Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lens markası

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
şimdiye kadar zeiss,Baush&Lomb bi kaç bişey daha denedim
hepsinde bir kusur oluyor
bir kutusu max 50 tl olsun

Baush&Lomb pure vision superdi ama göz çapın(BC) büyük diyor doktor 8.6 uymaz 9.0 veriyor, bu pure visionda da 9.0 çaplı yok

bl nin soft lensi var en son ilk taktığında sürekli göze bişey batıyor hissi rahat olmuyor ama hiç kuruma yapmadı o açıdan çok iyi

bir de günlük tek kullanımlık lens deneyen var mı, ne tavsiye eder
Mesaj tarihi:
lens öyle tavsiyeyle alınabilcek birşey değilki. en yakın göz polikinliğine gidersin adamlar lensleri dener gözünde, aletleriyle bakarlar hangisi daha çok uyum sağlıyor diye ona göre verirler.
Hiçbiri uyum sağlamayadabilir bu arada, daha önce lens için doktora gitmediysen göz yaşın yeterli olmayabilir belki o yüzden rahat edemiyorsundur.
Her ne kadar günümüzde renklileri olan, iyice ele düşmüş birşey olsada gayet ciddi bir protez lens. Ciddiyetsizliğe gelmez. Bakımsızlık yüzünden gözüne mikrop kaptırabilir, yanlış lens seçimi yüzünden korneana zarar verebilirsin.
Mesaj tarihi:
acuvue oasys ve acuvue advance çok rahatlar ama bunlar bizde aylık olarak geçse bile aslında 2haftalık lensler.. ben aylık kullanıyorum, bi sıkıntım olmadı hiç gerçi. ama adamlar üstüne basa basa "lensleri hiç çıkarmadan bir hafta ya da çıkartarak 2hafta süre ile kullanın" diyorlar
Mesaj tarihi:
kutularında 1 aylık yazıyor ama sanırım sen hiç çıkarmadan kullanımı söylüyorsun
ben rahatsız olduğumdan hergün çıkartıyorum uzun süreli kullanımlı diye bir terchim yok o açıdan
şimdi açılmamış iki kutu var elimde değiştirmek istiyorum
ama acuvue biraz daha pahalı direk değiştirmez herhalde

http://lensal.com/lens.aspx?id=25 şundan alcam ama seyahat filan için
ah purevisionlar olsa efsane bişeydi ya
Mesaj tarihi:
yıllarca lens kullandım ama uzun süreli kullanımlarda hep batma yanma yaşadım. 1 ay çıkarmadan lens takma olayı da yalan. aklı başında doktorlar önermiyor kesinlikle zararlı. en güzeli gözlük veya lazer ameliyatı
Mesaj tarihi:
o lensin goze batmasi olayi genelde kullandigin lens temizleme sivisindan kaynaklaniyor. Bausch and lomb kullaniyorsan dort-bes saat sonra batma yapmaya basliyor. kullandiklarimin icersinde en iyisi optifree. 15 saat cikartmasamda batma yapmiyor.
edit: solo care aqua da gayet guzel.
Mesaj tarihi:
dasaaa said:
acuvue oasys ve acuvue advance çok rahatlar ama bunlar bizde aylık olarak geçse bile aslında 2haftalık lensler.. ben aylık kullanıyorum, bi sıkıntım olmadı hiç gerçi. ama adamlar üstüne basa basa "lensleri hiç çıkarmadan bir hafta ya da çıkartarak 2hafta süre ile kullanın" diyorlar

eskiden de neskuik'in üstünde 2 çorba kaşığı derdi ama ben hep 2 tatlı kaşığı atardım böylece daha uzun süre giderdi o paket :)
Mesaj tarihi:
yok yaw nesquiki bol basacan, 2 tatlı kaşığıyla falan hiç aroma alamassın. hatta 2 kepçe bile basılabilir şööle dev kola bardaklarına, gerçi böbrekleri haşat eder ama olsun:D
Mesaj tarihi:
ben de lens alacağım kaç aydır, seçemedim bir türlü. doktor b&l önerdi. şöyle kullanacağım, hafta içi full takayım, hafta sonu çıkartayım gerekirse. hafta içi akşamları da çıkartabilirim bazen. yani mümkün olduğunda esnek olması lazım, öyle gözümde uyudum diye sorun çıkarmayacak bir lens lazım bana. ayrıca astigmat ve miyopum, torik lens almam gerekiyor sanırım.

bir türlü işin içinden çıkamadım.
Mesaj tarihi:
ben de aynı şekilde yıllardır lens kullanıorum eve geldiğim an ilk yaptığım şey lensleri çıkarıp gözlük takmaktır. rahatsız olduğumdan mı hayır ama doktorlar da bunu öneriyor. o nefes alan lens olayı falan yalan yani gerçekten bulaşmayın, göze yapışma riski çok fazla. zaten sağlam olmayan gözü daha da kötü duruma getirmeye gerek yok.
Mesaj tarihi:
roket adam said:
ben de lens alacağım kaç aydır, seçemedim bir türlü. doktor b&l önerdi. şöyle kullanacağım, hafta içi full takayım, hafta sonu çıkartayım gerekirse. hafta içi akşamları da çıkartabilirim bazen. yani mümkün olduğunda esnek olması lazım, öyle gözümde uyudum diye sorun çıkarmayacak bir lens lazım bana. ayrıca astigmat ve miyopum, torik lens almam gerekiyor sanırım.

bir türlü işin içinden çıkamadım.

evet torik alacaksın benimde öyle ve sana kötü bir haberim var, 1 haftalık veya aylık gözde kalan lensleri kullanamassın. hergün çıkarıp takacaksın torikleri, banyoda falan cıkaracan ve fazla uzun süre uyuyacaksanda çıkaracaksın. yada gözlük veya lazer ameliyatı...
Mesaj tarihi:
ya her gün evime yurduma dönsem tamam da, bazen öyle denk geliyor hazırlıksız başka bir yerde kalıyorum gece mesela. hoş olmuyor yani her gün muhabbeti.

toriklerdeki o olay kötüymüş yaa. gerçi astigmatım pek yüksek değil ama, bilemiyorum.
Mesaj tarihi:
ya astigmat varsa ona uygun torik alacaksın. ama genede iyi bir doktorla görüş ve çekincelerini söyle, belki düz lens verir, cok azsa astigmatın
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
uzun süreli kullanıcaksan günlük lensi tercih etme bence.
aylık iyidir, temizdir.
ama benim aylık lensi 2-3 ay kullanmıslıgım vardır,
o yüzden pek de iyi bi lens kullanıcısı oldugumu söyleyemem. :p
Mesaj tarihi:
bu arada o lensleri illa her gün çıkartacaksın diye kesin bir kural yok.
bi gece arkadaşında kalırsan lensler gözünde kalabilir, sorun yaratmaz. ama 2-3 gün gözünde kalırsa batma yapar.
  • 4 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
en güncel konuyu upluyorum

aklıma bişey takıldı, şimdi ben lensin hergün çıkartılıp takılması daha iyidir fikrindeydim
aylık, haftalık lens filan da var, o kadar kalır mı gözde diyordum
hergün tak çıkar yapınca mı daha fazla zararı mı olur yoksa uzun süre kalmasının mı
karar veremedim
  • Yeni Oluştur...