Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tavsiye lazım

Lopeth

Öne çıkan mesajlar

Şimdi

Tam 1 hafta önce sadece patates ve yeşillik yemeye başladım. ilk 3 gün sadece patates yedim (normalde bişey koymadan yemek gerekiyordu ama ben bi avuç biber bir avuç nane,ekşi ve bolca zeytinyağı ile yedim 3 öğün, öğün başına 2 3 tane)bazı günler sadece salata yedim. bol zeytinyağlı çoban ezme vs. 1 günde hayvan gibi tavuk haşlama yedim. haftada 4 gün, günde 1 ve ya 1.5 saat yürüdüm. (Normalde günde 2 3 litre kola içer 943284 öğün yemek yer üstünede abur cubur yerdim.)

Bu şeylerle 1 haftada 6 civari kilo verdim. Gerçi kas felanda çalıştığım için birinden yürüttüğüm aminoasittende aldım twinlabın.Üst tarafım bayağa şişti çok çalışmamama rağmen. Şimdi daha zalimce devam etmeme rağmen (habire salata yağsız patata vs) çok yavaşladı.

Şimdi böyle devam mı etmeli yoksa başka önerisi vs olan var mı ?

Bi de hep şişko değildim. Öss den sonra 20 30 kilo alıp böyle olmuştum. Acaba böyle hızlıca kilo vermem zararlı mı ? Çünkü hiç açlık çekmedim bunu yaparken. Bi kola tüttü gözümde o da biraz daha dayanabilirim.

saygılar sevgiler
Sosyal ağlarda paylaş

ideal kilom ile aramda etli butlu 2 hindi var diyebiliriz

bi de total hayatımda yemediğim sebzeyi şu 1 haftada yedim gibi bişey. Su da içtim dana gibi, normalde 2 3 hafta su içmediğim olurdu kola yüzünden. ama dediğim gibi kilo verme höt diye durdu (durmadıda bayağa yavaş)
Sosyal ağlarda paylaş

fazla kiloluysan zaten bildiğim kadarıyla ilk verdiklerin su olur , bende mesela beslenme düzeni yokken bir anda düzene geçince ilk hafta baya bir kilo veriririm. kas yakımı olmaması için bolca protein kat,zeytinyağını azalt patates fazla yeme nişasta o da kilo yapar; ama yine de cok daha bilgili arkadaslardan yardım al tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Öss döneminde ben de 20-30 kilo almıştım (95 kiloya çıkmıştım). Anca verebildim fazla kiloları. Şimdi de ideal kiloma inip sporla vücudumu şekle sokmaya çalışıyorum.

İdeal anlamda kilo vermek = Yağ oranını azaltmak. Vücuttan su ve kas kaybetmeden verebileceğin yağ ise bir ay içinde vücut ağırlığının %6'sı deniyor. (Yaklaşık bir değer bu)

Bu da demektir ki (yukardaki denen doğruysa), 90 kiloysan haftada (su ve kas kaybetmeden) verebileceğin maximum yağ 1.5 kilo falan. O yüzden yapmaya çalıştığın şey sağlıksız.

Bu şok diyetlerinin kötü yanı ise, yukarda yazdığım sebeplerden dolayı, bir süre sonra pat diye bir sınıra çarpman. Vücut metabolizmayı bu şok diyete göre ayarlıyor. 1-2 hafta sonra kilo veremedim diye moralin bozuluyor ve yoyo efektine giriyorsun. Çotank diye 2 hafta içinde verdiğin kilonun iki katını geri alıyorsun.

Bu da şöyle oluyor: Bu sınıra geldikten sonra moralin bozuluyor bir iki gün diyeti bozuyorsun. Ertesi gün tartılıyorsun kilo almamışsın, hatta vermişsin. Bir iki gün daha diyeti bozuyorsun, bakıyorsun hala aynı kilodasın. Bu böyle devam ediyor. Sonra ne olduğunu anlamadan bir iki hafta sonra baktığında "oha ben ne zaman 5 kilo aldım" diyorsun.

