Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Akp zamanı ....

logcupasa

Öne çıkan mesajlar

Farinal said:
baraj kalkmadğı sürece demokrasi gelmez bu ülkeye

alakası yok. barajın gerekliliği gibi bişey var, baraj kürtlere karşı konmadı. barajın gerekliliğinin bilimsel açıklaması vardı wikide bi yerlerde.

Ayrıca demokrasinin olması için bilgilendirilmiş ortam şart. Demokrasinin en temel kuralıdır bu. Bilgilendirmezsen çobanlar cahilce sömürülür, ilkokul mezunu çoğunluk AKP seçer. Bunlar ispatlı gerçekler. AKP'nin başa gelmesi demokrasinin doğru uygulanmadığını en güzel kanıtı çünkü cahil ortamda demokrasi olmaz.

sir said:
türkiyede de über eğitim var doğrusu, şahane "birey"ler yetişiyo cidden.

öncelikle tutarsızlığınız şurada: eğitimle siyaset doğrudan korelasyonu olan şeyler değil, iyi eğitimli insanlar illa "doğru" seçimi yapacak diye bi kaide yok. abdullah gül de eğitimli bi insan mesela, akp'nin kadrosunda da gayet eğitimli adamlar var. ee?

"egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir" cümlesinin neresini anlamakta zorlanıyorsunuz? siz cumhuriyetin işleyişini bu ülkenin insanına fazla görerek Atatürk'ün mirasına en büyük haksızlığı yapıyorsunuz, sonra kalkıp bana Atatürk düşmanı diyosunuz. pes.

nedir öneriniz? 70 milyon insanı doğru yola "eğitmek" mi? tek parti iktidarına dönmek mi? yahu hangi ülkede, ya da ülkeyi de geçtim hangi gezegende hangi tarihte yaşıyorsunuz siz? bu ilerlemenin geri dönüşü yok, türkiye bütün diğer avrupa ülkeleri gibi bu demokrasi sancılarını yaşayacak, ve sonunda biz de AB'ye girdiğimizde, sizin bile fikirleriniz değişecek.

Sonra biz üstte bunları diyince tahammül edemeyip Türkiye'deki eğitime bilime laf eden insanlar falan çıkıyor.

Bold kısım şaka olmalı. Eğitime laf etmekten de cayıp çaresizlikten eğitimli de hata yapabilir kıvırmaları falan...
Tamam eğitimli hata yapar o zaman çobanlar yönetsin ülkeyi derler adama.

Prof ve çoban varsa profu seçer her beyni basan kişi. Burda cahilliği savunma noktasına gelebilecek derecede saçmalamayın lütfen. Ayrıca siyasi seçimler ve değerler kişisel birikim entellektüel kapasite ve eğitimle doğrudan alakalıdır. İnsanı insan yapan bilgileridir, bilgiler eğitimle kazanılır ve insan bildikleri kadar vardır ve bildikleriyle tercih yapar. Buna oy vermek de dahilken nasıl şunu diyebiliyorsun: "eğitimle siyaset doğrudan korelasyonu olan şeyler değil, iyi eğitimli insanlar illa "doğru" seçimi yapacak diye bi kaide yok." şaka gibiymişsin. Tamam iyi eğitimliler de hata yapabilir ama bu çobandan daha az olur genelleme yaparsan. Eğitimle siyasi seçim doğrudan alakalı olduğu için yanlışsın. Çünkü eğitim zekayı da artırır. Zekası düşük adam yanlış seçimler yapar. Tutarsız ve yanlışsın yani.

Sonra demişsin ki ""egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir" cümlesinin neresini anlamakta zorlanıyorsunuz?"

Bana millet göster. Üzgünüm ama senin seçmenin milletimizi bölüyor. Bizim gibi yaşamıyor bizle aynı geleceği istemiyor. Bizle aynı geçmişi paylaşmak istemiyor. Ortada 1 millet yokken bölücüler mecliste kürtçe konuşurken hala kolpa hareketlerle Atatürk lafı kullanmaya çalışmışsın ama başarısız olmuş. Ayrıca Atatürk ilkeleriyle ilgili konulardaki fikirlerini de diğer başlıklardan az çok seni okuyanlar biliyordur. Bu konu hakkında fazla söze gerek yok diye düşünüyorum zira her şey ortada.

O yüzden böyle "yanlış" fikirlere kanmamak lazım. Fikirden önce söyleyene bakmak lazım diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Seçim barajı marjinal, ırkçı, komünist, ayrılıkçı partilerin meclise girmesini dolayısıyla koalisyon hükümetlerinde yer almalarını engellemek içi kullanılır. Ayrıca barajlı seçimler sonrasında koalisyon hükümeti kurulma ihtimali daha az olduğundan yönetimde istikrarı güçlendiren bir unsurdur. Bugün AB ülkelerinde de baraj uygulaması vardır ve toplumdaki çok küçük yüzdelerin yaratabileceği problemi giderir. Bilmeden saçmalamayın.

Ayrıca her ideoloji için parti olsaydı milyon tane parti olurdu. İlla senin kafandaki ideolojiye oy vereceksin diye bişey yok. Mantıklı bir sistemin işleyebilmesi için sana en yakını seçersin. Dünya lideri Amerika'da 2 parti kapışır mesela. DTP gibi saçma sapan ırkçı partilerin sorunlarıyla uğraşmazlar seçim seçenekleri devlet tarafından belirlenir. Sonra da biz özgürüz derler dünyaya. Bu kadar enayiyiz işte anlayın artık. Hala "kendini %100 temsil eden ideolojiye oy vermekten" falan bahsediyoruz burda.
Sosyal ağlarda paylaş

ben demokrasi için gereken şeyi söyledim. her zamanda arkasında dururum. demokrasi her görüşün o fikirdeki insanlara oranla temsil edilmesidir. çok sesliliktir. istikrar ise verdiğin örneklerdeki gibi demokratik olmayan düzenlerde daha çok vardır tabii ki insanlar umursanmadığı için.
Sosyal ağlarda paylaş

Toplumda herkesin temsil edilebilmesi imkansız. Eğer herkes tam olarak temsil edilebilseydi 71,5 milyon parti olması gerekirdi ve istikrar, düzen olmazdı. İşler ilerlemezdi yani ve kişisel yanlışlıklar kişisel saçmalıklar yüzünden ülke de yanlış yönetilirdi. Senin savunduğun şey her konuda referandum yapma saçmalığıyla aynı şey.

Her şeyi herkese sorarsan herkesin yeterli bilgisi olmadığı için işler doğru yürümez. Bu yüzden kişisel ve küçük yüzdelerdeki saçmalıkları ve yanlış eğilimleri engellemek için baraj ve temsil sistemi var. ABD'de de 2 parti var diyoruz Avrupa'da da baraj var diyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Mister Tentacle said:
başa chp gelse ve siz çok ulusalcı takılıyorsunuz diyerek hazine yardımı kesilse gene bu şekilde konuşurmuydun?

ben akp nin politikalarını savunmuyorum, ancak bu demek değildir ki akp nin halkı temsil etmesine de karşıyım.bu bir terazi.

AKP tam anlamiyla Turk halkini temsil ediyor bence.

Sir said:
sonunda biz de AB'ye girdiğimizde, sizin bile fikirleriniz değişecek.

Daha cok beklersin.
Sosyal ağlarda paylaş

Werewolf said:
-007- said:
Seçim barajı marjinal, ırkçı, komünist, ayrılıkçı partilerin meclise girmesini dolayısıyla koalisyon hükümetlerinde yer almalarını engellemek içi kullanılır.

Wikipedia'dan direk alıntıdır o. Kişisel bilgi değil.

Ayrıca düşük yüzdelerdeki uçlukları törpüler baraj sistemi. Denmek istenen o.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunu net kesin olarak yapabilecek seviyede değilim proflar yapsın. Ben gördüğüm eksiği söyleyebilecek seviyedeyim. Sistemi doğru kurmak beni aşar.

Ha basitçe en az lise eğitimi almış olması lazım herkesin. Okuma yazma bilmeyen yemin okuyamayan milletvekili var.

En öndekine bakıp parmak kaldırıyor AKP milletvekilleri.

IQ sınırı koyulmalı mesela.

