Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hollanda'da THY Uçağı Düştü

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

Buyse said:
ayrıca verdiğin istatistikin kazalarla alakası yok

Survival rate of passengers on
aircraft involved in fatal accidents
carrying 10+ passengers

%20 2000 li yıllar için. burdan karar ver başarılı mı değil mi

abi senin kafan mı güzel?

ben sana ne diyorum senin copy paste yaptığın yerden aldım diyorum. ayrıca senin aklın uçak kazalarında %20 gibi bir oran olabileceğini ve bu durumda dünyada hala havacılık yapılacağını alıyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

kardeşim. hepinize ayrı ayrı laf anlatmamak için

bugün yaşanan olay bu işi bilen tüm insanlar tarafından (olay oldugundan beri izliyorum ntv den tüm yorumları) havacılık açısından başarılı bir acil iniş olarak gösterildi. uçağın pilotları kahramanca görevlerini yapmış ve vefat etmişlerdir. thy nin eksiklerini yanlışlarını konuşursunuz eyvallah. ama bu ölen insanların hatırasına hakaret eder gibi ÜFÜRÜKLERİ SAĞLAM ÇIKMADI yazan insanlara karşı susmam.
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:
Buyse said:
ayrıca verdiğin istatistikin kazalarla alakası yok

Survival rate of passengers on
aircraft involved in fatal accidents
carrying 10+ passengers

%20 2000 li yıllar için. burdan karar ver başarılı mı değil mi

abi senin kafan mı güzel?

ben sana ne diyorum senin copy paste yaptığın yerden aldım diyorum. ayrıca senin aklın uçak kazalarında %20 gibi bir oran olabileceğini ve bu durumda dünyada hala havacılık yapılacağını alıyor mu?

ben sana uçak kazalarındaki ölüm oranını sordum. sen bana tüm uçuşlardaki ölüm oranın veriyorsun. ayrıca ben de ordan aldım. aramayı http://www.planecrashinfo.com/cause.htm az aşağı indir sayfayı.

bi de bu kurtulma oranı.
Sosyal ağlarda paylaş

Buyse said:
kardeşim. hepinize ayrı ayrı laf anlatmamak için

bugün yaşanan olay bu işi bilen tüm insanlar tarafından (olay oldugundan beri izliyorum ntv den tüm yorumları) havacılık açısından başarılı bir acil iniş olarak gösterildi. uçağın pilotları kahramanca görevlerini yapmış ve vefat etmişlerdir. thy nin eksiklerini yanlışlarını konuşursunuz eyvallah. ama bu ölen insanların hatırasına hakaret eder gibi ÜFÜRÜKLERİ SAĞLAM ÇIKMADI yazan insanlara karşı susmam.

Ölen insanlara yönelik algılaman çok ilginç, ben aynı cümleyi okuduğumda olayda ihmali olan (şayet varsa!) kişilere(şirketlere,firmalara,hükümetlere,kurum sahiplerine,basit bir teknisyene değil yani,onu oraya koyana) gönderme olarak algıladım.

Erken bir yorum belki ,hata yoksa tabi,eğer hata varsa az bile!
Sosyal ağlarda paylaş

valla heralde bu kadar ucarken sadece thy kullanmiyorum

lufthansadanda, delta danda, alitaliadanda iyi turk havayollari. ha teknik isini bilmem oturupta, elime ingiliz anahtari alip ucaga dalmadim ben dis gorunusten bahsediyorum. konforu rahati hizmeti iyi. pahali o ayri

GEd said:
matama said:
kusura bakmayinda

ben ayda iki defa isim dolasiyla yurtdisina ucuyorum, kimi zaman economy kimi zaman business. thy son 5 yilda cooook ilerledi, bok atilmasin, 5 sene onceki thy ile simdi arasinda cok fark var. ucaklar daha temiz, yiyecekler daha guzel, ozellike business class uzak ucuslarda cok iyi. tek problemi pahali birde hostesler guler yuzlu degil.

