Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Belediye'nin düzenlediği ücretsiz, cazip kültür etkinlikleri. (İstanbul)

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

İstanbul'da biz farkında olmadan bir çok kültürel etkinlik oluyor ve kaçırıp gidiyoruz. Bu konuda herhangi bir siyasi amaç yoktur. Yıllarca bu şehirde yaşayıp ne kadar ilginç ve güzel etkinlikleri kaçırmışım diye yeni farkediyorum yalnızca. Paylaşmak istedim.

Belediye'nin sinemalarında şu filmleri şu an yalnızca
Gösterim Ücretleri: 3.50 TL (Tam), 2.50 TL (İndirimli) gibi cüzi bir fiyata izleyebileceğinizi biliyor muydunuz ?

Filmler

Örneğin 21 Şubat'ta İlber Ortaylı'nın http://www.kultursanat.org/soylesi/ayrinti-2911.html
adresindeki sözyleşisine ücretsiz katılabileceğinizi biliyor muydunuz ?

Ya da ücretsiz Psikiyatri Konuşmaları seminerine katılabileceğinizi ? (Tünel'de)

http://www.kultursanat.org/seminer/ayrinti-2937.html

Ücretsiz Tango'dan Flamenko'ya gitarla yolculuk konseri ?

http://www.kultursanat.org/muzik-konser/ayrinti-2918.html

Tanzimat'tan Cumhuriyet'e seçim konulu yeni açılmış bir müze'den haberiniz var mıydı ?

Ya da Şehir Tiyatroları'nda hemen bu akşam çok cüzi bir ücrete ünlü tiyatro oyuncularından eserler izleyebileceğinizi ?

Tüm etkinliklere buradan bakılabiliyor:

http://www.kultursanat.org/bulten/02.2009/
Sosyal ağlarda paylaş

Tarih bölümü modusun böyle bir kör gözlülük beklemiyor insan ama oluyor işte. Sen bile trollüyorsun konuyu. Sadece şehirde olan etkinliklerden bahsettim ve siyasi amacı olmadığını söyledim. Reklamsa da evet reklam yapıyorum. Olmayan bir şeyin reklamı değil. Gayet güzel ve ilginç etkinlikler var. Psikiyatri Konuşmaları'na katılmak istiyorum mutlaka.

Senin davranışının tek bir sebebi olabilir bu güzel şeylerden müthiş rahatsızlık duyuyorsun :) Batıyor. Ya biri "vay be neler varmış" derse diye:). Yoksa şu yazdığım etkinliklerin hiçbirine eğitimli makul bir insan böyle saçmasapan tepki vermez, veremez.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaçırmadın ki etkinliklerin hepsi ilk defa şimdi oluyor.Seçim yaklaştı e haliyle.Marttan sonra bi 5yıl daha beklersin bu etkinlikleri.
Akp yi eleştirmiyorum Türkiye de belediyecilik anlayışı bu.Her parti aynı şeyi yapıyor.
Yıllarca yatıyor seçim kapıya gelince etkinlikler çalışmalar zırla.

Etkinliklere gelince.İlber ortaylı ve filmler oldukça cazip.Güzel filmler seçmişler.
Sosyal ağlarda paylaş

fanatizmin olduğu bir forumda, birilerinin yaptığı işi buraya yazarsan burdaki cingöz recailer onu reklam olarak görüyor ya da seçim kampanyası. o yüzden paticiğin geneline uyup konu dışında kimsenin yararına birşey söylemeyip, iyi niyetini diğer bölümler için saklayacaksın. söylediklerinin önemi yok çünkü, fanatizm ağır basıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Siz zaten bu kafayla giderseniz hiçbirşeyi sorgulamadan herbişeye inanarak. Daha çok kömür yersiniz.

23 yıldır istanbuldayım.Burda doğdum büyüdüm.23 yıldır adam gibi belediye etkinliği görmedim.
Seçimlere kalmış 1 ay.Şimdimi yapılıyor etkinlik? Koyun olmayın biraz yahu.

Yapılan etkinliğe sözümüz yok.Halkımız cahil ona sözümüz.Keşke hep yapılsa.Akpsi de yapsa DTP si de yapsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Belediyenin bu şekilideki aktivitelerini seçim dönemi dışında da hatırlıyor gibiyim istanbulda bulunduğum senelerde. Tabi seçim dönemi artmış olabilir arkadaşın dediği gibi doğal geliyor bu , tüm belediyelerin aynı taktiğidir.

Tabi burada konu en baştaki mesajda belirtildiği gibi , arkadaşlar siyaset ayağına değil bilin haberiniz olsun , bakın çok ucuz aktiviteler buyrun yararlanın şeklinde. İlgisi olan insanlar bunlardan yararlanır , gayette güzel bir durum. Biz isteyelim veya istemeyelim bu tarz girişimler oluyor , bari ilgisi olanlar yararlansın. Buyrun sömürün gibilerinden :).