Şu anda yaptığın sağlıksız, ama eski beslenmen daha da sağlıksız. En ideali internetten sağlıklı beslenme programlarlarını araştırıp ona göre beslenmen. Porsiyonları normalde yediğine göre küçük tutup ve abur cuburdan uzak durman yeterli.
Sosyal ağlarda paylaş

işte normalde sadece patates yemem felan gerekiyordu bişey katmadan 4 5 gün. Ama beynim akar diye dana gibi sebze salata vs ile yedim bunları. Her türlü sebze yedim nerdeyse. Ondan biraz umutluyum şoka girmemesi konusunda. Zeytinyağı vs de bolca tükettim. Baharatın dibine vurdum. Rahat bi 6 7 km de yürüdüm günde. Ki temposu bana göre bayağa fazlaydı (red alert hellmarch temposu fdsfd) Şimdi düzgün bi yeme bişeyi bulup haftada 1 ve ya 1.5 kilo felan versem yeter almadan.
Sosyal ağlarda paylaş

Günde o kadar yürümen mükemmel. Sağlıklı beslenerek çok rahat 1-1.5 kilo verirsin haftada. Öyle sırf patates/salata ile kendine eziyet etmene gerek yok.

Şimdi sağlıklı beslenme hakkında destan yazardım ama onun yerine ufak bir ipucu vereyim:

Yağı az olacak şekilde yapınca makarna/pilav/patates'in kalorileri aşağı yukarı aynı. Ben ailemden ayrı kalırken nerdeyse sırf makarna yiyerek üç haftada ayda 3 kilo verince çok şaşırmıştım. 500gr makarna yapıp şöyle azıcık zeytinyağı gezdiriyordum. Öğlen ve akşam yemeğinde o 500gr makarnayı tek başıma yiyordum. (ki 250gr makarna 2-3 tabak makarna demek) Makarnanın yanına da fırında ya da ızgara et, salata, yoğurt vs yiyordum.

Sonra annemin makarna yapışını gördüm. Aynı 500gr makarnaya koca bir yemek kaşığı margarin atıyor canım benim. :) Sadece o bir kaşık yağdaki kalori nerdeyse 500gr yağsız makarnanın toplam kalorisine eşdeğer. Aynı şey bol tereyağlı pilav ya da yağda kızarmış patates için de geçerli. Koyduğun yağa bağlı kalori miktarını nerdeyse 2-3 kat artıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de makarnaya hiç yağ koymuyorum yazları yalnızken gerçi ben sürekli salatayla, yoğurtla ya da ana yemekle karıştırıp tek çeşide indirgediğim için yağlı olup olmadığını anlamıyorum da makarnanın.

(Mercimekle, bezelyeyle falan karıştırıyorum makarnayı direk, öyle bir midem var xD)
Sosyal ağlarda paylaş

valla yürüyüşe gitmeden önce 10 kg lık dumbellarla bişeyler yapıyorum göğüs biceps omuz kısımlarına.

bi de onu sorucam. bazısı ağırlık çalışıp sonra karido daha iyi olur diyor, bazısı kardiodan sonra ağırlık çalışmalı diyor.

doğrusu nedir bunun ?
Sosyal ağlarda paylaş

Çok doğru bir tespit. Ben de hocalarıma sormuştum. Anladığım kadarıyla doğrusu yok. Her ikisinin doğruluğuna dair iddialar var. Ama ikisi de uygulanıyor pratikte.

Benim tercihim ilk ağırlık sonra kardio. Daha 'doğru' olduğu için değil, kardiyo'dan sonra ağırlık çalışmaya pek halim kalmadığı için. Ayrıca kardiyo'dan sonra terli terli geliyosun, üstünü değiştirmen lazım. Önce ağırlık çalışınca daha rahat oluyor.