Bu mantığı anlamıyorum, 5 sene önceki thy ile şimdi ki arasında zaten fark olması gerekir, teknoloji ilerliyor hayat ilerliyor.

Kıyaslama konusu şudur : Şu an olması gerektiği kadar iyi mi?

Ona bakarsan 100 sene öncekinden epey iyi yerdeyiz ülke olarak demek ki bu hükümet ve geçmiş bütün hükümetler başarılıdır!
Sosyal ağlarda paylaş

american airways inisinden nasil daha basarili bir inismis onu anlamadim, adam ucagi gole indirdi batirmadan, burda topraga inis var. orada kimse olmedi birkac kisini kolu bacagi kirildi sadece, burada 9 olu bilmem kac yarali var. yani bence new yorktaki hudson inisinden daha basarili bir inis degil. ama sebebi ne onu da kimse bilmiyor.. sakat is ucak isi, mecbur olmasam adimimi atmam, keske karayoluyla her yere gidilebilse
Sosyal ağlarda paylaş

Spiegel said:
american airways inisinden nasil daha basarili bir inismis onu anlamadim, adam ucagi gole indirdi batirmadan, burda topraga inis var. orada kimse olmedi birkac kisini kolu bacagi kirildi sadece, burada 9 olu bilmem kac yarali var. yani bence new yorktaki hudson inisinden daha basarili bir inis degil. ama sebebi ne onu da kimse bilmiyor.. sakat is ucak isi, mecbur olmasam adimimi atmam, keske karayoluyla her yere gidilebilse

Fark birinin su birinin toprak olmasıdır belki. Direk havadan çakılma söz konusuda olmayınca suyun toprağa göre daha uygun bir zemin olduğunu düşünebiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

karayolunda kaza daha cok oluyor ama kurtulma ihtimalin da daha fazla sonucta, ucakla dustun mu gg

ayrica tamam su daha kolay olabilir de o adam da efsane indirdi o ucagi yani, bildigin gemiden adam alir gibi aldilar yolculari kurtarma botlarina, yani son zamanlardaki en basarili acil inis odur benim gozumde, otesi yok
Sosyal ağlarda paylaş

ha bu arada karayolu daha guvenli dememin sebebi karayolunda seyahat ederken genelde araci kendi surmemden kaynaklaniyor, ucakta boyle bi sansin yok cocuk pilot degilseniz linkteki =) , bu yuzden de ayri bir guvensizlik var yani benimle alakali birsey o ben normalde sehir ici taksiye binsem bile killanan biri oldugum icin baskasi surerken, ucaklara guvenmemem cok dogal herhalde
Sosyal ağlarda paylaş

toprağa inmek, suya inmekten daha zordur(zor olması tam tanımlamıyor aslında yani parçalanma riski daha fazladır, suya inerken de denge sorunu daha fazladır)
uçağın batmaması yoğunluğu, hacmi-şekliyle ilgili bişey
adamın başarısını küçümsemek benim haddim değil ki
yaptığınız kıyas sonucunun hatalı olduğunu söylüyorum

eğer hollandadaki uçak piste sağsalim inebilecek teknik durumdayken toprağa ineyim tarlayı sürelim demedilerse
Sosyal ağlarda paylaş

Spiegel said:
karayolunda kaza daha cok oluyor ama kurtulma ihtimalin da daha fazla sonucta, ucakla dustun mu gg

Kaza olarak bakma olaya ölüm oranı olarak bak kıstas bu, karayollarında kaza oranıda daha yüksek ve ölüm oranıda daha yüksek, sonuçda uçak daha güvenli.

Kısaca karayollarında kaza çok oluyor ama kurtulmanda çok gibi bir argüman biraz mantıksız oluyor. Çünkü uçağa göre ölüm oranıda kaza oranıda yüksek.

Birde karayollarında ne kadar dikkatli olursan ol, biri sana çarptımı yapacak birşeyin yok. Yani olay birazda şans oluyor karayollarında.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...