Jadelith Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 http://www.ssc.wisc.edu/~pbrinson/images/Communist%20Party.gif discuss
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 cengizhan66 said: aha bi karacarsafli daha alakayı kuramadım, üzüldüm
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Cons said: devlet o kadar yardım yaptı yazık oldu aig batarsa çoh kötü şeyler olcak ama cidden yani ii diil : ) 150 vermişlerdi, bi 30 filan daha veriyolar şimdi.
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 jed 2 de bi sosyalistlere camur atiyon sende(resim camurdu) kapitalistler batiyosa bizim sucumuz ne ? valla ekonomik kirizi biz yapmadik :)
axedice Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 http://squawkboxnoise.com/wp-content/uploads/2008/06/obama-marx.jpg
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 cengizhan66 said: jed 2 de bi sosyalistlere camur atiyon sende(resim camurdu) kapitalistler batiyosa bizim sucumuz ne ? valla ekonomik kirizi biz yapmadik :) yahu suçunuz var demedim ki : ) 62 milyar dolar da sağlam para ha, nası batırmışlar 3 ayda 62 milyar dolar ahahahaa
Cons Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 62 bin milyon dolar diye düşününce dahada büyük gelyir
axedice Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 said: The loss that A.I.G. is preparing to report on Monday would be the largest ever by any company in a single quarter. Still, of the $62 billion loss being reported, only about $2 billion is a cash loss. The rest is the result of noncash items like write-downs on the value of the company’s assets. Adamların suçu yok ki =(
Mendoza Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 ABD Hükümeti’nin Bankalara Gerçekleştirdiği Sermaye Enjeksiyonları Banka Tutar (milyar $) Bank of America 40 JP Morgan 25 Morgan Stanley 10 Citigroup 45 Wells Fargo 25 Goldman Sachs 10 Merrill Lynch 5 BNY Mellon 2-3 TOPLAM 163 Kaynak: Bloomberg Bu paralar bankalara verilmiyor. Aslında halka veriliyor ama dolaylı ve kontrollü yoldan olması için bu yöntem seçiliyor. Ayrıca devletten para alan varmıdır burda bilmiyorum ama devlet borç hatta hibe verirse onun nereye gittiğini kuruşuna kadar kontrol eder.
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 abi krizin patlak vereceği 07 nisan/mayıstan beri belliydi. aig de biliyodu citi de bear da meril de ..... hepsi biliyodu. direk konuşuluyodu batıcak bunlar bak diye. hatta bloomberg 07haziran 2. hafta başlık olarak "toxic debt" yazıyodu, bak batıcak heryer diye aynen. ama ceolar, bunun tradingini yapan insanlar "baaah shareler %30 arttı gördünmü, çok net adamım ben ver bana 10 milyon / 1 milyon / 500bin / 50bin bonus (ne kadar yukarda olduuna bakar, en düşükler almıyodur belkide bilmiyorum o kadar) bakiem" diyebilmek için risksiz, adamlar bunları yaptı. yani şişmiş bir balon vardı. balon patlayana kadar bile bile şişirmeye devam ettiler. asıl bu kadar dev gibi şişmesinin sebebi de bu; en çok son 1 senede şişmişti. sora 2 mortgage battı, sora 10, sora 500 vsvs. zincirleme gitti tabii, kimse de durduramadı bi seviyeden sora, herkes write-off etmek zorunda kaldı. aig de diğer finansal kuruluşlar gibi farkındaydı olanların. olmama ihtimalleri yok direk benim gibi entry level insanların okuduğu yerlede yazıyodu, arkadaki boardroomlarda allah bilir neler dönüyodur. ama alan memnun satan memnun, evleri alanlar dışındaki herkesin performansını inanılmaz gösterdiğinden, ve bonuslar performanslarla %100 ilişkili olduğundan, ve kimse bu bankaların aldığı mantık dışı riskleri kontrol edemediğinden, olaylar böle oldu. CUOMD: bir uçak pilotuna yaptığı hız kadar para verirseniz, ve pilotta paraşüt varsa, sonuna kadar hızı kökler, sora parayı alır paraşütle atlar, siz pert olursunuz : )
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 serbestpiyasada neyi hesaplicak yapilmasi gereken hepsine el koymak ki bush bunu yapti ama obama yapmak istemedi
axedice Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 AIGnin hisselerinin %79 küsuru hükümette. 80in üstüne çıkarsa sanırım poliçelerin yükümlülüğü amarikan halkın kalıyormuş, o yüzden daha fazla doğrudan alım gerçekleştiremiyorlar. said: bir uçak pilotuna yaptığı hız kadar para verirseniz, ve pilotta paraşüt varsa, sonuna kadar hızı kökler, sora parayı alır paraşütle atlar, siz pert olursunuz : ) Ahaha örnek çokzelmiş. İşte bu yüzden komünizm > kapitalizm. Komünist anlayışla yetişmiş bi pilot asla uçaktaki masumların canını tehlikeye atmaz. Hatta ve hatta komünizmde bu durum oluşmaz. Gogo Lenin (tu)
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 yok abi, pilota "x hızını geçersen, uçak kaza yaparsa, vs, para almazsın" dicen, o da kafasına göre kullanıcak
Norak Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 gezegen nüfusunun 1 milyara düşürülmesi, lazım anca o zaman mutlu mesut yaşanabilir.
