Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptop - Modem ilişkisi + Wireless modem

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Bu hafta içinde elimdeki bütün paramı laptop almak için harcayacağım. Laptop ile birlikte wireless modeme de ihtiyacım var ama şu 2-3 hafta içinde onu alabileceğimi sanmıyorum.

Elimde kablolu Zoom x4 modem var. Desktop'a bağlantıyı ethernet kablosu ile yapıyorum. Modem'in usb girişi de var aynı zamanda. Oradan da usb kablosuyla laptop'ı bağlamayı düşünüyorum şu anda.

Tabi soru şu: Daha önce ethernet girişi olmayan bir modem kullandığımda stabil internet bağlantısı sağlamak için çok çile çekmiştim, bağlantım sürekli kopuyordu falan. Acaba şimdi böyle bir şey yapsam bir sorun yaşar mıyım? Ya da başka hiçbir sorun yaşar mıyım? Ve ciddiyim, modem alacak param yok sanırım:)

İkinci soru: 120 metrekare evde, 2mbit adsl bağlantısını 2 bilgisayarda kullanacağım; fiyat-performans açısından da iyi olan, olabildiğince ucuz bir wireless modem tavsiyeniz var mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

Usb yi bende pek saglikli bulmuyorum, onun yerine tek ethernet portunu 8-10 liralik bi switch le iki makineye dagitabilirisin uzun bi surede isini gorur.

kablosuz modeme gelirsek 60-70 lira civarinda arada kampanyaya giren bir cok modem var, alacagin zamana gore modeller degisebilir, o zaman konuyu tekrar hortlatirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

X4 de tek port oldugu icin dhcp varmiydi hatirlamiyorum, bende bi ara kullanmistim modemi ama animsayamadim.

Port acmaydi, dmzydi, qos du derken statik vermek daha mantikli zaten. Ethernet arabirimiyle hicbir problem yasamazsin zaten.

Herhangi bir bilgisayarcidan alicaksan switch istediginde "hub verelim abi biz ayni sey" demelerine izin verme. iki makine acikken luzumusz bekleme olacagi gibi birde half duplex calisip cildirticak insani. fiyatlari ayni zaten switch de israr et.

Aradigin sey budur ; http://www.hepsiburada.com/asus-gigax1005b-5-port-10100-layer2-switch/productDetails.aspx?categoryid=121&productid=bd99165

not: fiyatlar artmis =/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...