Sonra bütün partiler eşit koşullarda olmalı. Ne öyle bebek kandırır gibi afişler robot kiralamalar buzdolabı dağıtmalar. Bunun adı demokrasi değil kusura bakmayın!
Sosyal ağlarda paylaş

ırkçı bi profesörü seçeceğime, demokrat bi çobanı seçerim. eğitim insanı bilgili yapabilir, ama vicdan sahibi yapabilir mi? başkalarının hayatlarına, haklarına sahip çıkacak bilinci verebiliyo mu eğitim? malesef bizim ülkemizde veremiyo. işte en bariz örnek, sen eğitilmişsin ve vatanını sevmişsin de nolmuş? "fikirden önce söyleyene bakmak lazım" gibi bayağı bir faşizme bulanmış gelmişsin, bana genellemelerin erdeminden, sosyal bilimlerdeki mutlak doğrulardan falan bahsediyosun. bu mu eğitim? inan bana ülkenin geleceği hakkında senden daha makul kararlar verecek ortaokul mezunları tanıyorum.

demokrasinin gerçek işlevini bilmiyorsan da söyleyeyim 007: senin gibi düşünmeyen, senin gibi yaşamayan, seninle aynı geçmişi paylaşmayan insanlarla aynı ülkede yaşayabilmen için gerekiyo demokrasi. hem senin haklarının hem de onların haklarının korunabilmesi için.

tek doğru düşünen ve bu ülkenin geleceğini en doğru biçimde şekillendirecek olan sen ve senin gibi düşünenler olmak zorunda değil. iyi ki de öyle değil.

farinal de güzel söylemiş ayriyeten, AB'deki %4 gibi barajlarla bizim %10'luk barajı kıyaslama boşuna.
Sosyal ağlarda paylaş

demokrat çoban die bişey yok sir kandırmışlar seni. Demokrasinin ön koşulu eğitimdir. Bu sebeple "demokrat çoban" olmayacağı için seçme ihtimalin de yok. (Evet bu bi genelleme.)

Siyaset muhabbetine vicdan falan katmışsın ne alaka? Din konuşmuyoruz ki. Siyaset teknik iştir bilim işidir bunlar eğitimle olur. Vicdan ne alaka?

Evet eğitim başkalarının haklarına sahip çıkacak bilinci veriyor. Bunun yolu bilgi. Vicdan değil. Vicdan dinde işler bilime göreceli değerleri sokamazsın.

"Fikirden önce söyleyene bakmak lazım" düşüncesine faşizm dersen bu senin faşizmin tanımını bilmeden konuşan bir cahil olduğunu gösterir. Alakasız hareketler, her ispatlı karşı çıkana faşist demek..vs.

Ben sana mutlak doğrudan falan bahsetmiyorum. Genelleme yapmadan konuşursak her türlü istisnayla üstünlük taslamaya kıvırmaya kalkabilirsin. Kıvırma ihtimalinin önünü kesmek için genelleme yapıyorum. Çünkü sürekli sıkışınca kaideyi bozmayan istisnalara kaçıyorsun. Söz oyunu laf salatası..vs.

Şu kısım komedi olmuş:

"demokrasinin gerçek işlevini bilmiyorsan da söyleyeyim 007: senin gibi düşünmeyen, senin gibi yaşamayan, seninle aynı geçmişi paylaşmayan insanlarla aynı ülkede yaşayabilmen için gerekiyo demokrasi. hem senin haklarının hem de onların haklarının korunabilmesi için."

Bunu buzdolabı dağıtarak yapıyolar Türkiye'de hala ne dediğinin farkında mısın sen? Bu mu bahsettiğin demokrasi. Kendi gibi düşünenlere buzdolabı dağıtılan bi sistemi eleştirirken bana demokrasi dersi vermeye çalışman efsane olmuş.

Bizim her türlü düşünceye saygımız var. Ama sizin gibi adamlara oy verenler bir düşünceye oy vermiyor. Adamlar buzdolabına oy veren oylarını satan mağdur bilinçsiz insanlar! Bu yüzden bu demokratik olmayan dolandırıcı duruma saygı duymamakta çok haklıyız.

Farinal meselesine gelince: Biz orda sayıyı tartışmıyoruz. Sayı ayrı konu. Biz orda barajın sebebini tartışıyoruz. Saptırma ihtiyacına girmeni de mantıksız bi düşünce yarışı içine girmene bağlıyorum.

Mister Tentacle said:
okuma yazma bilmeyen milletvekili kim? hiç duymadım o yüzden merak ettim.

hatırlamıyorum yemin okuyamayan okumakta zorluk çeken birileri vardı.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Seçim barajı marjinal, ırkçı, komünist, ayrılıkçı partilerin meclise girmesini dolayısıyla koalisyon hükümetlerinde yer almalarını engellemek içi kullanılır. Ayrıca barajlı seçimler sonrasında koalisyon hükümeti kurulma ihtimali daha az olduğundan yönetimde istikrarı güçlendiren bir unsurdur. Bugün AB ülkelerinde de baraj uygulaması vardır ve toplumdaki çok küçük yüzdelerin yaratabileceği problemi giderir. Bilmeden saçmalamayın.

Son kısım da mı Wikipedia'dan?
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:
said:

Son kısım da mı Wikipedia'dan?

Bold kısım Wikipedia'dan.

Farinal said:
saçmalamayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bir de egitimle birseylerin bazen degismediginin en buyuk kaniti cemaat toplantilarinda doktora ogrencisi koskoca insanlarin " Cocuk dogdugunda dunyaya geldigine pisman olur, Allah'a yakararak aglar. " diyen sohbet liderine inanip da, oksijen cigerleri yaktigi icin aglar diye karsi cikan birine inanmamasidir. Egitim adami farkli yapmiyor, kendisinde de birseyler olmasi lazim. Benim Nietzche dahil surekli felsefe kitaplari okuyan ve ortaokul mezunu olan birinci dereceden akrabam var mesela. So what?
Bir kriter olamaz bence egitim.
Sosyal ağlarda paylaş

2 parti olup başkan adaylığında sınır olmaması bin tane ideolojiye hitap eden parti olduğu anlamına gelmiyor. Ya da her önüne gelen aday mertebesine yükselemez. Bi yerde elerler adamı yani.

IQ eğitimden daha önemli bence. Daha önce dendiği gibi adam eğitimlidir ama kullanamaz bilgisini vs. Ya da eğitimsiz ve IQ düşüktür. Hiçbir türlü ıslah olmaz. Mesela bu adamın da şu sistemde başkan olma ihtimali var.

Prawler said:
Ha bir de egitimle birseylerin bazen degismediginin en buyuk kaniti cemaat toplantilarinda doktora ogrencisi koskoca insanlarin " Cocuk dogdugunda dunyaya geldigine pisman olur, Allah'a yakararak aglar. " diyen sohbet liderine inanip da, oksijen cigerleri yaktigi icin aglar diye karsi cikan birine inanmamasidir. Egitim adami farkli yapmiyor, kendisinde de birseyler olmasi lazim. Benim Nietzche dahil surekli felsefe kitaplari okuyan ve ortaokul mezunu olan birinci dereceden akrabam var mesela. So what?
Bir kriter olamaz bence egitim.

Tamam eğitim eşeği eşeklikten çıkarmaz. Ya da fırsat alamadığı için eğitim görmemiş adamlar olabilir. Ama eğitim derken o adamın kitap okuması da eğitim bence.

Ya da eşek diye tabir ettiğimiz grup mezun edilmemeli. vs.

Ancak o zaman dediğim durum geçerli olur. Ayrıca eğitimin ne eğitimi olduğu da önemli, kişide de bişeyler olması gerekir evet..vs.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır efendim vardır, en azından farklılıktan fanatik derecede ürkmeyen, başkalarının düşüncelerine ve yaşam tarzlarına saygılı olabilen eğitimsiz insanlar vardır ve bu insanlar, demokratik düzene sizin gibi eğitimli faşistlerden çok daha faydalıdır.

siyaset, bir diyalog meselesidir, teknikten çok sosyal bir zanaattir. ilkokuldan terk bir insanın meşru bir siyasi talebi olamaz mı? o insanın siyasette yer almaya, kendinin ve çevresinin siyasi taleplerini dile getirmeye hakkı olamaz mı? bal gibi olur. yeterli desteği görürse iktidar da olur; burada şart demokratik sürecin işlemesidir ve bu siyasi hareketin de bu sürece zarar verecek bir propaganda yürütmemesidir.

bu, bilgi değil vicdan meselesidir. o yüzden demokrasi bilgiden önce vicdanla yapılır. haksızlığa ve zulme karşı çıkmak, mağdurun yanında yer almak bilgiyle olmaz, hümanizmle olur.
mesela eşcinsellerin hakları, kürtçenin anayasal güvenceye alınması, işkencenin sona erdirilmesi, yolsuzlukların, çetelerin, cuntaların üzerine gidilmesi..bunların eğitimle alakası nedir? bu talepleri vicdanı olan her insan dile getirebilir, getiriyor da zaten.

burada partileri veya uygulamaları değil çok daha temel bişeyi tartışıyoruz, sen saçma bi örnekle güya argümanı çürütmeye uğraşıyosun, demokrasiyi buzdolabına indirgiyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
demokratik düzene sizin gibi eğitimli faşistlerden çok daha faydalıdır.

Bana diyorsan ben fasist degilim, en az senin kadar ozgurlukcuyum. Sadece tren gelirken raylarin uzerine oturup carpmasini bekleyelim demiyordum zamaninda. Ama tren geldi ve carpti. Hadi gecmis olsun cumleten.

Mesela solcusu ve sagcisi onyargi ile yaklasmadigi surece de her turlu hac, basortusu, kukuleta, turban universitelere girmeli bence universiteye.Artik birazcik daha genis acidan bakabiliyorum olaylara.
Sosyal ağlarda paylaş

Hala genelleme yaparken istisna kadieyi bozmaz derken üstüne gelip "vardır" diyosun. İstisna kafasındasın yani. Ha bu bi genellemeyse zaten komple fail. Cahilliği savunmuş olursun eğer bu bi genellemeyse. Yani 2 durumda da hatalısın.

Başkalarının yaşam tarzı oy satmaksa ben bu farklılığa saygı duymuyorum evet. Çok demokratikmiş ayakta alkışlıyorum! Oy satmaya cahilliğe bilinçsizliğe sömürülmeye farklılık demokrasi diyen adamlar var!

Hala cahilce faşist falan demişsin. Burdaki çoğu lafımı ispatlarım ben sana. İster kabul et ister etme bunlar gerçekler.

Hala gelip "ilkokul terk siyaset yapamaz mı" diye yasal hak kafasında hareket etmişsin. Biz yasal haklardan bahsetmiyoruz. Alakasız uç örnek olarak insanların düşük IQ'lü ya da down sendromlu olmaya da hakkı var ama bu durum onların mantıklı kararlar alabileceği anlamına gelmiyor. Sabahtan beri bunu anlatmaya çalışırken çobanı proftan üstün tutarak "kolpa farklılık bahanesiyle" cahilliği savunmaya çalışıyorsun. Bunun adı farklılık değil. Demokrasi hiç değil.

Demokrasi için ön koşul bilgilendirilmiş ortam. Bu da Türkiye'de yok.

"bu, bilgi değil vicdan meselesidir. o yüzden demokrasi bilgiden önce vicdanla yapılır." = cahillik yapmışsın tam olarak. Adama önce bilgi verirsin adayları tanıtırsın sonra o seçer bilgisiyle.

Bak bu daha iyi, bu daha senin kanın dersen demokrasi olmaz o. Adam kandırmak olur. Demokrasi vicdanla değil bilgiyle yapılır!

"haksızlığa ve zulme karşı çıkmak, mağdurun yanında yer almak bilgiyle olmaz, hümanizmle olur. "

Aksine vicdanla hareket edersen zulümdeki İsraillileri savunmayabilirsin mesela (eğer varsa, örnek). Bilgiyle hareket edersen herkese eşit yaklaşırsın. Bu ülke ne çektiyse sizin kişisel saçmalıklarınızdan çekti. Siyasete kişisel vicdani değerler katmayın. Vicdanla hareket etmek adam kayırmaya sebep olur. Komple yanlışsın yani. O lafla bittin bence.

sir said:
hayır efendim vardır, en azından farklılıktan fanatik derecede ürkmeyen, başkalarının düşüncelerine ve yaşam tarzlarına saygılı olabilen eğitimsiz insanlar vardır ve bu insanlar, demokratik düzene sizin gibi eğitimli faşistlerden çok daha faydalıdır.

siyaset, bir diyalog meselesidir, teknikten çok sosyal bir zanaattir. ilkokuldan terk bir insanın meşru bir siyasi talebi olamaz mı? o insanın siyasette yer almaya, kendinin ve çevresinin siyasi taleplerini dile getirmeye hakkı olamaz mı? bal gibi olur. yeterli desteği görürse iktidar da olur; burada şart demokratik sürecin işlemesidir ve bu siyasi hareketin de bu sürece zarar verecek bir propaganda yürütmemesidir.

bu, bilgi değil vicdan meselesidir. o yüzden demokrasi bilgiden önce vicdanla yapılır. haksızlığa ve zulme karşı çıkmak, mağdurun yanında yer almak bilgiyle olmaz, hümanizmle olur.
mesela eşcinsellerin hakları, kürtçenin anayasal güvenceye alınması, işkencenin sona erdirilmesi, yolsuzlukların, çetelerin, cuntaların üzerine gidilmesi..bunların eğitimle alakası nedir? bu talepleri vicdanı olan her insan dile getirebilir, getiriyor da zaten.

burada partileri veya uygulamaları değil çok daha temel bişeyi tartışıyoruz, sen saçma bi örnekle güya argümanı çürütmeye uğraşıyosun, demokrasiyi buzdolabına indirgiyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...