Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mizah

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

dominic said:
insanlar bana, inancima, sosyal gorusume, kisiligime, aileme istedigi kadar espiri ya da ciddi olarak hakaret edebilir
cunku ben 3 yasinda bir cocuk zekasina sahip degilim, kendimden suphe etmiyorum, egom, idim, super

sana göre birşeyin hakaret olup olmadığı 3 yaş kriterine göre ölçüt alınması gerekiyor olabilir,
ama yasa, kanun, terbiye ve etik denilen bazı olgular var ve yapılanlar bunları ölçüt alması gerekiyor.

senin dediğin, sen peynir seviyorsun diye herkesin de peynir sevme zorunluluğu, sevmezlerse kötü olduklarını ifade ediyorsun.
mesela ben de peynir seviyorum ama her peyniri sevmek zorunda değilim.
ya da bir başkası peynir yiyince kusabilir, alerjisi vardır vs.

bunun gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:
insanin hakkini gene insan belirliyor, yarin oburgun cikip terorist bi grup yonetimi ele gecirip, insan haklarini degistirse, ne bok yicen?

darbe.

İşte bu yüzden hala ordular var dünyada. Çünkü insanız. Lafın bittiği yerde fiziksel güç giriyor olaya. Ve her zaman insan olduğumuz sürece ordu da olacak. Burdan da militarizme güzel bi giriş yapabiliriz. :P
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
dominic said:
insanlar bana, inancima, sosyal gorusume, kisiligime, aileme istedigi kadar espiri ya da ciddi olarak hakaret edebilir
cunku ben 3 yasinda bir cocuk zekasina sahip degilim, kendimden suphe etmiyorum, egom, idim, super

sana göre birşeyin hakaret olup olmadığı 3 yaş kriterine göre ölçüt alınması gerekiyor olabilir,
ama yasa, kanun, terbiye ve etik denilen bazı olgular var ve yapılanlar bunları ölçüt alması gerekiyor.

senin dediğin, sen peynir seviyorsun diye herkesin de peynir sevme zorunluluğu, sevmezlerse kötü olduklarını ifade ediyorsun.
mesela ben de peynir seviyorum ama her peyniri sevmek zorunda değilim.
ya da bir başkası peynir yiyince kusabilir, alerjisi vardır vs.

bunun gibi.

az önce birisine mal geri zekalı diyen birisi yazmış bunu. vay anasını.
Sosyal ağlarda paylaş

bakin ornek vermek icin, "ama senin anan", "ama senin baban", "ama senin teyzen, ninen amcan deden kuzenin" gibi sig ornekler secmeyin.. anlamsiz.. anlatmak istediginizi baska sekillerde de anlatabilirsiniz. o orneklerin gidecegi hic bir yer yoktur, tartismada yeride yoktur.

- ben tanriya inanmiyorum
- oyle deme, ben senin anana inanmiyorum desem olur mu hic?

- bu kitabi begenmedim
- deme oyle ben anani begenmedim desem olur mu?

- bu forum turuncu
- ben anan turuncu desem nasil karsilarsin?

bakin ne kadar anlamsiz, gereksiz ve sig..

gerek yok boyle seylere.. daha guzel sunabilirsiniz argumaninizi..

ikincisi, kutsal degerler derken bi durmak gerek. herkesin herseyin her inanisin kutsal degeri var, o zaman inekler hakkinda, cocuk sahibi olan tum anne babalar hakkinda, hatta sandalyeler hakkinda bile espri yapilmaz. Boyle bir olcut yok yani.. kutsal degermis.. geriye bi tek marsmelovlar kalir o zaman espri yapilacak..

tabii ki sinirlari vardir, ama bunlar sinirlari degildir..
Sosyal ağlarda paylaş

ben bi başka konuya "insanlık denilen vasıflara sahip kişi zaten o sınırları aşmaz" demiştim. akıllıca olan da budur aslında. mantıklı olarak bu sınırları çizebilirsiniz kolayca. ha bi de herkesin bu sınırları kavrayamayacağını bildiğimiz için koyduğumuz kanunlar var. işte kimisi 2-3yaşında bebe gibi davranıp sobaya elini değdirmeye kasar "yapma olm yanarsın bak!" uyarısına rağmen. işte bu gibi "banane banane" durumlarında yasaydı, kanundu, kuraldı vs. devreye giriyor. el bu sefer ceza olarak yakılıyor bazen.

aşan arkadaşı alıyoruz kenara bi süre.. şöle özetleyelim;
"İsa'ya Muhammed'e Buddha'ya" herhangi bi hakaret ve saygısız yaklaşım kullanıcı sözleşmesi 3-5 ve "Başbakan'a Devlet'e hakaret" 5 ve imzalar için 11'e göre değerlendirilip sonuca bağlanıyor.

"yok hacı ben buna inanmıyom! beni bağlamaz!" geyikleri de bi yere kadar tın açıkçası..

ee çünkü burada bağlar.. nihayetinde herkeşş bana inanır..
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
-007- said:
fede said:
kanun gökten mi iniyo?

kim yapıyo o kanunu?

her topikte bi kanunlara uyalım beyler temalı mesaj var

Herkesin mutlu olacağı yol bu çünkü. Öyle olmazsa birileri rahatsız olur.

e bırılerı rahatsızki dadanıyolar saga sola

rahatsız olan birilerinin dinini aşağılamak isteyenler mi? anlamadım konuyla bağlantısını.

yasadışı adamlar rahatsız olabilir mesela. Herkes zaten rahat olacak diye bir şey yok. Burda asıl olay kişilerden bağımsız doğruyu bulmak vs. olabilir diye düşünüyorum. Yani sadece kişisel temelde değerlendirmemek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

ikincisi, kutsal degerler derken bi durmak gerek. herkesin herseyin her inanisin kutsal degeri var, o zaman inekler hakkinda, cocuk sahibi olan tum anne babalar hakkinda, hatta sandalyeler hakkinda bile espri yapilmaz. Boyle bir olcut yok yani.. kutsal degermis.. geriye bi tek marsmelovlar kalir o zaman espri yapilacak..

tabii ki sinirlari vardir, ama bunlar sinirlari degildir..

Günlük hayattaki ortak kavramlarla alakalı bilmeden genel bir hareket yapmak başka spesifik olarak günlük hayatla alakası olmayan bir şeyi bilerek yapmak başka.

Mesela turist kadınların bilgilendirildikten sonra başını örterek camiye girmesi..vs. Eğer bilgilendirildikten sonra kasten öyle yapmazsa bu saygısızlıktır işte. (Örnek)

Burda sınırlar "bilgi sahibi olma" ve açısından belirlenmeli. Mesela ineği kutsal bulan adamın karşısına geçip onunla alakalı espri yapmak ayıptır, karşı taraf rahatsız olur vs.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:
Cuce said:
e bırılerı rahatsızki dadanıyolar saga sola

rahatsız olan birilerinin dinini aşağılamak isteyenler mi? anlamadım konuyla bağlantısını.

yasadışı adamlar rahatsız olabilir mesela. Herkes zaten rahat olacak diye bir şey yok. Burda asıl olay kişilerden bağımsız doğruyu bulmak vs. olabilir diye düşünüyorum. Yani sadece kişisel temelde değerlendirmemek lazım.

yasadışı adamlar mesela kimler? askere gitmemek yasadışı mesela,
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...