Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hazımsızlık Mide Şişkinliği

C3nK

Öne çıkan mesajlar

2 gündür midemi üşütmüşüm feci derecede hazımsızlıktan dolayı mide şişkinliği var.Akşama doğru artıyo ağrısı midem patlıcakmış gibi ağrıyor.Dün ilaç aldım ama pek etkisi olmadı.Ne yapmam lazım ne gibi yiyeceklerin yardımı olur, benim bir tek bildiğim nane var nane çayı aldım ama oda pek yardımı olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
mide spazmı alıcı drajeler var.bir doktora gittikten sonra onlardan kullanabilirsin.aynısı bugünlerde bende var. tatlı sıkıntı yapıyor,asitli her şey sıkıntı yapıyor soda dahil .

geçenlerde beni uyutmadı bu meret.
doktora gittim dedim bana bi şey yaz ilaç milaç .tabi karın ağrısına yazmıyorlar ama belli yani midemde sıkıntı var.draje verdi doktor kullandım iyi oldum .

ayrıca kullandığın suya dikkat et , tatlı falan pek yeme, tansiyon sıkıntın yoksa tuzlu ye derim,çok yağlı yeme.
Sosyal ağlarda paylaş

tek tek söylenmiş ama birkaç şey ekleyip toplayım.

1- yürüyüş/egzersiz yapmaya çalış.
2- bol bol su iç.
3- beyaz ekmek yerine çavdarlı/kepekli ekmek kullan.
4- bol bol meyve öğünleri koy, aKa lifli yiyecekler ile beslen.
5- meyveleri kabukları ile ye. (elma, kayısı, şeftali vs.. lifin büyük kısmı kabukta)
6- sabah aç karnına bir bardak ılık su + 2/3 adet kuru kayısı ve kuru üzüm yiyerek başla.
7- taze fasulye, enginar, bamya, brokoli gibi sebzeleri tüket. hazmı çok ama çok rahatlatır.
8- yemekten sonra maden suyu içebilirsin yine.

aklıma gelenler bunlar. :P

ha bir de bu hazır ürünleri/ilaçları kullanmamaya çalış derim. ne kadar doğal ibaresi olursa olsun organları tembelleştiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

birkaç şey daha ekliyim. :P

et, süt, yumurta, peynir gibi ürünleri fazla tüketmekten kaçın.

yukarda dediğim gibi lifli gıdalar önemli. sindirim/boşaltım sistemini düzenleyip rahatlatıyor.

günde 25gram lif almaya çalış.

peki lifi nereden alacaz?

mesela omlet yapıyorsan kendine bol yeşillik, sebze kullan.

1 dilim çavdar ekmeği = 2gr lif
1 elma/portakal = 3.5gr lif
1 kayısı = 4gr lif

lif değeri yüksek, kepekli bisküvi takviyesi yapabilirsin.

mutlaka gün içinde sulu bir sebze yemeği tüket. yanına bol marullu güzel bir salata yap.

kullanıyorsan alkol ve kahveyi minimuma indir.

çok öğün, ufak porsiyon, sağlıklı gıdalar = win kısaca.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...