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 ok öle düşünüyosan kendini feda et o zaman :p
roket adam Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 gezegen nufusu 1 milyara düşürülecek. düşene kadar savaş devam edecek. 3 2 1 start denilecek, sonra güçlüler zayıfları ezecek, dünyada sadece güçlüler ve daha güçlüler kalacak. birçok siyasi düşünce yok olacak. fakirlik yok olacak. oooh mis.
axedice Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Jadelith de karaçarşaflı zaten. Hem bırak pilotu yapsın bence.
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 1 milyar olsa bile rahat etmez dunya bu silah sevgisiyle onemli olan silahlandirmayi durdurmak
Mendoza Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Yok o pek öyle değil. CEO'ların sorumsuzluğu konusunda %100 haklısın fakat 2007 den belliydi bu diyemezsin. Şöyle diyebiliriz, AIG'in bütün sermayesi ve dönen varlıkları zaten bono, faiz, hisse senedi, en çok da morgage securitylerinde duruyordu (%30 kar getirince herkes ona yüklendi) 2007 yılında bütçe açıklandığında haliyle bunların değerleri yüksek olduğundan herhangi bir bütçe açığı gözükmüyordu. Fakat herşey tepe taklak olunca, borsa düşünce vs. haliyle hem banka müşterileri zarar etti, hem de finans kuruluşları kendi yatırımlarından zarar ettiler. Bu ikisini üst üste koyarsan zararın bu kadar çıkması normal. Peki CEO'lar bunu göremedi mi? Gördü, fakat sorayım size. 100TL niz var. Buna geçtiğimiz 6 sene boyunca senelik %30 dan fazla para kazandırsam, önümüzdeki sene de gelsem size sorsam. Bakın 2008 de kriz bekleniyor, %30 kazandırmayı bırakın para bile kaybedebilirsiniz desem. Ne dersiniz? Yatırım risktir, hadi yavrum yürü demezmisiniz? Ben derim çünkü zaten kazanacağımı kazanmışım...
Norak Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 ben nüfusa katkı sağlamayı düşünmüyorum onu dierleri düşünsün :p yok ben ciddiyim 2050 için öngörülen rakam 9.1 milyar, şu andakinden çok daha kötü olacak, sustainable bi rakam değil, iş bulmayı geçtim su bulamayacaklar içmek için. büyük ihtimal klonlanmış tohumlardan üretilmiş klonlanmış 2 günde büyütülmüş sebzeler etler olacak menüde. o yıllarda tr çöl zaten.
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Jadelith said: yok abi, pilota "x hızını geçersen, uçak kaza yaparsa, vs, para almazsın" dicen, o da kafasına göre kullanıcak serbest piyasaya devlet burnunu sokmus oluyor o zaman ;) birakiniz yapsinlar birakiniz gecsinler efm bide keynes ede komunist diyelim tam olsun ingilizler su anda kafasini duvara vuruypr thatcher doneminde yapilan ozellestirmeler ve neo liberal anlayisin ulkeye girmesine sterlinle euro ilk defa ayni seviyeye geldi damdan dusmuse donduler IMF ile masaya oturucak bir zamanin gunesi batmayan imparatorlugu kapitalizm degil vahsi kapitalizm boyle birsey iste KAPITALIZM I ELESTIREN HERKEZDE OZGURLUK DUSMANI KOMUNIST HITLERCI FASIST ACZIMENDIDIR! YERYUZUNDEKI EN IYI SISTEM KAPITALIZM DIR BASKA ALTERNATIFI YOKTUR AKSINI SOYLIYEN FASO DUR METALLICA DIR ZEKARIYA BEYAZDIR
Öne çıkan mesajlar