Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mac OS format ve Boot Camp

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Selam,
Google'da 2 farkli cevap var ondan burada yapmis olan varsa sorayim dedim.

(Europa Universalis'in mac versiyonunu bulucam diye cektigim seyler sebebiyle diye tahmin ediyorum) bilgisayarim yavasladi. belki de tamamen psikolojiktir de, manyak oldugum icin formatlamak istiyorum.

boot camp ile de 10 gblik windows kurmustum sorunsuz europa universalis mac versiyonu bulamadigimdan, sadece eu icin duruyo kosede. hala da oynadigim icin silmek istemiyorum.

hal boyleyken, mac os'u formatlasam neler yasanir? windows formatlanmaz biliyorum ama boot camp'in direk detect edecegini de sanmiyorum.

daha garip bi soru da su, time machine'im var o yuzden gectigimiz haftaki herhangi bir yedege geri donebilirim. fakat o yedekler windows'u kurmadan onceki yedekler, yeni partition yaratmadan onceki. windows 10gb lik yer tuttugu surece onlar cop di mi? olur da eski bir yedege donersem, windows gidecek mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Oy. Baya kaliteli hazırlanmış öss sorusu gibi maşallah. Abi şimdi şey windowsa format atabilirsin de hani bildiğin format olmaz. Ben bendeki bootcamp windows sapıtınca, bootcampı açıp o partitionu kaldırıp yeni bir alan açıp oraya yeni windows yükledim. Pratikte format tadı yakaldım, sonuçlarıda format sonuçlarıyla aynı oldu, düzeldi yani windows kısmı.

Mac hd sine format atıcaksın sonuç olarak, bana bootcamp onu bütün olarak algılar gibi geliyor. Yani windows o arada mefta olabilir.

Time machine'le neyi yedeklediğine göre değişir sanırım o. Yani windows kurduğun 10gb lık kısmı eğer yedeklemediysen kurduktan sonra, ki time machine ile yedeklenip yedeklenmediği konusunda emin değilim, denemek hiç gelmemişti aklıma :D, ve benim gibi sadece users kısmını falan yedekliyorsan geri döndüğün zaman windowsta bir şeyin değişmeyeceğini sanıyorum.

En olmadı eu'nun setup file'ını/windowstaki klasörü iphone'una falan at yer varsa ya da harici hd'ye al. formatı çak mac'e windows giderse falan bootcamp falan yaparsın tekrar yüklersin.

Google amca ne diyor merak ettim =)
Sosyal ağlarda paylaş

iste windowsu yeniden kurmak icin simdi tekrar windows cd si alcam okulun IT'sinden falan kicimi kaldirmaya useniyorum
gerci ofisim o binada oldugu icin her gun gir cik da yapmiyo degilim euhe

o zaman en mantiklisi oyle yapmak evet, gecen haftaki bi yedege doneyim windowsu da kaldirip tekrar kurayim. baksana zaten pati diye guvendik millet yeto cikti 2 cevap gelmis sadece =/
Sosyal ağlarda paylaş

Ahahaha abi türkiye'de ne kadar az mac kullanıcı var biliyorsun ki biz bile amerikadan aldık bizim aletleri sdf. macle alakalı sorun fala olursa macdunyasi.com diye bir site var, orada işten anlayan insanlar var onların yardımı oluyor baya. Orayı falan da kullanabilirsin gerekirse ileride.

Ha bir de abi rapid'den windows çeksene üşeniyorsan binanın içinden yer değiştirmeye, coporate versiyonları var etkinleştirme falan istemeyen oh mis. yani oradaki internetle herlande max 10dk falan çekersin ben burada 25dk da çekiyorum sdfs.
Sosyal ağlarda paylaş

Okey bu oneriler icin tesekkurler.
Simdi gorunuse gore 0 dan bi format bu isi cozer :)
ben sarkilari resimleri dokumanlari, europa universalisi falan externala atip bi full format cakayim.
sonra paralels desktop kurcam zaten lamer gibi windowsa gecmeme de gerek kalmicak europa univeralis oynamak icin :)
yalniz umarim bu tiny xp veya performance xp midir nedir paralels ile calisiodur
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:
Windows kurma bence mahfediyor aleti. Kaç kişi kurduysa tanıdıgım hepsinin pc'si çöktü veya yavaşlıktan dolayı format attı. Yani en azından bir oyun için kurma. Europe universalis'in mac versiyonu var istediğin o olsun :p

napoleon ambition fln da var
o yuzden gg oldu benim alet diye dusunuyorum acikcasi, 5-6 versiyon cektim sacma sapan yerlerden hepsi bozuktu, oyunun grafkleri vs bozuk cikiodu girince.

Xp kurdum tabi ki. Hayir isin garibi Windows da yavasladi anasini satiim.
Sosyal ağlarda paylaş

E macbook'lardan farklı birşey beklemiycen zaten. Süper aletler değiller , Hatta dandik makinalar diyebilirim. İşin sırrı Osx'de .
Bir gün gelirde osx'ler pc lere %100 uyumlu şekilde yüklenebilirse o gün apple'ın bittiği gündür

iki bucuk yıl oldu alanı macbook'u aldığım gün alet 20 saniyede açılıyorsa hala 20 saniyede açılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...