Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nasıl yapcam ya bu görevi?[Medieval totalwar]


Solonor

Öne çıkan mesajlar

işte azmo'nun ilk dediği gibi. mesela 850 olursa trade'den gelirin o zaman 1 puan alacaksın. 6100 olursa 8 puan. fakat bunun ölçüldüğü tarihi tam anlayamadım, eksik anlatım var. ama benim hatırladığım bu olay her yıl ölçülüyor ve puanına eklenmiş duruyor hani aralıktaysan. sonra 1453'te ne ise öyle kalıyor..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben sna özetleyeyim trade mantığını da:

trade resources gibi bişi yazar her province'in ekranında, bazısında hiç bazısında ise 3 tane birden vardır. işte bu provlara trade post binası dik ve mümkün olduğunca yükselt. bir taraftan da gemi yap, bu gemileri port bulunan bütün kıyılara dağıt teker teker. karadeniz'e kadar uzansın mesela bu filo danimarka isen diyelim. işte bu resourceların bulunmadığı portlara bunlar taşınır ve sen de bundan müthhiş bir kar elde edersin. (trade yapan danimrka trade yapmayan bizans'tan zengin olabilir mesela) ancak savaşta isen savaştığın ülkenin portlarından gelir elde edemezsin. ayrıca düşman filoları eğer ticaret hattını bloke etmişse yine gelir alamazsın hattın bloke olduğu noktadan sonraki portlardan..

oyunu çok kolaylaştırıp para basmanı sağlayacak yegane olay trade'dir işte. hele trade binaları upgrade oldukça katlanır gelirin..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hiçbir gemin yoksa hiçbirşey olmaz(yada o tuş v değilde onun sırasında olan bir tuş olabilir hatırlamıyorum). Sarı olduğunda kurtarmıyor malesef sarı renk ya oraya gitmekte olan gemiyi veya gidebileceğin diğer denizi gösterir. Burda amaç her denizde gemi bulundurup trade zinciri oluşturmak. Kısaca her denize gemi koymaya çalış "v" tuşunu takma sadece kontrol amaçlı o. savaşta oldmadığın devletin olursa gemisi varsa birşey olmaz.

[Bu mesaj WinterWolf tarafından 19 Mayıs 2004 18:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok sağolun, evet demin denedim oldu samin dediği. Yanlız şimdi de başka bir soru takıldı aklıma cevabınız varsa verirseniz çok hoş olur. Ya mesela benim Denmark ta bi port vardı, durmadan trade parasına bakıyorum ben de denmark ın. Bi baktım gelir "30" a düşmüş. 5 yıl falan düşündüm(oyun yılıyla tabi=)) sonra bi baktım burdaki port yokolmuş! Eski türklerle oynarken de arada bir bazı buildingler yok oluyodu. Neden oluyo böyle ya?[signature][hline][i]for those who died alone...[i]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...