Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Con/An 5


Vongspawn

Öne çıkan mesajlar

Con/An 5

Anasayfa

Bu yıl 5.si düzenlenmekte olan Convention Anadolu 14-15 Mart tarihlerinde sizleri bekliyor. Geçen sene 100 kişinin üstündeki katılım sayısını bu sene daha da yükseltmeyi hedefleyen Anadolu Bkft bu sene katılımcıları çekmek için belirli değişiklikler yaptı.

Convention'ımıza katılacak olan oyuncu ve gm'lerin buradaki rahatlarını sağlamak için geçen sene 20 lira olan biletler 15 liraya düşürüldü (oyun başına ücret alımı söz konusu değil, ister tek gün gelin ister 2 gün, ister larp oynayın ister masaüstü, ister oyuncu olun ister gm, 15 lira sabit ücrettir.). Bu fiyata dahil olarak sabah kahvaltı ve öğlen Domino'stan pizza ve içecek dahil olmakla beraber, ilk günün akşamında katılmak isteyenleri Sokak Cafe&Bar'da ucuz ve güzel bira, sıcak bir ortam ve ardından Glow'da 15 lira olan giriş ücreti yerine 3 liralık bir ücretle girilebilecek olan konsere davet ediyoruz.

Bu haftasonu boyunca sürecek olan 5 larp ve indirimli figür, kitap vs. standları da mevcut.

Kalacak yer ihtiyacınız karşılanacaktır. Daha fazla bilgi ve bilet alımı için [email protected] , [email protected] ya da ö.m. aracılığıyla bize ulaşabilirsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kısacası alınan bütün para harcamalara zaten gidiyor. Gm'ler yemek yemiycek mi? Biz dediğim gibi oyuna ücret almıyoruz. Bütün convention'dan para alıyoruz. Ayrıca şöyle de düşünecek olursak oyuncu da gm de buraya eğlenmek için geliyor.

Eğer sırf bedavaya getirmek için conventionlarda oyun açan bir gm varsa kendi bilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dm'den para mı alıyorsunuz derken, sonuçta adam oraya eğlenmekten çok eğlendirmek için geliyor. Eğer sen oynatırken daha fazla zevk alıyosan bilemicem ama genelde insanlar oynarken zevk alır.

Bu arada Dm harici atladığın birkaç nokta var...Diyelim ki adam sadece pazar gelecek bir gün kahvaltı ve öğlen yemeği var bunun içinde 15 lira alıyonuz, adam iki günde yemek yiyor ondan da 15 lira alıyonuz...sizin için ikiside aynı mı :S

Gerçi Con düzenlemekte baya büyük bir başarı misal bir 2001 yada 2002'de okul yönetiminden izin alamadığımız için ( FRP=Satanizm mantığının patladığı dönemdi.) Convention iptal edildi asılan afişler dahil hepsi iptal oldu. Zaten o olaydan sonra kulüp kapandı daha sonra başkanlığı alayım dedim o dönem de Hüseyin Azcan, Bilgi ve Zeka oyunları kulübü başkanlığını yapıyordu. Adamın beni bi sille tokat kovalamadığı kalmıştı.

Yanlış anlama ama size yöneltilen eleştirileri yıkıcı olarak değil de yapıcı olarak algılarsanız daha fazla faydasını görürsünüz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Direkt topluluk başkanından alınmış metindir, ona da iletirim yeni yazılanları da:

