı elbiseli çocuğu gördüğümüz iki sahne, bir de Saving Private Ryan'daki çıkartma sahnesi, o kadar. DVD seti tıpkı diğer underrated klasikler Zardoz ve Breakfast Club gibi 2005 sonu 2006 gibi ülkemizde geldi. Özel sürümü çift diskli geliyor sanırım. Kısaca sinemasever olarak kendisi sayan herkesin izlemesi gereken , eşi bir daha gelmez bir film. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 yalnız o özel versiyon dvdsi yurtdışındakiler kadar doyurucu değil,yani ben pek memnun kalmadım. Ama şu film için verilen paraya da değer,harcanan zamana da,çok iyi ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Bu gece 20.30'da TV8'de, tekrarı 02.00'de... İzlememiş arkadaşlar tüğm randevularını, işlerini vs iptal edip izlesinler. İzlemiş olanlar zaten tekrar izlemek isteyeceklerdir. Bu, gerçek sinema tecrübesi zira bir haftada 6 kez izlediğim ve hiç sıkılmadığım bir filmdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar