Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux işletim sisteminde program kurmak(install)

BabacumMostors

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Linpus'du o sanırım. Linpus'da Fedora tabanlı olduğuna göre yum kullanacaksın.

Ben hiç Fedora ya da başka bir rpm tabanlı dağıtım kullanmadım Suse dışında. Yardım edemeyeceğim.

Ama Fedora 8 tabanlı olduğu düşünülürse istediğin Fedora 8 reposunu ekleyebilirsin ama tam garanti veremem, Linpus Fedora'da nasıl değişiklikler yaptı hiç bir fikrim yok. Ama unutma Fedora 8 reposu ekleyeceksin. 9 ya da 10 değil. Önce Linpus'un kendi repolarını dene ama, hiç bir repo eklemeden.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
sudo yum install yumex

bunu yaz, böyle bir program yüklenecek:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e1/Screenshot-Yum_Extender_2.0.4-1.png

Buradan istediğin programı yükle. Programın hangi komutla çalıştırılacağını bilmiyorum ama snırım menüye yüklenir.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:
sudo yum install yumex

bunu yaz, böyle bir program yüklenecek:

resim

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e1/Screenshot-Yum_Extender_2.0.4-1.png

Buradan istediğin programı yükle. Programın hangi komutla çalıştırılacağını bilmiyorum ama snırım menüye yüklenir.

terminale yumex yazınca program başladı ama çalıştırmadan önce kullanıcı parolası istedi
Sosyal ağlarda paylaş

peki bu programın tam olayı nedir?

işletim sistemime uygun programları indirmeme aracı mı oluyor?

diyelim ki ben openoffice yükleyeceğim
şimdi normalde openoffice.org dan kurulum dosyasını indirip çit tıklayarak kuruyorduk windowsda
bu program dada önce openoffice.org dan kendim kurulum dosyasını indirip mi kuraağım yoksa program benim yerime kurulum dosyasını hem indirip hem de kuruyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Program hem kurulum dosyasını indiriyor, hem kuruyor. İstersen sitesinden de indirebilirsin ama o zaman kaynak kodlarından derlemen gerekir ki bu dediğimin ne olduğunu bilmiyorsan ne şen bulaş, ne ben anlatayım. O indirdiği ftp serverinde senin Linux dağıtımın için özel derlenmişi var. O yüzden sadece Linpus ya da Fedora 8 serverlerinden indirebilirsin. Arch Linux serverindeki sende çalışmaz.

Linux'ün farkı çalıştırabileceği tüm programların bir serverde yüklü olması ve senin oradan indirip kurman. Ubuntu'da bir 25000 kadar paket var böyle, benim kullandığım Arch'da 15000 kadar var. Linpus'da kaç bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

oha çok iyiymiş

hazır sırası gelmişken bir soru daha.. bende bir tablet var.. böyle minicik bir şey ace cad marka ama ben bunu bir türlü tanıtamıyorum linpuslu (evet linpusmuş artık öğrendiğime göre linpuslu diyeceğim) makinama ben bu tableti nasıl tanıtırım?

gimp kurdum bu arada süper bir şey ehe
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...