Bu arada

Sosyal ağlarda paylaş

Greeny said:
fanatizmin olduğu bir forumda, birilerinin yaptığı işi buraya yazarsan burdaki cingöz recailer onu reklam olarak görüyor ya da seçim kampanyası. o yüzden paticiğin geneline uyup konu dışında kimsenin yararına birşey söylemeyip, iyi niyetini diğer bölümler için saklayacaksın. söylediklerinin önemi yok çünkü, fanatizm ağır basıyor

konu dışında adam gibi cevap beklemek hata olmuş.

konu dışı bu. garbageden beter.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Belediyenin Görev, Yetki ve Sorumlulukları

Belediyenin görev ve sorumlulukları

MADDE 14.- Belediye, kanunlarla münhasıran başka bir kamu kurum ve kuruluşuna verilmeyen mahallî müşterek nitelikteki her türlü görev ve hizmeti yapar veya yaptırır, gerekli kararları alır, uygular ve denetler.

Belediye öncelikle imar, su ve kanalizasyon, ulaşım gibi kentsel alt yapı; çevre ve çevre sağlığı, temizlik ve katı atık; zabıta, itfaiye, acil yardım, kurtarma ve ambulans; şehir içi trafik; defin ve mezarlıklar; ağaçlandırma, park ve yeşil alanlar; konut; kültür ve sanat, turizm ve tanıtım, gençlik ve spor; sosyal hizmet ve yardım, evlendirme, meslek ve beceri kazandırma; ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi hizmetlerini yapar veya yaptırır. Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 50.000’i geçen belediyeler, kadınlar ve çocuklar için koruma evleri açar.

Belediye, coğrafi ve kent bilgi sistemlerini kurar.

Belediye, okul öncesi eğitim kurumları açabilir; Devlete ait her derecedeki okul binalarının inşaatı ile bakım ve onarımını yapabilir veya yaptırabilir, her türlü araç, gereç ve malzeme ihtiyaçlarını karşılayabilir; sağlıkla ilgili her türlü tesisi açabilir ve işletebilir; kültür ve tabiat varlıkları ile tarihî dokunun ve kent tarihi bakımından önem taşıyan mekânların ve işlevlerinin korunmasını sağlayabilir, bu amaçla bakım ve onarımını yapabilir, korunması mümkün olmayanları aslına uygun olarak yeniden inşa edebilir.

Hizmetlerin yerine getirilmesinde öncelik sırası, belediyenin malî durumu ve hizmetin ivediliği dikkate alınarak belirlenir.

Belediye hizmetleri, vatandaşlara en yakın yerlerde ve en uygun yöntemlerle sunulur. Hizmet sunumunda özürlü, yaşlı, düşkün ve dar gelirlilerin durumuna uygun yöntemler uygulanır.

Belediyenin görev, sorumluluk ve yetki alanı, belediye sınırlarını kapsar.

Belediye meclisinin kararı ile mücavir alanlara da belediye hizmetleri götürülebilir.

4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu ile organize sanayi bölgelerine tanınan yetki ve sorumluluklar bu Kanun kapsamı dışındadır.

http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5215.html
Sosyal ağlarda paylaş

Sen ne güzel insansın ya , trollemeye devam. Kendi açtığın başlıklarda alakasız mesaj yazanları çok güzel eleştiren insan :).

Konu başlığında ya da baş yazıda bakın hiçbir belediye bunları yapmıyor , istanbul belediyesi bunları yapıyor hölö hölö mü demiş biri ?

Yoksa bakın şu an böyle aktiviteler var bilginiz olsun yararlanın mı demiş ?

Hakatten komiksin ve süper bir trollsün.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şimdi seçimler öncesi ülke kaliteli akademisyen sıkıntısı çekerken gidip 15 üniversite açmak bariz kısır bir oy alma politikası. Ama istanbul belediyesi bu tarz kurs, eğitim, etkinlik gibi şeyleri uzun bir süredir yapıyor. Ne bekliyorsunuz adamlardan "aman oy avcılığı yapıyoruz sanarlar" kaygısıyla herhangi bir hizmet yapmamalrını mı? Hani parti politikasına ters düşen komik ve tutarsız şeyler de yapmıyorlar, basit bir kültür hizmeti sadece. Ayrıca politika bu, belediye olsun parti olsun tabi ki bi dahaki seçimlerde oy toplamak için hizmet kalitesini sürekli arttırmaya çalışacak ve bunu da etrafa duyurak. Önemli olan bunu tutarlı ve zaman açısından homojen yapmaları. Homojen derken işte belediye bu tarz kurs ve kültür etkinliklerini uzun süredir yapıyor sadece seçimlerden önce değil.

Ha ama baykalın birden kara çarşaflılara rozet takması ya da dediğim gibi akpnin geçen seçimlerden hemen önce 15 üniversite açması gibi tutarsız, plansız ve programsız şeyler saçma ve rahatsız edici gelebiliyor.

Ama bu olaya "oy avcılığı" diye bakmanız komik. Yaptığınız eleştirilerin bir manası olmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi konuyu açan Giovanni arkadaşımız kim ?

gezdim tozdum

Trolleyenlerin arasında tarih bölümü yetkilisi de var. Hadi fanatiksiniz o yüzden yapıyorsunuz diyelim. Ona rağmen açan kişi bu konular ile alakalı forumda yetkili biri. Başkası açsa tamam diyeceğim. Yok öyle de değil.

Hakatten ayıp yahu. Birde yazıda üstüne basa basa bakın arkadaşlar siyasetle alakalı değil demiş.

2. YUH
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...