Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

erişim engellendi

BloodyBeast

Öne çıkan mesajlar

format attıktan sonra farkettim ki yeşil renkli klasörlere,uygulamalara giremiyorum. biraz interneti karıştırdıktan sonra öğrendim ki,şifrelenmiş veya sıkıştırılmış ntfs dosyalarını yeşil renkle gösteriyomuş. nette yazan her şeyi denedim beceremedim yardım eder misiniz?

http://img17.imageshack.us/img17/6703/adszia6.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Evet brigand ın dediği doğru. Şifreleme kullanıcı bazlı. XP kurulumu ile alakası yok yani, mesela Roket ve Murtaza diye iki kullanıcı olsa, roket hesabının şifrelediği dosyalara Murtaza erişemez. Üstüne üstlük dışarıdan da o roket hesabının şifrelediği dosyalara erişemezsin, mesela normal şifresiz dosyaya hdd yi söküp, ya da bootable linux dağıtımlarıyla ya da farklı os kurup erişmen mümkün, şifreleme onu engelliyor işte. Ne olursa olsun, senin kullanıcı anahtarın olmadığı sürece ulaşamıyorsun. O şifrelemenin tek bir anahtarı var, onun da yedeğini almanız gerekirdi, bir sihirbazla yedek alınıyordu. Eğer yedek falan almadan üstüne direkt kurduysanız işletim sistemini, diğer kullanıcı hesabı gittiyse, YALAN oldu o dosyalar. Kurtarmak imkansız gibi bişi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...