Cuce Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 sir said: babacum; türk halkı istese de istemese de demokrasiye adapte oluyo, olmak da zorunda çünkü bu ülkenin başka türlü bir kurtuluşu yok. sir biz bizeyiz şurda bak, son 10 küsür senedir demokrası adına ne adım atılmışki bu millet ister istemez uyum sağlıyor? yanı milletin derdi kürtce yasagının kalkması falan degilki zaten. millet ac sir, aclıgada uyum sağlamak icin bi yarım milyon sene evrim şart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 bölümden bölüme de fark var mesela. ;) slickers said: üniversite okuduğu halde beyni olmayan %40 olduğunu görmek beni üzdü açıkcası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 bi video izlediydim adamın biriyle 5 dk konuşuyolar adam resmen yaptıkları kaldırımları yolları soksunlar bi taraflarına diyodu benim karnım aç çocuklarımı işten çıkardılar diye bas bas bağırıyodu acıdım adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Bana kalırsa o tablodaki diğer detayların da incelenmesi önemli. lise seviyesinde topbaşın ownage'ı genç lise mezunları arasında temelleri 80'de atılmış olan türk-islam sentezinin tohumlarının yeşerdiğini de gösteriyor. bu istatistiki değerlere ulaşılırken hangi liselerin göz önünde bulundurulduğu da önemli tabii ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 aynen öyle. ki şu da var: liselerin genelini alırsan kötü liseler iyi liselerden fazladır. Bu durum liselerin toplamda süper sonuç çıkarmayacağını gösterir ki şekil 1 a. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 o önemli bu önemli. peki neden chp hiç bi şeyin tohumlarını atmıyorda milletin yaptıklarına laf yetiştiriyor onu merak ediyorum ben. bu iş biraz 3 üniversite bitirip 2 milyar maaşla lise mezunu fabrikatör mahmut abinin yanında çalışan adamın hikayesi gibi. eğitim mi önemli yoksa icraat mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 icraat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 3 universite bitirip 2 milyar maasla calışan sömürülükler olmasak "icraat" amcayı fabrika yonetirken gormek isterim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Joker said: o önemli bu önemli. peki neden chp hiç bi şeyin tohumlarını atmıyorda milletin yaptıklarına laf yetiştiriyor onu merak ediyorum ben. bu iş biraz 3 üniversite bitirip 2 milyar maaşla lise mezunu fabrikatör mahmut abinin yanında çalışan adamın hikayesi gibi. eğitim mi önemli yoksa icraat mı? AKP konuşulurken akp savunan adamın laf bulamayıp chp'yi savunmayan adama chp kötülemesi. Eğitimsiz adamın yapacağı icraat problemli olur. İcraat vardır yine, ama bi yerlerde iskele dayanamaz batar..vs. Edit: Herhangi bişeyi ölümüne savunurken cevapsız kalan adamda iyi niyet aramam. (Kişisel değil) Ki başlı başına ölümüne körü körüne savunmak bile şüpheye sebep bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 AKP'yi savunduğumu hatırlamıyorum? Diyorum ki CHP sux! Sorunlu dediğin mesela sakıp sabancı gibimi? yada vehbi koç? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Konu CHP değil. Sabancı ve Koç eğitimsiz mi? Eğitim derken illa üniversite mezunu olsun demiyoruz. Bill Gates de üni. terk diye biliyorum, ama eğitimli..vs. Eğitimden kasıt sadece müfredat değil. Ama TV ya da gazete hiç değil mesela. İmam hatip kökenli adam kendini entellektüel olarak yetiştirmeyip bilgi kazanmayıp müfredat eğitimiyle sınırlı kaldıysa cahildir ve dünya görüşü yoktur, onun bunun uşağı olmaya mahkumdur bence. Özet gibi bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 akp ikitdarı geldfiğinden beridir millete balık veriyor balık tutmayı öğretmiyor.. avrupada eğer sektörel bir gerileme-çöküşden ötürü işsiz kalmışsan devlet sana belirli bir süre boyunca bir işsiz ödeneği bağlıyor ama öyle karşılıksız değil diyor ki "git sen şu şu şu konularda eğitim al sana da şu kadar ay/yıl süre veriyorum" eğer o kişi o süre içinde o eğitimi almazsa başka sektöre adapte olmazsa zaten adamın işsiz aylığı kesiliyor. süre bitimen doğru derece derece bu işsiz aylığı düşürüyor türkiye de böyle bir sistem yok.. zaten olmadığı için ekonomimiz kötü durumda, ha sadece akp değil önceki hükümetler de yapmadı bunu ama her seçimde de söz veiryorlar "işsizlik olmayacak" diye bir tek ecevitin köye dönüş projesi vardı onu da istismar ettiler. nasıl yaptılar? gittiler devlet teşvikleriyle güneydoğuda doğu anadoluda kurdular çelik konstrüksiyon betorname temelli fbrikaları ödeneklerin hibeleme onayı geldikden sorna fabrikayı kopmle söküp marmara bölgesine getirip oralara kurdular fabrikaları ayrıcva planlamacıloık da yok.. planlamacılığın yapılmaya başlandığı dönemde birileri kalkıp "komunist işi" dediler.. ne oldu bizim planlar? battı. peki 1970 lerde güney korede ne oldu? amerikada ne oldu? daha yakın bir tarihi vereyim örnek olarak, irlanda-dublin ne oldu? bu adamlar 50 yıl sonra hangi sektörleri bitirip hangilerinie gireceklerini bile biliyorlar.. biz daha 5 yılı göremiyoruz peki neden bu insanlar bu partiye oy veriyor? swahili miyiz biz? kenya mıyız? avrupa da bu hükümet bir şekilde parlamenyoya girse 3. yılında fesh ettirirler olay çıkar. o fesh ettiren adamlar da avrupanın "amelesi" "ırgatı" "sürü çobanı" olur.. eğitim eğitim diyorsunuz.. eğitim lan adam bu hatayı yapmaz.. zaten türkiye de eğitim yok sadece öğretim var çünkü eğitim aileden başlar okulda devam eder, eğitim dediğiniz 4 yıllık üniversite bitirmek dokytora yapmak değildir onun adı öğretimdir eğitim insanın kendini gelişirmesi ve (ısrarla söylüyorum) bilinçlenmesidir.. toplum bilincine ulaşmasıdır, gelecek bilincine ulaşmasıdır "ben ne yapıyorum?" demesidir. çin boşuna şu anda ekonomik olarak dereceşeri zorlamıyor.. adamlarda bu bilinç var ve adamlar toplum oalrak nereye gelmek istediklerini biliyorlar. çin içeride sosyalist (artık komünist diyemiyoruz) dışrıda kapitlaist olmayı başarabiliyor çünkü doğru liderlrle çalışıyorlar.. japonyada hakkıdna gensoru sunulan bakan istifa eder bizimki pişkinlikle güler ben size ekonomik bulgular üzerinden bir şeyler anlatıyorum burada kaldı ki "eğitim" kelimesi bile yanlış kullanılıyor. bu halk bilinçli değil, cehaletten sıyrılaiblmiş değil, demokrasiye hazır değil şartlar olgun değil bireyler olgun değil akp iktidara geldiğinden beri 4500 üstünde kobi kapandı insanlar işsiz kaldı.. bu mu şimdi svunulan hükümet? dünyanın gelişmiş başka bir ülkesinde olsak adamlar vatan haini ilan edilridi be.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 madem eğitimden kasıt bu değil neden koyduğun anketler bunun üzerine? o değilde liselilerin durumu tablonda gayet ortada. konu chp değilse neden CHP vs AKP manasında bi tablo koydun foruma? daha ne kadar batıcan diye merakla izliyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Söylenenleri anlamıyorsun sanırım sen. Sadece müfredatla sınırlı değil demek, müfredat da eğitimdir ama başka yollarla da eğitim olur demek. Bunu anlamıyorsan zaten zaman kaybı burayı okuman. O anketler eğitimle ilgili değil demiyoruz. Anlamıyorsun. Ayrıca liseler hakkındaki yorumu es geçmisşin. Gözleri beyni kapa kapa nereye kadar? CHP vs AKP tablosu koymam konunun CHP olduğu anlamına gelmiyor. Joker said: daha ne kadar batıcan diye merakla izliyorum :D bi de söylenenleri anlamadan şunu demişsin ya hasta oldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 bu arada belirtmek isterim dünya tekstil işini bırakmaya başladı uzay teknolojisine yöneldi biz kendimizi 1800 lerdeki ingiltere zannediyoruz, kumaş, tekstil üreterek dünya ekonomisinde söz sahibi olacağız sanki.. bu ülke ekonoim açıdan komple bir şaka olmalı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Ekonomi açısından bakmaya gerek yok insan olarak şaka zaten bu ülke. Hepsi bu yüzden. Eğitimli adam bile anlamıyor okuduğunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 madem başka yollarla olan eğitimi savunuyorsun, o koyduğun anketin bi manası kalıyormu şimdi? kendi kendini niye çürütüyorsun orasını anlamadım. önce diyorsun bakın tabloya böyle böyle, sonra bakıyoruz tablodan başka mana çıkıyor, hemen lafı değiştirip zaten bu tablo iyi değil ya bakmayın siz ona eğitimin başka çeşitleride var.. ah canım kardeşim benim :) -007- said: bi de söylenenleri anlamadan şunu demişsin ya hasta oldum. ben seni gaaaayet iyi anlıyorum. hı hı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 -007- said: Eğitimden kasıt sadece müfredat değil. Ama TV ya da gazete hiç değil mesela. yok yok basmayacak. Hayır başka yollarla olan eğitimi savunmak müfredat olanın eğitim olmadığını mı savunmak demektir? Ben eğitim başka yollarla da olur diyince kendi kendimi çürütmüş mü oluyorum tabloyu yalanlamış mı oluyorum? Şaka mısın? AKP seçmeni cahil. Eğitimi düşük kesim AKP'yi seçiyor. Eğitim müfredatla da olur kendini yetiştirmekle de olabilir sadece müfredatla olmayabilir. Ok? Genel bi tablo anlatmıyorum orda saçma sapan istisnalarına cevap verince genelmiş gibi basıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 neyse hadi sen yendin. ii geceler, tatlı rüyalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 buraya konmuş 2 resme bile tahammülü olmayan sözde demokratlar gördüm. aaa du bi dakka, başbakan da böyle tahammülsüz değil miydi bu tip karikatürlere? e durmak yok yola devam o zaman, kendine demokratlık rullaz!!! O diil de eğitim dediğiniz şey bolca ezber biraz hayat bilgisi, o kadar. biat kültürünün en iyi yerleştirildiği yerlerden biri de üniler zaten, cemaatler 20 senedir hiç boş durmuyor orada. Bu vatandaş demokrasi nedir onu bilmiyor ki, kimin daha iyi güdeceğine inanıyorsa ona oy veriyor, halbuki tam tersi olması lazım, oy hakkı nedir, hesap sormak nedir, halk gücü nedir, önce bunların öğretilmesi lazım. başındakilerde halka karşı sorumluluk yoksa, halkın bakanına "benim bakanım" diyecek kadar kendini kral zannediyorsa biz daha çok tartışırız faşist prof demokrat çoban diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Evet, ben direnmeye devam edeceğim! BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, hükümet icraatları ile ilgili eleştiriler yazan yazarların "değişime direndiklerini" söyledi. Eleştirdiği yazarlardan biri de ben oluyorum. Ve söylemeliyim ki Başbakan haklı, ben AKP iktidarının yaratmaya çabaladığı "değişime" direniyorum ve direnmeye devam da edeceğim. Değişim, Türkiye’de Batı standartlarında bir demokrasi kurmayı, insan haklarına saygılı bir ülke olmayı, sosyal ve ekonomik olarak ezilen kitlelerin yaşam standartlarını yükseltmeyi hedeflemiş olsaydı direnmezdim elbette. Sorunumuz da zaten bu. AKP hükümeti, Türkiye’yi muhafazakárlaştırmak istiyor. İslamcı yaşam biçimini dayatıyor, bu yaşam biçimine direnenler üzerinde faşistçe bir baskı kurulmasına çanak tutuyor. AKP hükümeti, Türkiye’de ezilen, fakir insanları kurtarmaya değil, kendisine bağlı yeni bir zengin sınıfı yaratmaya çabalıyor. Devlet ve belediye kaynaklarını, bu kesimlerin zenginleştirilmesi için kullanmakta tereddüt etmiyor. AKP hükümetinin bu az gelişmiş kapitalist sistem ile bir sorunu yok. Tam tersine bu sistemden yararlanmak için elinden geleni yapıyor. Tek derdi, sistemin egemen gücü olmak, sistemi değiştirmek değil. AKP hükümeti, gerçek bir demokrasiden yana değil. Demokrasiyi sadece kendisi için istiyor. Kendisi gibi düşünmeyenleri yok edebilmek için her türlü hukuk dışı uygulamayı yapmaya hazır ve bundan kaçınmıyor. AKP hükümetinin hedeflediği değişimin Türkiye’yi götüreceği yer gelişmiş Batılı demokrasilerin yanı