Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ankara - Denenmesi gereken lezzetler..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Eşim ve ben uzun yıllardır, bulabildiğimiz kadarıyla, Ankara nın farklı ve denenmesi gereken lezzettlerini, gidilmesi gereken yerlerini keşfediyoruz. Geçen gün ntv de bir gurmenin İstanbul üzerine begesel-tanıtım tadında programını izledikten sonra aklıma geldi, böyle birşey Ankara için yapılmış mıdır var mıdır izleyen?

Bundan önemlisi ise, burda tecrübelerimizi paylaşmak istedim. Bilen, gören, duyan herkes, nerde, neyi ne kadar yedi burdan paylaşırsa hem güzel bir arşiv olur, hemde biz yer bulamama sıkıntımızı gideririz. Konuyu açan olarak ilk ben başlayayım; Tunus caddesinin, akay girişinde, sanayi odasından hemen sonraki ilk aralıkta Dolmacı da, porsiyonu 5 tl ye(en son öyleydi) ayçiçeği yaprağı dolması öneriyorum, nar ekşili daha güzel oluyor.
Mesaj tarihi:
Ankarayi tam bilmiyorum ondan degisik isimler yanlis olabilir adreste

Kebap 41 mi 23 mu ne var geceleri oranin kosesinde bi kokarecci bekliyor guzelde yapiyo kokoreci(kokarec mo kokorec mi?)

bide baslik ve ilk bi kac cumle az komedi df
Mesaj tarihi:
selam eskiden akp nin karşısında söğütözünde bi kebapçı vardı. baya titiz yapıyorlarmış orayı biliyorum ben. gitme fırsatım olmadı ama radyo odtü de programını dinlemiştim.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Mille said:
Ankarayi tam bilmiyorum ondan degisik isimler yanlis olabilir adreste

Kebap 41 mi 23 mu ne var geceleri oranin kosesinde bi kokarecci bekliyor guzelde yapiyo kokoreci(kokarec mo kokorec mi?)

bide baslik ve ilk bi kac cumle az komedi df

Kebap 49, bestekar sokakta. Ben pek beğenmediydim orda yediğim kokoreçi ama kafam da iyiydi biraz. Gerçi kafam iyiyken bile beğenmiyosam iyi diildir de diyebiliriz :)
100.Yıl'da kilerin sokağında midye dolmacı var bi tane, geceleri açıyor seyyar. Dağdelen Midye adı. Ankara'da yediğim en güzel midye dolmayı orada yedim.
Yine 100.Yıl'da, Tansaş'tan Çankaya Üniversite'sine doğru giderken geceleri seyyar kokoreç yapan bi eleman var Tekin diye. Onun kokoreçi baya iyidir. Ama eşinizle gecenin bi yarısı 100.yıla gidip seyyar bişeyler yer misiniz bilemedim :)
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
tunalı'da naci var, ciğerci. seyyar bi arabayla gezer böyle. hani olmaz mı patates soğancı arabası ufak böyle kamyonet tarzı. " EAAAAAAAAAOOOOOOOO, AEEEEEEEEOOOOOOOOOOO " falan diye bağıran birini görürseniz o naci işte-bildiin öyle baarıyo adam-. yılların ciğercisi 10 numara yapar. ALO NACİ hattı bile var arıyorsun geliyor civardaysan. bu 1. alternatif.

2. alternatif kızılayda lemanın sokağında imge kitabevi var. bildiğin kitapçı. onun üst katı var böyle labirent gibi içerden arka bahçeye çıkıyorsunuz hemen üst kata merdivenler uzanıyor zaten oradan üst kata çıkabilirsiniz. böyle güzel değişik minimal tablolar falan var duvarlarda, retro marilyn monroe posterleri falan. derili merili koltuklar böyle geniş geniş, armutvari koltuklar vs. menüleri güzel fiyatları uygundur. değişik lezzetler için denenebilir. sodalı bişeyleri var soda-ıhlamur?! diyesim geliyor. bişey var tam hatırlamıyorum şimdi adını böyle yeşil garip bi soda büyük bardakta getiriyorlar hatta ilk bi içtiğimizde; arüüov ne güzelmiş lan absolutla fln karıştırsak acaba?!''^+ diye düşüncelere boğmuştu bizi.

3. alternatif biraz daha nezih kaçıyor bunlara göre, arjantin caddesinde starbucks'ın 2 üst binası aynı sırada balcone isminde bir yer. bambu sandalyeler, şemsiyeler yine düzgün böyle uzun deri koltuklar geniş gruplar için. isteğe özel alkol satılan bir yer. yani çok özel bişey olmadıkca alkol vermiyorlar(dı en son). orasıda çok hoş nargile falanda koydulardı en son, hoş vakit geçirilebilir yerlerden.

