Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC için gamepad ile oynanacak oyun tavsiyesi


Mirage

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Wii oyunları baydığı için satıp PS3/Xbox almayı düşünüyordum. Sonra dedim ne gerek var, bilgisayarım iyi zaten. Çektim bilgisayarın önüne koca koltuğu, gidip bir de Logitech Cordless Rumblepad alcam. Kablosuz, titreşimli şukela bir şey. Sonra da klavye mouse olmadan oturup keyfime bakcam.

Oyun tavsiyesi lazım efenim. Tür farketmez. Titreşimli gamepad ile zevkli olsun oynaması. Burnout Paradise düşünüyorum ilk önce. Spor oyunu falan da olabilir. Action olur, RPG olur... FPS olmasın mümkünse. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Saolun yorumlar için.

Burnout Paradise
NBA 2K9
Bully
Lost Planet: Extreme Condition aldım.

Sonuncu için Sam'e teşekkürler. 5€ Steam'de. :)

Sam said:
valla geçen gün steam'de lost hebele oyununu 5$'a gördüm %75 indirimle, oyunu bedava verseler şimdi oynamam herhalde ama ona rağmen kendimi "alsam mı ya?" diye düşünürken buldum bir an. aynı şekilde psn'den 5$'lık psp oyunları alıyorum, çikolata çerez parası bunlar yani.


Bu arada Logitech Rumblepad'den vazgeçtim. XBox 360 kablosuz controller'ının PC versiyonu varmış adaptörle birlikte gelen. Onu ısmarladım. Biraz daha pahalı ama olsun. Aletin kendi daha kaliteli olmayabilir ama ismi saolsun daha uyumlu. Bir de işaret parmaklarına denk gelen trigger'lar analogmuş XBox Controller'da. Rumblepad'de analog değilmiş onlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Controller ve oyunların çoğu geldi, ilk izlenimler:

XBox 360 Wireless Controller for Windows
Paket çok şık ama ne yazik ki plastik ve açılıp kapatılan cinsten değil. Mecbur yırtıyorsunuz paketi. Haliyle geri verme hakkı gidiyor.

Kurulum çocuk oyuncağı. Denediğim tüm oyunlarda sorunsuzca her tuşu atıyabildim.

Yalnız sol analog çubuk gürültülü şekilde gacur gucur sesler çıkartıyor. Netten araştırdım, başkalarına da olmuş. Sonradan olmasını anlarım da yepyeni alette olması sinirimi bozdu. Düzgün çalışıyor ama rahatsız ediyor. Bir ara Microsoft'u arayıp sorcam, artık değiştirirler mi naparlar bilmiyorum.

Burnout Paradise
Kargoda, bir kaç güne gelcek sanırım.

NBA 2K9
Kontroller çok karışık ama zevkli gibi. Her türlü hareketi kendiniz kontrol ediyorsunuz, öğrenmek haftalar alır valla. Rookie'de bile eziyorlar.

Bully
Çok hevesle oynamak istiyordum. PC'ye port ederken rezil etmişler. XBox Controller yoksa hiç düşünmeyin, controller ile çok bug'lı da olsa oynanıyor demişlerdi. Ama yanıp sönen duvarlar, saydam zeminler vs saolsun hiç oynanmıyor. 2GB'dan fazla ram olunca oluyormuş bu tür sorunlar.

Max ram işletim sisteminden limitleniyormuş ama beceremedim. Fikri olan varsa şuraya bir bakabilirse süper olur: http://forum.paticik.com/read.php?6,3768574 Uzun süre oynayabilecek vakit bulunca 2GB ram'i kasadan çıkartıp öyle denicem sanırım.

Lost Planet: Extreme Condition
Bu oyunlar arasında en zevk aldığım bu oldu. Senaryo, karışık kontrol vs dert etmeden koltuğa yayılıyorsun, saf action oyun. Grafikler etkileyici. Rumble mükemmel oturmuş. Elinizdeki silaha göre ateş ederken değişik titreşiyor. Robotla yürürken her attığınız adımı hissediyorsunuz vs.

Controller ile nişan almaya alışmadığım için biraz zor geldi ama ona rağmen çok zevkli. Waypoint araları uzun sayılır. PC'de her FPS/TPS'de dan dun ilerlemeye alışmışım, zorlanınca daha bir zevk aldım. Aynı bölümü 2-3 kere tekrar ediyorum genelde geçebilmek için. Nişan almaya alışınca daha da zevkli olur sanırım.

Prince of Persia Sands of Time - Two Thrones - Warrior Within
Sırayla gideyim diye sadece Sands of Time denedim. Daha önce iki kere bitirmiştim. Gamepad ile hakkaten çok zevkli ama menüde gamepad çalışmıyor. Ölünce retry yazısı çıktığında gamepad ile basamıyorsun. Eh her öldüğünde koltuktan kalkıp enter'a basmak sinir etti. Var mı buna çözüm bilen?

XPadder yada XBCD gibi zımbırtılarla klavye simulasyonu yapılıyormuş ama uğraşmak istemiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...