değil, Ortadoğu diktatörlüklerinin yanıdır. İşte ben buna direniyorum. Elimden sadece yazmak geliyor, yazarak direnmeye devam edeceğim! Mehmet Y. Yılmaz, Hürriyet altına imza atıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=1065879&Kategori=siyaset&Date=02.03.2009&b=Erdogandan%20ABD%20raporuna%20tepki said: Başbakan Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’de basına yönelik baskıların eleştirildiği raporuna tepki gösterdi: Ankara’yı ziyaret edecek olan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’a ‘Bu nasıl rapor’ diye soracağım. vay erkek said: Raporda ne vardı? ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yıllık İnsan Hakları Raporu’nda, basının savcılar tarafından sürekli olarak taciz edildiğine, haklarında yüklü tazminat davalarının açıldığına dikkat çekildi. Başbakanlık tarafından iptal edilen akreditasyonlara, Başbakan’ın karikatüristlere açtığı davalara da değinilen raporda, “Basın kuruluşlarına da sahip olan şirket yöneticileri, hükümeti eleştirirlerse işlerini kaybedecekleri kaygısıyla haber yapamıyorlar. Başbakan (Erdoğan), Almanya’daki bir yolsuzluğun partisiyle bağlantısını ortaya çıkaran medya kuruluşlarını sert bir dille eleştirdi” denildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 kim nederse desin akp demokrasinin en guzel gostergesi :) demokrasi seven kisiler elestiri yaparken buna dikkat etmeliler hatta akp=demokrasi demokrasi=akp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 sg-1 said: buraya konmuş 2 resme bile tahammülü olmayan sözde demokratlar gördüm. aaa du bi dakka, başbakan da böyle tahammülsüz değil miydi bu tip karikatürlere? e durmak yok yola devam o zaman, kendine demokratlık rullaz!!! O diil de eğitim dediğiniz şey bolca ezber biraz hayat bilgisi, o kadar. biat kültürünün en iyi yerleştirildiği yerlerden biri de üniler zaten, cemaatler 20 senedir hiç boş durmuyor orada. Bu vatandaş demokrasi nedir onu bilmiyor ki, kimin daha iyi güdeceğine inanıyorsa ona oy veriyor, halbuki tam tersi olması lazım, oy hakkı nedir, hesap sormak nedir, halk gücü nedir, önce bunların öğretilmesi lazım. başındakilerde halka karşı sorumluluk yoksa, halkın bakanına "benim bakanım" diyecek kadar kendini kral zannediyorsa biz daha çok tartışırız faşist prof demokrat çoban diye. Resme tahammul etmek baska, bir fikir belirtmeksizin kafana göre resim spamlamak başka. Mantıklı, yapıcı eleştirici yapamayıp, kendi goruslerinize uymayan insanlara öcü gözüyle baktıkça (hem sağ taraf, hem sol taraf için geçerli), ülkeyi yönetmekte yetersiz akp, chp gibi partilere razı olursunuz böyle. Adamların birşey yapmasına gerek yok çünkü X kişisi solcudur, sol görüşlü baskın parti chp, hah tamam biraz gaz versek yeter seçimlerde, laiklikten girelim araya da Atatürk serpiştirelim. Ya da y kişisi sağcı, Akp var mesela şu an baskın, hemen seçimlerden önce din, millet biz süperiz überiz, ver gazı tamamdır. Bunu aşmamız lazım önce millet olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 kafama göre resim spamlamak??? sen gülmeyi seversin diye karikatür koydum, fena mı olmuş. ama bak şu resmi koysaydım spamlamak olurdu: diğerleri direkman rte'yi, politikalarını ve sözlerini eleştiren resimler. Ama tahammülsüzlük var işte, ne kadar inkar etsen de. resimlerin kendisi birer eleştiri, belki de sayfalarca yazıdan daha net. ayrıca ülkeye "akp'den başka alternatif yok" gazını pompalaya pompalaya "bizim adayımızı seçmezseniz taş üstüne taş konmaz" diyecek kadar yüzsüzleşti adamlar. al iki topik aşağıda baykal'ın sunduğu paket var, ne oldu rte'nin cevabı, "bize işimizi mi öğreteceksin", senin işin ne be, ietete müdürü. e bu adamları siz bu hale getirdiniz, yarın öbür gün sizin de tepenize bindiklerinde anlarsınız seçilmiş kral nasıl oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar