Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ev Döşeme, Hazırlama

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Taşınacağım yere karar verdikten sonra sıra ev döşeme işine geldi. 7-8 gün içinde evi tutmayı planlıyorum. Kocamustafapaşa'ya karar kıldım, fiyatlar uygun, mahalle güzel, İstanbul Üniversitesine yakın.

2 odalı olacak ev. Odanın birini sonradan gelme (bulabilirsem tabii) ihtimali olan olası bir ev arkadaşı için boş bıracağım bir yatak atıp misafirler için falan.

En aşağı 3-4 sene kalmayı planlıyorum (eğer çıkarsamda mobilyalar benle yeni evime gelir zaten) o nedenle sağlam, estetik mobilyalar istiyorum. Bir yatak, çalışma odası; bir salon-kütüphane karışımı iki oda olacak. Salon kütüphane karışımı derken 100lerce kitabımı salona koymayı planlıyorum, televizyon kullanmadığım için kütüphane gibi bir şey olsun diyorum arkadaşlarla da otutulabilecek.

Asıl sorun bunların hepsini 5000 TL'lik bir limitle nasıl yapacağım. Bir de buzdolabı ve çamaşır makinesi lazım.

Stok mal satışı falan dediler bana, nasıl oluyor bu?

İkea'ya gitsem diyorum, fiyatlar-kalite olarak nasıl?

İlk kez tekbaşıma bir eve çıkıyorum, telefon, su, elektrik, doğalgaz, internet, vergiler, nasıl oluyor bunlar?

Yardım edebilirseniz sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

5000 YTL 'ye ev döşemek ya yalan olur yada dandik dundik en ucuz value ürün ne varsa alarak olur.

IKEA'dan alıcaksan ufak ayrıntılar alıcaksın. ev döşüceksen mobilyacıların olduğu bi mahalle var(adını unuttum) oraya git.
1.5 milyara 3 lü bi koltuk takımı alırsın.
300 YTL tv fln. (2. el)
100 YTL Masa
200 YTL ufak kilimsi yada halı alırsın.
100 YTL mutfak için çatal bıçak vs..
yatağın umarım vardır yoksa baya pahalı yataklar. yatağın bed kısmını 2. el al matress'i 0 almaya çalış. çarşaftı yorgandı derken..
ki daha ne ufak tefek şeyler çıkar düşünmediğin. ama 5 milyara güzel ev döşemek yalan anca idare eder şeyler alırsın. ben sırf 3 milyara bi koltuk takımı gördüm güzel.
Sosyal ağlarda paylaş

bu devirde yemeye değil de çeyizi ile gelen kız.. o_O

su elektrik doğalgaz vs için ilgili birimlere gittiğinde form falan doldurtuyorlardı eskiden.. hâlâ aynıdır gerçi. zor bişi değil. sadece 2-3günü yer sanırım tümü. ulaşıma yardımcı birileri varsa ya da araç varsa ve erken çıkarsan 1günde de halledebilirsin -bi ihtimal-
Sosyal ağlarda paylaş

abi ne kasıyorsun öğrenci evi değilmi iki armut koltuk koy bikaç minder bide masa alırsın antikacıdan ikeadanda hiç rahat değil ama çok modernim ben sandalyeleri bikaçtane. yatağıda su yatağı al süper rahat uyursun sevişiceksende biraz gevşetiyorsun mükemmel oluyor. epi topu 2000 lirayla oldu sana süper öğrenci evi işte. bide tütsü falan al. poster de al duvara sprey boyayla f... the system falan yaz
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:
İlk kez tekbaşıma bir eve çıkıyorum, telefon, su, elektrik, doğalgaz, internet, vergiler, nasıl oluyor bunlar?

hepsini bir günde halledeyim dersen yalan olabilir, ~1 haftalık bir aralık belirle kendine, herşey hallolana kadar uyku vb ihtiyaçları eksiksiz karşılayabileceğin bir ev olması da faydalı olur.

mobilya konusuna gelince, kaliteli dediğin için ikea spamimden vazgeçiyorum ammavelakin modoko' daki "ucuz" mobilyacılardan birinden sade bir gardrop almak yerine aynı paraya tüm odayı donatmıştım ben.

ikeanın ucuz ürünleri çok ucuz ve çok kalitesiz olabiliyor (mesela masamın sol kısmı parabolik oldu ilk haftanın sonunda, çizim yapmak için bilgisayarı kaldırıyordum :p) ama az daha orta seviyelere çıkınca yine mantıklı fiyatlar var.

5k ytl biraz az yine de kaliteli donanım için, 7-8k daha gerçekçi olur gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...