Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kedi alıyorum sorunsallar

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

selam

kedi aldım : ) siyam, ama cumartesi günü eve getiricem, 41 günlük olmuş olucak oley

nese. alıcam kediyi ama kedi beslemek konusunda pek bir fikrim yok. okudum internetten baya, ama hala sorularım var.

1) sanırım en gerekli şey bir leğenimsi bişi, bi de kedi kumu :p akmerkez makro gibi yerlerde bulunur mu bunlar?

2) tabii mama da var : ) ne cins mama alayım? bir tanıdığım whiskas çok kötü sağlıksız filan demişti, ama hep onu görüyorum. var mı tavsiye ettiğiniz bir marka? bir de anladığım kadarıyla küçük pisiler için farklı oluyomuş mamalar.

3) tırnakları için scratching post dedikleri şeyden alıcam. bunda bir öneriniz olur mu?

4) gün içinde evde olmadığımdan oyuncak alıyım kediye de eğlensin bari diye düşündüm. evde ordan burdan sarkan ipler var onlarla eğlenir zaten, ama oyuncak olarak da tavsiyelerinizi bekliyorum.

aşıları filan yaptırıcam, köpeklerin veterineri var ona giderim.

tenks! aklınıza gelen başka bişi varsa söyleyin : )

(ps aramaya inandım ama çok inanmadım, aradım biraz bulamadım uğraşmadım, aynı topik varsa yönlendirin plx :P)
Sosyal ağlarda paylaş

kedikumu herbiyerde var marketler felam migros vs, kum gibin olan vede çakıl gibi olan iyidir herzaman,petşoplarda hep pahalı acayip bi kum satmaya çalışırlar bide, kum tası şeyi gene veteriner, petshop, sokaktan geçen leğenci gibin yerlerden temin edinilebilir. hayvan ilerde büyücek ona uygun olsun :p eşeleme yapacağından etraf kum olur genelde.

ufak kedi mamaları bak bebikler için onlar iyidir ama zate ufak olduğu için süt içecek bolca. ufak olduğu için yalamayı bilmiyor olabilir sütün içine burnunu sokup bekleyebilir normaldir öğrenir :)

yemeği sonsuz koyma ehu yavrular ne koysan yer genelde sora şişer yuvarlak olur böle, çatlamasın dikkat. ölçüsü olsun.

yemek yerken bolca boğazına kaçar yavruların, arada kontrol etmek iyidir.

kum temizliği için ufak bi kürek çok faydalıdır, sık değiştirmezsen kumu, en gizli yerlere yapar evdeki, bulamazsın da ehe.

sepetimsi bişi bide havlusu olursa orda yatar alışır.

ufakken yemek olarak genelde neye alışırsa onu yer,çeşidi bol olsun, kedi taze fasulye bile yer, kedi mamasına alışırsa normal şeylere bakmaz çok, mamaya alıştığı için tavuk yemeyen kedi gördüm ben lol
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
selam

kedi aldım : ) siyam, ama cumartesi günü eve getiricem, 41 günlük olmuş olucak oley

nese. alıcam kediyi ama kedi beslemek konusunda pek bir fikrim yok. okudum internetten baya, ama hala sorularım var.

1) sanırım en gerekli şey bir leğenimsi bişi, bi de kedi kumu :p akmerkez makro gibi yerlerde bulunur mu bunlar?

2) tabii mama da var : ) ne cins mama alayım? bir tanıdığım whiskas çok kötü sağlıksız filan demişti, ama hep onu görüyorum. var mı tavsiye ettiğiniz bir marka? bir de anladığım kadarıyla küçük pisiler için farklı oluyomuş mamalar.

3) tırnakları için scratching post dedikleri şeyden alıcam. bunda bir öneriniz olur mu?

4) gün içinde evde olmadığımdan oyuncak alıyım kediye de eğlensin bari diye düşündüm. evde ordan burdan sarkan ipler var onlarla eğlenir zaten, ama oyuncak olarak da tavsiyelerinizi bekliyorum.

aşıları filan yaptırıcam, köpeklerin veterineri var ona giderim.

tenks! aklınıza gelen başka bişi varsa söyleyin : )

(ps aramaya inandım ama çok inanmadım, aradım biraz bulamadım uğraşmadım, aynı topik varsa yönlendirin plx :P)

1) valla oralarda bulunur mu bilmiyorum ama herhangi yakın bi petshoptan bulabilirsin.

2) veterinerlerde çeşit çeşit mamalar var. 1 yaşına kadar yavru kediler için özel mamalarla besleyebilirsin.

3) her türlü koltuklara girişir bence.

4) hiç gerek yok oyuncağa, o her türlü kendi yaratır oyuncak : ) eğer ben oynayacam kedimle diyosan ipin ucuna bi hıbı bağla (kalem, top falan), atak gibi eğlensin kedi.
Sosyal ağlarda paylaş

daha dur kısırlaştırmak için cok erken bi azgınlık donemine girsin 7-8 aylık olsun öyle dusunursun :).

mama konusuna gelince 1 yasına kadar yavru kediler için olan (kitten) mamalardan kullanırsan daha iyi olur. adult mamalarına göre içersindeki protein ve diger gelişimi acısından onemli olan maddelerin oranı daha yuksektir kitten mamalarda. petshoplarda satılan kilosu 3-5 tl arasında degisen mamalardan uzak durmanı tavsiye ederim :). superpremium mamaları tercih edersen kedinin gelişimi ve saglıklı olması bakımından daha iyi olcaktır. superpremium mama olarak benim kullandıgım ve tavsiye edeceklerim; ProPlan, Hills, Royal Canin ve Eagle Pack'dir. bu mamaların hepsini kullandım ama benim kedimin en severek yedigi ProPlan ve Eagle Pack oldu.
bide mama alırken internet sitelerini kontrol et bazen cok guzel promosyonlar/indirimler oluyo, piyasaya göre cok daha ucuza geliyo :)

he bide kumu duz kum yerine silika kum alırsan koku olmaması bakımından daha rahat edersin. şuan yavru oldugundan normal kum kullansanda cok farketmeyebilirsin ama kedin buyudukce ne demek istedigimi anlarsın :D
Sosyal ağlarda paylaş

:) benim de bir siyamım var 5.5 aylık ve şimdiden söyleyeyim ilk defa kedi besleyenler için siyamın iyi bir tercih olduğunu sanmıyorum. Cok ilgi istiyor ve hassas. Çocuk gibi. Aynı zamanda cok da inatçı. Benimkini sabah 4e kadar yataktan indrdğimi ve onun da gelip kafama yattığını hatrlıyorum. Siyamlara karşı ilgili titiz ve sabırlı olmalısın. Tüm kediciklee karşı öyle ama bikac tür beslemiş biri olarak siyamı daha farklı ve karakteristik buldum.
Sosyal ağlarda paylaş

ben özellikle kafama gelsin yatsın diye siyam aldım zaten.

bütün hafta evde tek başımayım. 10 yaşından beri oda arkadaşım oldu, şimdi ilk kez tek başıma yaşıyorum dsfg çok depresif. bari kedi olsun miyavlasın, sora kucağıma yatsın evil genius tribi atıyım istiyroum :p

köpek beslemişliğim var zaten tecrübeliyim. ama kedi biraz daha narin hayvan, o yüzden alışmam zaman alıcak : )
Sosyal ağlarda paylaş

Estel_Anorien said:
verilebilecek tüm tavsiyeler verilmiş ama kısırlaştırma konusunda da bir kere çiftleşsin sonra kısırlaştır derler.. hem de bir siyam yavrusunu da ben alırım fena mı :P

Niye ki hayvan gözü açık gitmesin diye mi? :P

Siyam başa bela, ben de beslemek istedim ama annem bir kaç aylık dalmaçyalı tecrübemizden sonra kuşa bile karşı. Arkadaşımda vardı bilgisayarın üstüne falan çıkıyordu ilgi göstermeyince.
Sosyal ağlarda paylaş

tekrar selam

kediyi aldık : ) veteriner vermeye karar verdi bu hafta. odamda bir balkonumsu biyer var (kapalı biyer, ve odamın içinde, soğuk değil yani benim odamla aynı sıcaklık :)), yaklaşık 3 metrekare filan, küçük bir yer. şimdilik orda tutuyorum.

ıslak mama verdi veteriner, bi de beyaz büyük parçacıklı (böle ham tuz gibi) bir "kum" verdi, onları kullanıyoruz.

ne çişini ne de kakasını yaptı kuma ama : ( bi de ara sıra miyavlıyo. hoş miyavladığı zaman yanına gidiyorum, bakmıyo bile suratıma ipleriyle oynamaya devam ediyo haha : )

miyavlaması illa da şikayet anlamına mı gelir yoksa kendi kendine miyavlar mı? siyamlar çok konuşur diye okumuştum da ondan soruyorum.

tenks
Sosyal ağlarda paylaş

yaş mamayı aldıgın kuru mamayla karıstırıp verirsen yemesi daha kolay olur buyuk ihtimalle daha dişleri dogru duzgun yoktur bile :).
miyavlamasıda bence ilgi istediginden kaynaklanıyo, sen yanına gidincede sana oyun yapmak için, onla oyun oynamanı istedigi icindir :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
eet kedime yeni kum aldım. çakıl gibi olanı kullanıyodum, şimdi ince kum kullanıyorum golden white diye bi marka. ak cat litter baya iyiymiş, ama bulamadım onu heryere bakmama rağmen (3 veteriner, 1 pet shop, carrefour, makro).

nese. kum şeysinin etrafında dolanıp miyavlıyo, ve hiç yapmadı. kesin sağa sola biyere yapıcak, acil yardım lazım nası oraya yaptırtıcam : )
Sosyal ağlarda paylaş

5 kere koydum aynen çıkıyo

hatta elimle eşeledim o izlerken. sora kürek ile eşeledim.

hatta eşeleyip delik açıp içine oturttum.

hayvancağız bi gündür ne işedi ne sıçtı

bah yine içine gidi kokluyo
hadi yap yap yap yap yap yap yap

eveeeeeet

geliyooooooor

geldimi lan? lann???

sıçış pozisyonunda ama görmüyorum ben bişi

ve galiba oldu

eet eşeliyorrrrrrrrrrrrr sayın seyirciler.

lan duvarı eşeliyo şimdi de

nese sağolun varolun yaptı çişini. şimdi sıra kakada
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de yavru siyamla aynı problemi yaşadım. Önce kum gibi olan adi kumdan al işte. KUYTU köşeye koy utanıyo küçükken :D
sonra evdekilerin hijyeni ve koku için yavaş yavaş içindeki kaliteli kristal kum oranını artır, bi süre sonra adi kumdan hiç almassın.
denendi onaylandı :P
Sosyal ağlarda paylaş

Selam millet, yeni başlık açmıyorum burayı torpilleyeyim (:

ev arkadaşımla birlikte kedi almayı düşünüyoruz, ancak 2imizin de hiçbir bilgisi yok :/

böyle yavru kedi fln diye düşündük baştan eve alıştıralım dedik ancak kedi alırken neye dikkat edilir, nasıl beslenir, neler yapılır, neler yapılmaz??? yardımcı olursanız çok sevinirim
böyle kaliteli site fln varsa link de yollayabilirsiniz oraları da okurum.

teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

yavru alırsan sana alışması daha kolay olcaktır. ve huyuda senin yetiştirme tarzına göre olur. beslenmesiyse agırlıklı olarak kuru mamayla beslicen.( sen mama kabına koycan mamayı o istedigi zmn yicek) yanında mutlaka taze su bulundurcan. bide tuvaleti için kum ve kum kabı(leğenimsi) alcaksın. aşılarını yaptırcan fln.... :D

sitelerde www.kedigen.com , www.petarkadas.com . googleda aratınca cıkar baya karsına kısaca :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...