Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Resto shaman caps


sildarine

Öne çıkan mesajlar

PVE serverında raid yapan bir resto shaman hangi özelliklere nereye kadar öncelik vermelidir

Buff sız olarak

2000 spell power
% 31 crit
% 9,5 haste (sanırım 315 gibi birşeydi)
21k mana
mp5 fazla değil

bir shamanım var.

Blizzard forumlarına baktım herkes ayrı telden calıyor. Kimisi crıt git diyor kimisi haste git diyor. Genelde ulduar a kadar mp5 o kadar onemli değil diyor

Siz ne dersiniz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende 2.2k sp, 450 civarı haste %25 crit 400e yakında mp5 war water shieldla. 19k da mana war. mana sorunu hiç yasamıorm. ben oncelikle %25 civaro bi crit hedefledim. crit i hallettikten sonrada haste gittim. mp5 ztn itemlardan gem bonuslarından ve water shielddan gelio. int cok fazla kasmadım sahsen cunku mana sorunu pek olmuo. repetince dı, mana tide dı,mana springdi gayet iyi gidio mana.

edik: bence criti biraz dusur haste git. birazda sp ni arttır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şu "hedefledim, ondan sonra kasmadım" olayına hasta oluyorum. Nasıl yapıyorsunuz o işi ya. Ben gelenin hesabını yapıyorum, istatistiki olarak daha yüksek performans sağlıyacak birşeyse direk giyiyorum.

Keşke bende "ya bu item daha iyi ama criti yok ben bunu değil eskisini giyerim. Bunu istemiyorum" diyebilsem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

walla ben gemlerle ayarlıorm onu. mesela gearım daha dusukken en basta criti yukselttim. bi ara %30 falan oldu. dedim yeter artık biraz haste lazım. crit gemlerini deiştirdim hastele. cloak enh mi haste yaptım. 1 tane belt aldım badge le haste için. 1 2 tanede item aldım ustune şansa 25 men den istediğim duzeye getirdim. cok zor bişi deil yani.

edit: mesela su anda bi yuksek crit veren ama haste vermeyen bi item dusse ve yerine geçicek itemda haste varsa almıorm. baska itemları bekliorm. ha ole dkp stacklamıorm. bi tek t7.5 head için dkp biriktirmiştim. onuda aldım artık eger gearımı yukselticek bişi warsa alıorm ama bodoz crit giden yada bodoz haste weren bi itemı almak yerine crit+haste werenleri tercih ediorm(eger warsa tabi).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben hastein shaman a, diğer class lara yaradığı kadar yaramadığını düşünüorm. Tidal waves zaten %30 haste verio. Mekanii çokta iyi bilmiorm, bu konuda benm lafımı kontrol etmeden dinleyip iş yapmayın tabi ama...

Lesser healing wave in cast time ı zaten 1 saniyenin altına düştükten sonra kasılan %10 haste sadece 0.1 saniye farkettircektir ki bu var lag dı zarttı zurttu derken ziyan olcak. Haste yerine mp5 yada crit kassan bence çok daha mantıklı olur.

Milletin crit kasma sebebide imp water shield. Gerçekten süper bi talenttı ama 2 patch önce lesser healing wave den proclamaz oldu ve önemini yitirdi. Hala müthis bi talent ama mp5 i görmezden gelmemizi sağlamıo artık.

Ben derim ki raid için (uzun combat) mp5 > crit > sp
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

FreEmoon said:
Ben o işi ancak dps charda hit için yapabiliyorum. İnsanın içinde olacak demek ki biraz. Benim aklım resmen diğer itemde kalıyor, aşmam lazım bunu aslında.


ahaha o banada oluo aslında ya. 2 tane daha guildde resto shaman war aktif olarak. bana gore gearları biraz daha dusuk. ne bulurlarsa needliolar. bakıorm ulan cok guzel item ama bide haste werse diorm almıorm. sora arada bi pişman oluorm almadığıma falan. olur ole şeyler :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İşte o "best in slotlar" hesap kitapla best in slot oluyor. Zaten bende onları alıyorum genelde. Ama onları ignore edip abartı crit yada haste kasan yada abartı MP5 toplayan tipler var. İşin ilginci bazı spesifik bosslarda bayada avantajlı hale geliyorlar bu tarz item kastıkları için.

Ben bunu asla yapamıyorum mesela. Best in slot'tan vazgeçemiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende buffsız, 2.3k sp 20k mana 470mp5 370 haste, %26 crit var şu an. Malygos chesti bankada t7.5 headi bekliyor, onla beraber crit artacak haste düşecek biraz.

Raidde genelde chain heal spam, gerektiğinde riptide + 2x lhw çalışıyorum, nadir de olsa healing wave kullanıyorum, imp. water shield nerfinden sonra mp5'i yükseltmek şart oldu, mana genelde bitmiyor ama bir sorun çıkıp da bir kaç healer yattığında mana yetmeyebiliyor bazen. Haste earthliving bonusunu up tutmak adına önemli, o nedenle yüksek olması faydalı. Crit de raid bufflarla %30-%35 civarı olursa yeterli bence fazlasıyla
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de best in slot takılıyorum. genel olarak tüm contente hitab edebiliyorsun o sekilde zaten. ama resto shaman icin haste cok guzel oluyor hakkaten. mesela ben gemlerin hepsini sp'den yana kullandım. jc'den gelen 96 sp ile de birlikte su an 335 haste, 2436 sp var ki bu gercekten gereginden fazla. 200sp kadar indirip yerine 300 civarı haste ile 20% ratinge ulasmak cok daha faydalı oluyor. chain heal unbuffed 2.0 saniyeye dusuyor, bu da direkt olarak HPS'ye etki ediyor.

crit pve icin kesinlikle son secenek. 3 dakikada bir kullanabilecegin tidal force var.

tabi haste'in yanında mp5'de olmazsa olmaz oluyor, HPS arttıkca mana eriyip gidiyor. bu yuzden mavi ve sarı slotlara mp5 veren gemlerden takılabilir.

tavsiyem hepsini dengede tutmak. crit icin ekstra islere girme, ne enchant ne de gem olarak. sp, mp5 ve haste'i dengede tut. 600 haste su an endgame degeridir, ama oynayıs stiline gore değisebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Amacınız olması lazım yani haste kasacaksanız önce hasteyi capleyin gemler enchantlar ne gerekiyorsa. Sonra Yeni item geldikçe ve haste arttıkça otomatik olarak sizde hasteden crite kaydırın gemleri enchantları. İkisini birden kasmak insanı bi süre sonra aptallaştırıyor hangisini seçeyim falan diye 2 item arasında. Ve elbette birbirine yakın 2 item arasında seçim yapıp diğerini bankaya ilerideli tercihlerinizi düşünerek saklayın. O gün gereksiz gelen crit itemı ileride size gereksiz yere /roll 100 yaptırır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gemleri haste'ten yana kullanman gerekmiyo eger contenti her hafta temizleyen bi guilddeysen. rep reward'a cloth feet var haste veren onu alıyosun. badge ile cloak ve belt var. sartharion ve sapphiron'dan yuzuk var. e tier setinde de bol bol haste var zaten, cok rahat 600 üzerine cıkıyosun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben dengede tutmayı yeğliyorum, contentten kel'thuzaddaki mace ve t7.5 head (o da maly chestle 4x bonus olsun diye işte) hariç dropum kalmadı. 600 haste olduğunda mp5'ten ya da sp'den bir miktar kısmak gerekecek büyük ihtimalle ikisinin de ideal olduğunu düşünüyorum şu an. Bir de oyuna girebilsem öf.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...