Bu arada 10kg dumble çok değil mi? Kaç set kaç tekrar yapıyorsun? Kilo vermek ve gerginleştirmek için 20 tekrar ve çok set (vaktine göre 2-4 set arası) tavsiye ediliyor. 20 tekrar bittiğinde de gücünün sınırına gelmemiş olması lazım. Yani tabi biraz ağırlaşacak son tekrarlarda ama çok zorlamaman lazım kasları. Bu şekilde yapınca yağ eritmeye ve gerginleştirmeye yarıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de başlıyorum yakın zamanda da; kasların fazlasıyla belirgin olmasını istiyorum gobeği eritmekle birlikte. şişirmek yanlısı değilim, ama hacim kazandırmak da istiyorum bir yandan. definasyon mu uygulamalıyım yoksa normal artan ağırlık düşen set taktiği mi uygulamalıyım sizce?
Sosyal ağlarda paylaş

Definasyon ağırlıklı çalışacaksın. Ama eğer yağ almaya müsait bir vucudun varsa söylediğin vucuda ulaşman çok uzun bir zaman alabilir. Bu dönemde ağır çalışmadığın için görsel bir değişme de pek göremeyeceksin, kaslarının arasındaki yağlar da eridiği için kol ölçün büyümüyor gibi gelecek vs. Sabır ve sıkı bir diyet çok önemli. İyi bir salon ve hoca bul, tavsiyelerine uy, sıfırdan başlıyorsan 2 sene gibi bir sürede gayet güzel bir vucuda sahip olursun disiplini bırakmazsan.
Sosyal ağlarda paylaş

normalde 2 3 litre kola içen biri olarak sadece su kesmemeye başladı, en azından pc başında otururken bişeyler içme gereği duyuyorum. Yeşil çay aldım liptonun bir kutu ama o kadar iğrenç geldiki (bi de şekerde attım) zar zor bitirebildim fondip yapıp. Tavsiye edebileceğiniz başka bir içecek var mı ?
Bi de makarnayı yaparken 200 250 gr haşlıyorum 1 öğün için, haşladıktan sonra tencereye 2 domates koyup karabier tuzbombardımanı yapıp azıcıkda zeytinyağı koyuyorum. Sonra makarnayı üstüne koyup 2 3 dakka çevirip yiyorum. Bu zararlı değildir dimi diyetime ? yoksa başka bi şekilde yapayım çünkü rahat 1 2 hafta böyle beslenecem, yanlış yapmayayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Makarna o şekilde gayet iyi bence. Yalnız tuz bombardımanını azalt. Tuz yerine başka baharatlar dene. Tuzun direkt kilo verici etkisi yok ama tuzun iştah açıcı etkisi daha çok yemeni sağlar ve dolaylı yoldan kalori alımını arttırır.

Mesela dereotunu, curry'yi, hardalı (ya da sevdiğin otlarını ve baharatları) zeytinyağı ve suyla karıştırıp sos şekilde makarnaya dök. Harika bir tat veriyor. Aynı şeyi salata sosu olarak da kullanabilirsin.

İçecek olarak da vücudun kafeine alışmış olduğundan olabilir. Abartmadan cola light yada cola zero gibi 0 kalorili kolaları içebilirsin. Kontrollü olarak gitgide azaltmaya çalış. Kafein için şekersiz, sütlü kahve de içebilirsin ya da sevdiğin bir çay çeşidi bulmaya çalış. Daldırma çayların bin bir çeşidi var.
Sosyal ağlarda paylaş

Lopeth said:
valla yürüyüşe gitmeden önce 10 kg lık dumbellarla bişeyler yapıyorum göğüs biceps omuz kısımlarına.

bi de onu sorucam. bazısı ağırlık çalışıp sonra karido daha iyi olur diyor, bazısı kardiodan sonra ağırlık çalışmalı diyor.

doğrusu nedir bunun ?

Bi başka topictede yazmıştım... Aynısını söyleyeyim

Ağırlık çalıştıktan sonra yapılan cardio daha verimli olur.

Çünkü ağırlık çalışması anaerobik bir egzersizdir ve kaslardaki hazır enerjiyi kullanır (ATP, daha sonra glikojen vs.).

Kaslardaki hazır enerjiyi boşalttıktan sonra cardio yapacak olursan hazır enerji kalmadığı için vücut yağ yakmaya daha çabuk başlayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...