Mirage Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Selamlar, Şimdi bir yazılım projesinde haftada 10 saat kadar anlaşmalı çalışıyorum. Maaş da iyi sayılır ama diyorum akşamları da serbest olarak başka bir işte çalışayım. Hem tecrübe olur, hem öğreneceğim dil/framework vs ilerde iş bulmamda faydalı olur, hem de üç beş kuruş daha para kazanırım dedim. Tecrübeli olduğum alanlar: Java, C#, Eclipse Platform, RCP, EMF/GEF/GMF, Java Swing/SWT, SQL, XML sorgu dilleri, e-mails, sending e-mails, receiving e-mails, deleting e-mails, I could go on. Daha az tecrübeli olduğum, tazeleme gerektirecek alanlar: C++, PHP, HTML, CSS, JavaEE, Spring Şu önümüzdeki yıllarda freelance iş potansiyeli hangi alanlardadır onu araştırıyorum. Yani amacım bir iki ay için iyi para yapmak değil. Daha çok yüksek lisans bitene kadar 2-3 yıllık bir yatırım olarak düşünüyorum. CS temelim olduğu için yeni bir dil/framework olsa da öğrenmem çok zaman almıyor. Zaten dediğim gibi ilk aylarda hiç para kazanamasam da sorun değil. Webmaster bir arkadaşım PHP ve Symphony öğrenmemi tavsiye etti. Freelance için webmaster olmak cennet diyor. Yine web alanında JaveEE ve Spring de baya faydalı diyenler var. Son sorum da rentacoder/getafreelancer gibi sitelerde en fazla hangi alanda iş aranıyor diye bakınmak iyi bir referans olur mu sizce? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 php dalinda cok fazla is olsa da, arz bollugundan isler ederinin cok altina gidiyor. sonucta cinli adam da hintli adam da ayni isi yapmaya talip. eger bu tarz sitelerden is olanaklari arayacaksan drupal gibi cms'lere yonel derim. yalniz o tarz projelerde is cok, elindeki vakit az olacaktir. bazi bazi egitimini aksatabilir. web framework'lerde ise bence bir is potansiyeli yok. belki kendi islerini daha kolay yaparsin, zamandan kazanirsin ama bir framework'u bildigin icin daha cok is alirsin diye birsey yok. kaldi ki, sun anda piyasada cok fazla framework var ve bence hepsi yolun cok daha basinda, hala tam profesyonel isler degiller. http://www.phpframeworks.com/ adresinde genel bir kiyaslama bulabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 gecen kis bu donemlerde bir proje icin rentacoder'dan hintli bir arkadas ile antlasmistik. kendisine bir nda imzalattik ve nda'e gore aldigi isi portfolyosunda kullanma sansi yoktu. bunun disinda hali hazirda portfolyosunda zaten 10 belki biraz daha fazla firma adi geciyordu. o yuzden pek aldiris etmedi. demek istedigim firmalarin boyle bir sansi var. ve odedigimiz ucret cok cuzzi bir rakamdi. paypal ile kendisine isinladik. is veren acisindan sartlar boyle. acikcasi pek tavsiye etmem. bunun disinda RoR developerlari da accaip araniyor bu aralar. zira enteresan sekilde populer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Para/Emek'in en yuksek oldugu yer PHP ile CMS yapmak ki bunu bir defa yapip bircok sitede kullanabiliyorsun da.. Bunun icin tek gerekli olan cevre. Bu yoksa, sadece sana is gelmesi zor olur. rentacoder falan bunlar hikaye. Yani is gelir ama tanimadigin etmedigin yerden, ayrica rekabete aciktir bunlar. Cevreyi nasil edinecegine gelince... Freelance programci arayan firmalar vardir. Derler ki biz tasarimciyiz, arada ufak tefek isler dusuyor. Dogru duzgun is yapan insanlar bu tur islere aldiris etmezler cunku $100, $200'e bunlara is hazirlamaktansa $2000'ya elindeki hazir CMS'i uygulamak daha kolaydir. Sen bu firmayla anlasirsin (yazili bir sey olmaz) adamlar sana is paslarlar; $500'e anlasirsin, $200 alir susarsin. Bir noktadan sonra zaten yeterince sana is paslayan olur, fiyatin $500'e cikar. Daha sonra sen de $2000 altina is yapmayanlardan olursun. NOT: Ne bildiginin hicbir onemi yoktur bu firmalar icin. Tek dertleri, onlarin senden istedigini onlara saglaman. "Yok benim isim degil bu" dersen gozden dusersin; senden AJAX'la bir seyler de isteyebilirler, iki resmi edit etmeni de. Bunlarin hicbirisinde cok fazla tecrubeli olman da gerekmez, kiyisindan kosesinden bilmen yeter. di'nin yazisi var, Tasarim <=> Kodlama konusunda. Isini bilerek yapan adam sayisi cok az. Bunun bir sebebi de bu yukarida soyledigim. Ama sonucu sana ek gelir saglayan freelance istir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 freelancer olursan sınıfça bu dönemin tüm projelerini lablarını yaptırırız sana :) rentacoder'ı zengin ettim zaten... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 diger konularda bisey demiycem, sadece php + symfony gordum, o konuda bisiler soyliyim: symfony cok basarili bi framework, ama cok fazla takipcisi, ya da "bu proje icin illa symfony bilen coder lazim" diyen adam yok. php framework konusunda iki sey tavsiye edebilirim: - cakephp: en fazla kullanilan php framework. ben cok begenmedim, ama freelance is alirken emin ol bunu symfonyden daha cok duyarsin. - zend php framework: bunu hic mi hic begenmedim, cok da fazla kullanmadim. ama zend "the php company" oldugu icin bunu izlemekte fayda var, bi bakmissin standart oluvermis, belli olmaz. ha bi de, bi cok yonden "java olmus lan bu" diye bahsedildigini duydum, o acidan hosuna gidebilir belki. teoride duzgun bi framework olsa da hizli 1-2 haftalik web projeleri icin fazla uygun oldugunu sanmiyorum, biraz daha buyuk projelere yonelik gibi bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar