Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 Epeydir merak ediyordum bunu, denemeye karar verdim en sonunda. Tavsiyeleri olan var mı Fedora hakkında? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 Fedora, RedHat'in Ubuntu ayarinda olani. Daha cok ev kullanicisina yonelik bedava olani yani. 4 sene falan kullandim, cok buyuk bir farki yok acikcasi. Ama Ubuntu'nun daha fazla kaynagi oldugu icin sanirim, daha onde gidiyor. Eh, adamlar RedHat ve CentOS dururken Fedora'ya cok da destek veremiyorlar haliyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 xcb yi derleyemeceksin.Bu da Awesome kullanamaman manasına geliyor.Onun dışında mb larca download yapman gerekecek.Ben İTÜdeyim.Burada yansıları var.Bi sorun yaşamadım ama dışarıdan yapılacak bir base kurulum sonrası o kadar çok update var ki.Sabır gerek.Vistadan farkı yok neredeyse. Genel olarak rpmleri her yerde bulabiliyosun.Donanım tanıma konusunda sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum.Hali hazırda 2.6.27 kernel kullanıyordu.2.6.28 e daha geçmemişti en son kurduğumda.(updatelerde dahil) Bu arada ola ki 2.6.28 kernele çıkarsın EXT4 e bulaşma derim.Grub ile sistemi boot edebilmek için 30 takla atmak gerekiyor ki bu taklaların çoğu kernel panic la sonlanıyo.Muhtemel bir hüsran sıkılmış bir canla bilgisayarda başında geçen beyhude bir çaba. Kurulumdan sonra şunlarda cabası : http://www.fedorafaq.org/ : Şuradan da muhtemelen dışarıdan(official ; unofficial) rpmini bulamayacağın paketlerin rpmlerini bulabilirsin. : http://fedorapeople.org/ : http://ynemoy.fedorapeople.org/ misal burada xcb için src.rpm ler var ama açıkcası ben içinden çıkamadım.Bağımlılıklar diz boyu. Bu arada haskell e tam destek veriyo.Hatta istersen paketleri kurulum dvdsinden direk kurabiliyosun.Bu sayede Xmonad felan kullanabilirsin.Awesomela debelenip içinden çıkamayınca onunla uğraştım biraz ama bu tilling muhabbeti wmii de pek daha bi efektif gibi. bol bol download yapacak zamanın varsa; fedoranın (yum ; yumex) rpm sistemini archlinux un pacmanine değişirim diyosan kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 Benimkisi meraktan ya. Arch'ın yerine koyabileceğimi sanmıyorum. Bir bakacağım işte. Birazdan unetbootin işini bitirir, bende girerim. Ext4'e daha bir yıl geçmem zaten. Önce bir GRUB2 gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 Yüklendi, update ediyorum şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 Sevdim Fedora'yı. Güzel. Eğer tatmin edici bir setup yapabilirsem epey kullanabilirim. Tabii Arch'ın hızını yakalayabilirse, zaman gösterecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar