Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Faiz Haramdır!?

Shadow

Öne çıkan mesajlar

Sotto said:

Hayır sizin faizden anladığınız bankaya 100 lira koyuyorum abi sene sonunda 110 lira oluyor oturduğum yerden para kazanıyorum ise, Introduction to Economics alın bir..

Lam bu büyümeler, yatırımlar neyle oluyor sanıyorsunuz sdfdsf..

O kadar okuduğun dersten anladığın ticaret = bankacılık ve faiz sistemi ise seni okutan hocanın elini öpeyim.

Aluriel said:

şimdi diyelim ki adam açlıktan ölecek ama faizden geleceği için para yardım yapamıyorz haram diye. bırakalım da ölsün mü bu adam?

Trolleme :) Temiz paran varsa onu ver yoksa faiz parasını ver. İzin veriyorum :)

Edik : Ayrıca alan adamı bağlamıyor seni bağlıyor. Faizden parayı alıp yiyorsan gayette yardım da edersin :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ticaret ne alaka. Yatırım diyorum. Time value of money?

Senin evinin de değer kazanması haram o zaman o mantıkla.

Ne faizi ne haramı abi allasen ya, ekonomi bilimiyle ilgili yeni tezler sunacaksan fikirlerini belirt, faiz sistemi yanlış şu bu de de, bana haram maram diye gelme komik oluyor çünkü. Sistemi tam olarak algıla, sonra konuşalım.
Sosyal ağlarda paylaş

ha paradan katma değer kazanamasın ama demirden, tahıldan, tahtan kazanabilirsin, öylemi? onları yaparken hiç kar koyma o zaman ihtiyacını karşıla yeter.

doğrusu da bu zaten ama burada vurgulanacak olan, kâr etmek veya etmemek değil, edilen kârın nereye nereye nasıl harcanacağı,

eğer sen kafadan, bu mantıkla,faizi karı yasaklarsan, kim niye iş yapsın, karnım doyacak kadar iş yaparım, sonra yatarım.

anlamız işler, adam borcunu ödemezse mazlum, alacaklı gaddar, ana parayı bile alamıyor adam,

ne güzel dünya, ne güzel din,

o aracı kurumdan paraları alalım, faizsiz, sağa sola, boş beleş harcayalım, uçuk projeler yapalım, sonra batınca para, eee battı para..., ..muna koyalım ekonomik sistemin, nasıl denetleyecen?

faizle para alırken, kredi kartı ile olmayana paranı harcarken iyi, ödemeye gelince faiz haram ne güzel,
Sosyal ağlarda paylaş

KapIKulu said:

Aluriel said:

şimdi diyelim ki adam açlıktan ölecek ama faizden geleceği için para yardım yapamıyorz haram diye. bırakalım da ölsün mü bu adam?

Trolleme :) Temiz paran varsa onu ver yoksa faiz parasını ver. İzin veriyorum :)

Edik : Ayrıca alan adamı bağlamıyor seni bağlıyor. Faizden parayı alıp yiyorsan gayette yardım da edersin :)

faiz almıyor mesela adam normalde ama alsa yardım edebilecek aç olana gelen ekstra parayla. almasa aç olan aç kalacak, buna giren çıkan yok iki türlü de. nedir bu şartlar altında faizin durumu? hala günah yazılırmı? daha mı az yazılır yada?
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Ticaret ne alaka. Yatırım diyorum. Time value of money?

Senin evinin de değer kazanması haram o zaman o mantıkla.

Ne faizi ne haramı abi allasen ya, ekonomi bilimiyle ilgili yeni tezler sunacaksan fikirlerini belirt, faiz sistemi yanlış şu bu de de, bana haram maram diye gelme komik oluyor çünkü. Sistemi tam olarak algıla, sonra konuşalım.

:D Komiksin. Sistemi senden daha iyi bildiğimden eminim. Senin bilmediğin ise tüm dünyada ki iktisadi konuların Adam Smith'le başlamadığı.

Ayrıca faiz neden kötüdür topici diye gelmedim buraya. Faiz haramdır? Haramdır. Bunu demeye geldim. Ve patilerin sorularını cevaplamaya yardım ettim.

İnanmıyorsan yukarıda yazdım seni bağlamıyor haram maram. İnanıp merak ediyorsanız cevap haram. Bu kadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

faiz almıyor mesela adam normalde ama alsa yardım edebilecek aç olana gelen ekstra parayla. almasa aç olan aç kalacak, buna giren çıkan yok iki türlü de. nedir bu şartlar altında faizin durumu? hala günah yazılırmı? daha mı az yazılır yada?

Şakirt buldum eğleneyim ayağını yemem :) Çok canın isterse çay ısmarrla yüzyüze konuşalım :D
Sosyal ağlarda paylaş

Evet oldukça belli sistemi bildiğin. Bana o zaman faizin olmadığı bir sistem öneriver, güzel bir makale hazırlayalım, yeni bir devrim yaratalım sfsdfsfs...

Veya bana faizin haram olduğu ülkelerde yatırımların nasıl olduğunu, oradaki incentive'leri bir hatırlat, hakikaten bilmiyorum çünkü...
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Evet oldukça belli sistemi bildiğin. Bana o zaman faizin olmadığı bir sistem öneriver, güzel bir makale hazırlayalım, yeni bir devrim yaratalım sfsdfsfs...

İktisattan aldığım AA'ları yüzüne çarparım :D Ayrıca özel ilgi alanım Osmanlı iktisadı. Dediğim gibi çay ısmarlayın anlatayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Paranın sadece "units of payment for goods and services" olduğunu anlasak, o zaman parada haramdır, diğer şeylerde din böyle demiyor mantıksızlığının da önüne geçmiş oluruz. Temelde hiç bir farkı yok.

Bu biraz da Kur'an'da vücudunuza kötülük yapacak şeylerden kaçının demesine rağmen alkolün haram olup (açıkça yazdığı için) sigara veya bilimum şeye (o zaman icat edilmedikleri için) o yazmıyor o zaman günah değil demeye benziyor..
Sosyal ağlarda paylaş

KapIKulu said:

Sotto said:

İktisattan aldığım AA'ları yüzüne çarparım :D Ayrıca özel ilgi alanım Osmanlı iktisadı. Dediğim gibi çay ısmarlayın anlatayım.

işte osmanlının neden batığının canlı örneği,

ticaret, faiz haram, eee gayri müslümler yapsın, müslüman ne yapsın bir şey yapmasın, sonra para lazım oldu ne yapalım, ermeni, yahudi, rum tefeciden para alalım sonra....

sonrası malum işte
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

sdeceokuyangenç said:

kimden faiz alyosan ona söyle sana faiz verceğine yardım etsin rızasıyla

banka öyle çalışmıyor malesef :( ölürse ölsün artık napalım. ben vazgeçtim yardım etmekten, bu kapıkulu aklımı çeldi. günaha girmeye gerek yok.

tamam ben anaparamla yaparım yardımı. param olmasada olduğu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

sdeceokuyangenç said:

kimden faiz alyosan ona söyle sana faiz verceğine yardım etsin rızasıyla

banka öyle çalışmıyor malesef :( ölürse ölsün artık napalım. ben vazgeçtim yardım etmekten, bu kapıkulu aklımı çeldi. günaha girmeye gerek yok.

Öyle deme ahirette bana çok teşekkür edeceksin :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...