kira Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Selam olsun sevgili patiler, Geçenlerde master başvuruları için inim inim inlerken, fransa'da eğer üniversiteden ya da grande ecole??'den mezun olursak 2 yıl için de ikamet edersek fransız vatandaşlığıa naturalization processle geçebiliyormuşuz. HEC falan gördüm, kral bi yere benziyor okuyan ya da tanıdıgınız var mı? Kısacası birisi bana bu vatandaşlık işini, ve grande ecole'ün ne oldugunu açıklayabilir mi, kafamın karıştıgı nokta ise: herhangi bir yüksek lisans programından mezun olsak da naturalization process 2 yıla mı düşüyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Vatandaslik konusunda bilgim yok da, HEC Avrupa'nin en iyi business schoollarindan birisi. Tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Peki yıllık ne kadar harç parası var ve master dönemi boyunca ne kadar para harcarız tahmini? (Serdar cevaplarını bekliyorum =P ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Bunlarin web sitesinde olmasi lazim. HEC Montreal i da dusunebilirsiniz. Benim bir bilgim yok EU okullari hakkinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Ben açıkçası herhangi bir yüksek lisanstan mezun olmanın doğrudan vatandaşlık getireceğini sanmıyorum, 2 yıl ikamet şartı dahi olsa. Bunu okuduğun yeri gösterirsen merak ettim çünkü. Grande ecole nedir, fransız eğitim sisteminin medarı iftiharıdır. Fransa'da üniversiteler tırttır; her isteyen girer ve her çalışan mezun olabilir. Ancak Grande Ecole kaymaktır; zor girilir ve çok kastırır fakat mezun olduğunda hayatın garantidir artık, hangi ecole'ü bitirdiysen onla alakalı en iyi mesleğe girebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 grande ecole ile ilgili olaraktan, normal üniversitelerde bakaloryan varsa mektup atman yeterli oluyor kabul görmen için , her mektup atanı almıyorlar tabii ki ama paris gibi çok talep olduğu için referans vsye de bakan birkaç yer hariç notların iyiyse kabul ediliyorsun falan fıstık. grande ecole lar ise kendi sınavlarını falan yapıyorlar, direk mektup at kabul olmayı bekle olayı yok yani. mülakata falan gidiyorsun. "elit üniversite" gibi düşünebilirsin, her sene max 100-200 kişi giriyor bunlara (birkaç tane var tabii ki de, az sayıda öğrenci girebiliyor yani). bunlar tabi bakalorya denen fransız lisesinden mezun olmuş gibi sayıldığın diplomayla gidersen , tamamen yabancı olman durumunda proesedür ne hiç bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kira Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 eldar said: Ben açıkçası herhangi bir yüksek lisanstan mezun olmanın doğrudan vatandaşlık getireceğini sanmıyorum, 2 yıl ikamet şartı dahi olsa. Bunu okuduğun yeri gösterirsen merak ettim çünkü. Grande ecole nedir, fransız eğitim sisteminin medarı iftiharıdır. Fransa'da üniversiteler tırttır; her isteyen girer ve her çalışan mezun olabilir. Ancak Grande Ecole kaymaktır; zor girilir ve çok kastırır fakat mezun olduğunda hayatın garantidir artık, hangi ecole'ü bitirdiysen onla alakalı en iyi mesleğe girebilirsin. http://vosdroits.service-public.fr/particuliers/F2213.xhtml redüksiyon kısmında mevcut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Aslında tahmin ettiğim gibi, fransız vatandaşlığına geçiş talebi için normalde en az 5 yıl Fransa'da ikamet edilmesi gerekiyorken, bu süre 2 yıllık lisansüstü programlarını tamamlayanlar için 2 yıl olarak belirlenmiş. Ancak bu yalnızca vatandaşlık talebinde bulunmak için ön şart gibi, lisansüstü programını bitirip 2 yıl okumak vatandaşlık kazandırmıyor doğrudan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar