BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 ben beceremedim.. nasıl oluyor. önce home dan terminal açıyoruz.. bir kodlar giriyoruz.. yok mu bunun cift tıklamalısı buarda aspire one'ın kullandığı linuxu kullanıyorum yardım için şimdiden teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Linpus'du o sanırım. Linpus'da Fedora tabanlı olduğuna göre yum kullanacaksın. Ben hiç Fedora ya da başka bir rpm tabanlı dağıtım kullanmadım Suse dışında. Yardım edemeyeceğim. Ama Fedora 8 tabanlı olduğu düşünülürse istediğin Fedora 8 reposunu ekleyebilirsin ama tam garanti veremem, Linpus Fedora'da nasıl değişiklikler yaptı hiç bir fikrim yok. Ama unutma Fedora 8 reposu ekleyeceksin. 9 ya da 10 değil. Önce Linpus'un kendi repolarını dene ama, hiç bir repo eklemeden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Yum Extender'ı aratıp yükle önce, grafik arabirimi kendisi. hatta yüklü olma ihtimali var. sudo yum install yumex komutu ile yüklersin onu da. Daha fazla yardım edemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 repo? ben repodan gecelik faiz anlıyorum :) repo nedir? ben linux pek bilmiyorum yetemiyorum henüz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 sudo yum install yumex bunu yaz, böyle bir program yüklenecek: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e1/Screenshot-Yum_Extender_2.0.4-1.png Buradan istediğin programı yükle. Programın hangi komutla çalıştırılacağını bilmiyorum ama snırım menüye yüklenir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 aaa gerçekten böyle birşeyler yüğklemeye başladı linux ftp sinden.. heyecana kestim bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 ahahaha babacum inanmamış gergenin dediğine, görünce sevinmiş =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Önce programı sudo yumex komutu ile çalıştırmayı dene. Tahmin ettim ama, bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Mum_Chamber said: ahahaha babacum inanmamış gergenin dediğine, görünce sevinmiş =) yok yaa ondan değil ben böyle terminale sudo yum install yumex yazında böyle dos dak igibi dir c:/ vs bir şey gelecek ditye beklkedim bir baktım çat diye internetten bir şeyler indirmeye başladı ehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 GERGE said: sudo yum install yumex bunu yaz, böyle bir program yüklenecek: resim http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e1/Screenshot-Yum_Extender_2.0.4-1.png Buradan istediğin programı yükle. Programın hangi komutla çalıştırılacağını bilmiyorum ama snırım menüye yüklenir. terminale yumex yazınca program başladı ama çalıştırmadan önce kullanıcı parolası istedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Parolayı yazmadan program yükleyemezsin zaten, normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 peki bu programın tam olayı nedir? işletim sistemime uygun programları indirmeme aracı mı oluyor? diyelim ki ben openoffice yükleyeceğim şimdi normalde openoffice.org dan kurulum dosyasını indirip çit tıklayarak kuruyorduk windowsda bu program dada önce openoffice.org dan kendim kurulum dosyasını indirip mi kuraağım yoksa program benim yerime kurulum dosyasını hem indirip hem de kuruyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Program hem kurulum dosyasını indiriyor, hem kuruyor. İstersen sitesinden de indirebilirsin ama o zaman kaynak kodlarından derlemen gerekir ki bu dediğimin ne olduğunu bilmiyorsan ne şen bulaş, ne ben anlatayım. O indirdiği ftp serverinde senin Linux dağıtımın için özel derlenmişi var. O yüzden sadece Linpus ya da Fedora 8 serverlerinden indirebilirsin. Arch Linux serverindeki sende çalışmaz. Linux'ün farkı çalıştırabileceği tüm programların bir serverde yüklü olması ve senin oradan indirip kurman. Ubuntu'da bir 25000 kadar paket var böyle, benim kullandığım Arch'da 15000 kadar var. Linpus'da kaç bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 gergenin dediğini şöyle açayım. bu bir index. sen oradan birini beğeniyorsun ve bilgisayarına "ahanda bunu yükle" diyorsun. o da gerekli yerlere bağlanıp önce indiriyor, sonra yüklüyor. bunu yaparken de gerekli başka dosyalar (kütüphaneler) varsa onları da kendisi hallediyor, sana sorun çıkarmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 oha çok iyiymiş hazır sırası gelmişken bir soru daha.. bende bir tablet var.. böyle minicik bir şey ace cad marka ama ben bunu bir türlü tanıtamıyorum linpuslu (evet linpusmuş artık öğrendiğime göre linpuslu diyeceğim) makinama ben bu tableti nasıl tanıtırım? gimp kurdum bu arada süper bir şey ehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 http://acecad.sourceforge.net/install.html Bilmiyorum, hiç tablet kullanmadım ben. Bilen biri anlatsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 babacum netbook almis ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 barkıncığım oldu bayaa kasımda mı ne aldım hatta ehe :) de artık openoffice imi güncellemek istiyorum firefoxumu güncellemek istiyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 bu arada yeni sorunsalım şöyle ki ben bu gimpi indirdim, sanırsam kurdu ama gimpin başlangıç dosyasını bulamıyorum.. nereye atyor olaiblir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 gimp yaz terminale çalışır. Bu Linpus kötüymüş şöyle göze görünür yerlere koymuyorsa bunları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 evet sanıorsam herşeyi terminalden çalıştırtıyor yumex i de terminalden çalıştırtmasıdnan kıllanmalıydım :) var mı başka desktop programı fln? mesela böyle windowsdaki gibi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Ubuntu'nun Aspire One için bir versiyonu vardı. Flash diskten yüklersin onu istersen. Linpus için google'a, Linpus'un siteye falan bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar