Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Endüstri Mühendisliği yazılımları

MrLevie

Öne çıkan mesajlar

Çalıştığın sektöre hatta firmaya göre çook büyük farklılık gösterir, yani endüstri mühendisleri autocad bilmelidir gibi bi norm yok. SAP endüstri mühendisliği yazılımı değil de başlı başına bi dal zaten, ama erp üzerine çalışmayı düşünüyorsan ve c biliyorum diyorsan SAPnin yazılım dili ABAP öğrenebilirsin iş imkanları şu anda çok geniş.
Sosyal ağlarda paylaş

henüz netleşmiş değil. tam olarak endüstri mühendisliği de okumuyorum.

endüstri sistemleri mühendisliği okuyorum tam açılımıyla. mesela 2. sınıftayım teknik resim falan görmedim. biraz daha bilgisayara kayık bi bölüm aslında. ondan tam netleştiremiyorum hiçbirşeyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Kiz arkadasim Gams diye birsey kullaniyordu bi projesi icin, nedir ne degildir bi bak bence.

Benim alanda optimizasyon baya oldugu icin, sizle cakisan bi noktamiz oldugu icin haliyle, Linear Programming ogrenmeni tavsiye ederim. C++ biliyorsun madem, cplex kullanmayi falan ogrenebilirsin. Gerci cplex lisansi falan var midir bilmiyorum okulunuzun da baska zibilyon tane numerical optimizer var sonucta.

edit: Gams nedir diye baktim, General Algebraic Modeling System'mis, linear programming tarzi yontemleri C/C++ bilmeyenlerin kullanmasi icin biseymis, bi dilmis yani. Iyi olur bence bilmek ama piyasada ne kadar kullaniliyor bilmiyorum.

Bunun yerine genel olarak linear programming nedir ve yazilim dili + optimizer ikilisiyle nasil linear programlar yazilabilir falan ogrenmeni oneririm ben, optimizasyonla ilgili bir is yapmayi dusunuyorsan ozellikle, muhendis kismin sadece diplomanda kalmayacaksa yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...