4. abdülhamit kızılay'da mis simit var bildiin simitci, alt katı var alkolsüz disko, damsız almıyorlar. eşinizle birlikte gitmeyi düşünürseniz aile salonları varmı bilmiyorum :P dfgdf

şeyleri yazmadım gerçi hani böyle alternatif mekan değilmiş gibi geldi çoğu kimseler biliyor artık oraları. nereler mi? yazımızın devamında;
locus solus mesela kennedy caddesinde.
tint, tunus.
yine tint in sokağı karşı tarafında tırtıl cafe diye bi yer. oranın devamında ev yemekleri yapan bir yer var. bu tint, tırtıl, bide o ev yemekleri yapan yer bermuda şeytan üçgeni gibi zaten iş bankasının büyük binasının devamı bu bahsettiğim yerler hani klişe oldu biraz artık ondan yazmadım. bahçeli'de cafe kafamı cafe des cafes mi ne bişi vardı yine, böyle oda oda. bi tane evi mekan yapmışlar arka bahçesi var çardaklar falan. evin içinde odalar işte, şark köşesi gibi yapmışlar oralarıda kahve falı falan baktıranlar, odalarda kaynatanlar. orasıda enteresandır.

öeh ne yazdım kàfi. aklıma geldikce eklerim daha.
iyi günler dilerim.
Mesaj tarihi:
kebap 49un önünde bi tane tavuk-pilavcı var seyyar.
sadece haftasonu geceleri oluyor. turşu ve nohut ilavesiyle muhteşem.

yine kebap 49un karşısına açılan bir yer var, nispeten daha yeni, mangal kebap. vali kebabı denenmeli.

ak partinin karşısında değirmen oltu kebap var. tat süper ama çalışanlar biraz kıl.

aspava zaten banko.

bizim lokal lezzetimiz esat var bi de, bilkent doğu kampus girişinde minibüsüyle bekler geceleri. kaşarlı antrikot iyidir.

james cook'ta yengeç bacağı güzeldir.

tavacı da default.

saklıbahçe vardı armadanın arkasında ama kapandı orası galiba.

lakerdada mezeler güzeldir. yunan uzo konsepti. o da tunusta.

ankuvada köşede kalmış bi tostçu var. ayvalık tostu muhteşem.

yenimahallede kavuklu ile pişekar mı ne öyle bi restoran var, sahibi türkiyenin ilk kuklacısımıymış neymiş. orada iskender harika. ankarada yediğim en iyi iskender oradaydı.
Mesaj tarihi:
Ayakkabı dünyasından Necatibey e giderken Develi Pidecisi var. Lc waikinin olduğu sokakta pasajda. Develi cıvıklısı yapıyorlar. Kuşbaşı, kıymalı pide ve Develi cıvıklısı muhteşem.

Hatta kartı var bende tam adres vereyim.

İzmir Caddesi No:8/A diye geçiyor.
Mesaj tarihi:
dreagloth said:
Eşim ve ben uzun yıllardır, bulabildiğimiz kadarıyla, Ankara nın farklı ve denenmesi gereken lezzettlerini, gidilmesi gereken yerlerini keşfediyoruz. Geçen gün ntv de bir gurmenin İstanbul üzerine begesel-tanıtım tadında programını izledikten sonra aklıma geldi, böyle birşey Ankara için yapılmış mıdır var mıdır izleyen?

Bundan önemlisi ise, burda tecrübelerimizi paylaşmak istedim. Bilen, gören, duyan herkes, nerde, neyi ne kadar yedi burdan paylaşırsa hem güzel bir arşiv olur, hemde biz yer bulamama sıkıntımızı gideririz. Konuyu açan olarak ilk ben başlayayım; Tunus caddesinin, akay girişinde, sanayi odasından hemen sonraki ilk aralıkta Dolmacı da, porsiyonu 5 tl ye(en son öyleydi) ayçiçeği yaprağı dolması öneriyorum, nar ekşili daha güzel oluyor.

Kabak çiçeği dolması müthişte aç çiçeği dolmasını ilk kez duydum. İlk fırsatta gidip denemeliyim.
Mesaj tarihi:
ginaly said:

ankuvada köşede kalmış bi tostçu var. ayvalık tostu muhteşem.

taksim bufe. gobit ekmek, bazlama arasina yaptiklarida guzel olur.

Kokorecci dersek tandogan da anitkabir ana ziyaretci girisinden kizilaya devam ederken profesor kokorec var, orda kel tarkan in profkosu guzel olur. Saat 23 den sonra gidilmeli.