"Şimdi şöyle bir açıklama yapayım convention için, bizim için convention un anlamı hafta sonlarında ya da vakit bulduğumuz zamanlarda kendi aramızda oynadığımız oyunlardan öte başka şehirlerden veya başka topluluklardan olan insanlarla birlikte vakit geçirmek, arkadaşlık kurmak, eğlenmektir. bir convention a tek günlük katılım olmayan birşey değildir, normal da karşılanabilir. ama ben 1 gün vakit geçirmek ile insanlarla kaynaşamam, şu ana kadar katıldığım 1 günlük conventionlar çoğu zaman puslu bir rüya tadında kalıyor. 2 günü ve mümkünse 2 akşamı birlikte geçiriyor olmak zaten kaynaşmayı tetikleyen şey. gerçi bu kadar dijital olan günümüzde herkes 4 saat oyun oynadığı adamı facebook aracılığı ile direkt ekleyip 40 yıllık arkadaş gibi davranıyor, ona yorumum yok.
şunu da belirteyim, bizim 15 tl lik fiyatımızın içinde dahil olanlar fiyatı karşılar nitelikte, ki insanların şunu söylemesini tercih ederim: 1 günlük con fiyatına 2 günlük yapıyorsunuz helal olsun. minik bir hesaplama yapalım hemen:
daha yeni katıldığım bir convention un (28 şubat- 1 mart tarihlerinde) fiyat listesini örnek alarak:
1 günlük oyun (masaüstü): 5 tl
1 günlük larp: 10 tl
1 günlük fix tabldot yemek: 8.5 tl
1 gecelik kalacak yer (pansiyon) : 15 tl

şimdi masaüstü oyunu tercih eden bir kişinin hesabını yapar isek:

5+8.5= 13.5 tl lik bir ücret çıkıyor.
bizim 1,5 tl lik farkımızı da akşam eğlencesinde harcanacak 5 tl yerine 3.5 tl olan biraların sadece ilkine sayın arkadaşlar :)

yani aslında biz 1 günlük gelenlere kötü davranmıyoruz, 2 günlük gelecek olanların 2. gününü bir nevi ücretsiz yapıyoruz. çünkü bizim conventionumuzda:

2 günlük öğle yemeği (pizza+içecek) cumartesi gecesi için kalacak yer (okul yurdunda odalar), akşam eğlencesiin sohbet kısmında uygun fiyatlı bira ve içkiler, son kısmında da yarı fiyatlı giriş hakkı dahildir. durum budur, takdiri de sizlere aittir :) "
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şahsen eklemek istediğim şey ise, katılımcıların toplam 50 lira civarı harcama yapmak zorunda kaldığı conventionların yanında convention'ımızın şartlarını yoksayıp pahalı veya saçma bulmanın gücendirici olduğudur.

Anadolu bkft bünyesinden pek ala bir çok gm'lik yapacak kişi vardır ama büyük bir kısım şehir dışından gelen katılımcılar olacağından dolayı da bu kişilerin sırf bize kıyak yapmak için sıkılmaya geldiğini düşünemiyorum. Oynamak tercihinizse oyuncu olursunuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence fiyatlar vs. herşey gayet iyi, üniversitenizdeki tanıdığım insanlar da gayet bu işi yürütebilecek olgunlukta ve sabra sahipler.

Tek günlük 15 lira fazla, DM'lerden neden para alınıyor denmiş de, şimdiye kadar gittiğim hiç bir con'da 20-30liradan aşağı yemeğe para harcadığımı hatırlamıyorum, ha doyar doymaz insanlar orasını bilemem ama en azından, "FRP oynayan insanlar tembel gelirim diyip gelmiyorlar, o yüzden XX ücret koyduk." gibi boş ve gücendirici değil açıklama. Alınan ücretin karşılığı veriliyor gayet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Merak ediyorum acaba atılan mesajları nasıl okuyorsunuz? Tek günlük 15 lira fazla dediğimi acaba ben mi göremiyorum yoksa siz sevgili arkadaşlarım benim görmediğim bir yeri mi okuyorsunuz? Ben eleştirimi yaptı başkanda açıklamış gayet güzel biz insanların 2 günde katılmalarını istiyoruz bir nevi promasyon yaptık diye.

Bu arada ayrı olarak sormak istediğim bişey var, 30 liralık ne yiyorsun? Hangi gittiğin con'da dm'lere para alındığını gördün? Buradan Con/An'ı düzenleyen arkadaşları konu dışında tutuyorum sonuçta onlar yemek parası alıyorlar. Dm'lerden ücret alınmamasının sebebi ise adamlara bir nevi hediye verilmesidir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...