Doner icin yildiz aspava fix zaten de birde ankara usulu yiyebileceginiz etlikde kasalar dort yol unda Ozler pide ve kebap salonu var, oglen saatleri bitince veya aksam yemeginden once gidilmesini oneririm yoksa dolup tasar ne yer bulabilirsiniz ne doner. pide ustu bol sumak/sogan la yenilicek =]

Esle gidilebilecek mekanlardan or-an da wine house var, muazzam bonfile ve suflesi vardir. biraz ice oturur ama olmeden yenilmesi gerekenlerden.

Ankuva ve tunali mezzaluna da lazanya yenilir sonra. taze domatesle hazirlanir bolonya usulu sos. oda harika olur hakikaten.

pis bogazlara donersek bilkent uni. dogu kampus yolunda YOK un lojman girisinin karsisinda kofteci esat vardir, peugeot J9 la durur, antrikot u ve koftesi iyidir.

Kizilayda sakarya da fantasy land in hemen yaninda Satiroglu kasabi vardir birde, cok taze ve lezzetli gunluk balik getirirler sabah 7 de. orda izmirde sacini agartmis ustayi gorurseniz selam edip onun soyledigi baligi isteyin. gerisine karismayin. Kasap ile balik ne alaka bende bilmiyorum ama oranin eskilerinden can balik, vs rakip olamaz. birde kus uzumlu kendilerine has midyeleri vardir barzo boy. 5 tanesiyle doyup kalkani gordum.

Ordan ciktiktan sonra balikcilarin yaninda Kofteci doktor vardir, ankarada top5 koftecileri icindedir,

ordan da cikinca hemen iki yaninda tursucu husmen aga vardir. Tursu suyunuzu icer birde isira isira kelek yersiniz koka koka cikarsiniz. ozellikle doktorun ustune muazzam.

sonra yine guzel mekanlara donersek arjantin ve gop ivy de cheesecake yenir. en guzeli bence kestanelisi ama hepsi guzel. fiyatlar yine biraz ortalamanin uzeri.

daha hakikaten milyon tane var, bunlar simdi benim canimin cekipde aklima gelenler veya yakin zamanda gittiklerim =]
Mesaj tarihi:
Buyse said:
selam eskiden akp nin karşısında söğütözünde bi kebapçı vardı. baya titiz yapıyorlarmış orayı biliyorum ben. gitme fırsatım olmadı ama radyo odtü de programını dinlemiştim.

yatık döner diye bir konseptti, değirmen restoran yanlış hatırlamıyorsam.
evet iyidir orası da.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Selamj,

Meşrutiyet girişindeki Kocatepe kahvescisinin hemen önündeki sokaktan girin 2. el kitapçıların olduğu yere doğru yürüyün(olgunlar). Kitapcıların izasına gelince Sola 90 derece dönün yokuşu tırmanın, yokuşun en başından KUMRUM adlı öğrencilerin işlettiği yiyiyp yiyebilceğiniz en güzel kumruyu yapan yer var...

Lüks aynı zamanda orta halli biyerler istiyorsanız, PUB için NEW CASTLE(Hem tunalının alt paraleli hem OR-AN Panoraya gelmeden), yada North Shield... Bunu tek geçerim... Esenboğadada şubesi var.

Yemek için bu tip biryer istiyosanız kesinlikle İstanbulda tek gittiğim yer olan NUM NUM Panorada açılmış... Gidin... Sonra bidaha gideceksiniz zaten...
Mesaj tarihi:
Karanfil'de ezgi çayevinde de soslu gözleme yiyin =) biraz "salaş" kaçar ama lise anılarımı canlandırdığı için çok hoşuma gidiyo benim =)

Kukla Kebap var balgat'ta iskenderi güzeldir.
Dr.Sadık Ahmet Caddesi'ndeymiş...

Yeni Sanayi'de bi tane köfteci var sokağın adını felan tam bilemiycem ama orda sorsanız söylerler bi ton yeşillik veriyo çatal felan yok zatne ekmek arası köfte geliyo yeşillikle de doyuyosun zaten baya güzel orası..

Hoşdere'den atakuleye doğru giderken beykoz var çorbacı.. güzel bi geceden sonra işkembesi süper gider..

Sakarya'da rumeli işkembecisi var onun da işkembesi güzeldir.
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Askerde bol bol yediğimiz ve cok lezzetli gelen ( belki asker oldugumuzdan cok lezzetli geliodu) Germeç var.

Anıttepe'de yeri var, yerin ismi de GermeçPiliç. Bildiğin tavuk döner ama sosu falan var güzel oluyor.
  • Yeni Oluştur...