Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Korsan

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

zencilerle beyazların kardeşliğini temsil ediyor.

saygı & barış

ekstra: korsan hırsızlık mıdır ayrıca bunun tartışılması lazım. Kağıt üzerinde düz mantıkla teorik olarak öyle ama biraz da farklı boyutlardan değerlendirmek lazım. (kesin olarak değildir demiyorum ama hırsızlıkla aynı kefeye de konamaz belki)
Sosyal ağlarda paylaş

1 liralık malı 10 liraya satıp aradaki farkı hiç edenler olduğu sürece korsan her daim ülkemizde popüler olacaktır.
Ben sanmıyorum ki buradaki kimse makul fiyatla orjinal dururken korsan alsın. Kimse kusura bakmasın da haybeye kazıklanacak kadar zengin değilim. 1 liralık mala da 10 lira vermem. O vergisi şu vergisi bu vergisi, şunun kârı bunun kârı diye diye şişirilmiş fiyatlar sürdükçe de çoğu kişi vermeyecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Hala ferrari ile karsilastiriyorsunuz yahu.
Hocam Turkiye'nin gelir seviyesi acaip dusuk, elektronik esyadan muzigine kadar hersey daha pahali.
Yurt disinda gelir seviyesi yuksek, elektronik esyada muzigine hersey daha ucuz.

Karsilastirin pls.

Ben ingiltere'ye geldigimden beri Turkiye'deyken aldigim orjinal oyunlardan fazlasini aldim heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

Hala yapma oynama alma çokmu lazım diyorsunuzda. Bu iş sadece film oyun değil ki. Üniversitede bizim gördüğümüz bi kitap 50 lira. Napıcak parası olmayan adam? Okumayacak mı? Parası yok diye kalacak mı.

Size hava hoş da ülkenin genel çoğunluğu için öyle değil.
Ve siz de bu fahiş fiyatları desteklediğiniz sürece bunların makül düzeylere ineceği yok.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
lath

gelir seviyen dusukse alma dinleme oynama bu kadar basit ya, nasil sacma sapan birsey

Niye?

Yani devletin çarpıklığının cezasını niye ben çekiyorum? Sırf paran olduğundan dolayı böyle çarpık bir sistemi eleştirip değiştirilmesine çalışmaktansa "Paran yoksa almayacaksın arkadaşım, benim var, ben veriyorum" dersen sen, aptal derecede pahalı satılan ürünlerin tüketici kitlesinin bir parçası olup, dolaylı yoldan o ürünün o fiyatta satılmasına destek çıkarsan ben de elimdeki fırsatı kullanır korsan indirir korsan kullanırım.

İstediğin kadar uğraş, "Hırsızlık yapıyorsunuz! Çalıyorsunuz! Sizin yüzünüzden artık satılmayacak!" de, beni durduracak gücün olmadığı sürece *tınnnnn* sesiyle download'uma devam ederim ben.
Sosyal ağlarda paylaş

1)son çıkan albümleri herkez iphone'una indiremeyior.
eğer netten DL edip dinlemesse satında almyacak çoğu insan o albümleri.(ben dl ettiğim albümlerin %90ını satın almaz/alamazdım,şu an zevkle dinliyorum oysaki o dl ettiklerimi)

2)yapımcıların ve sanatçıların nasıl hayat standartlarında yaşadığını biliyoruz hepimiz(angeline jolie 10.milyon dolarlık küpelerini kaybetmiş tvde gördüm,virgin recordsun sahibinin tropikal adasınıda youtubeda mtv cribs de bulabilirsiniz)
demekki bu adamalr mağdur değiller,kazancı olan ise o müziği normalde satın alamayacak olupta dl edip zevkle dinleyenler.
(bot gibi gelip servet düşmanı demeyin,ben robin hood değilim =) )

3)Herkez jaguara binmek zorunda değil ama soğukta herkez palto giymek zorunda,bir insan sadece ekmekle yaşıyamaz,her çanaktan bal toplasın her çiçeği toplasın değil bu,sevdiği müzik türünü reklam jinglelları ve MTV dışında zevkle dinlemesi bir insandan esirgenecek birşeymi? doğruya doğru zaten çoğuj fiziksel nimetten mahrum yaşıyor insanlığın büyük kısmı.

4)en önemlisi,broadband günlerindeyiz,çıkıp kimseye sevdiğin grubun son albümünü DL etme diyemiyorsun,diyemediğin içinde ub tartışmayı yaşıyoruz.Son zamanlarda çeşitli müzisyenler gösterdiki albüm fiyatları düşük olsada para kazanabiliniyor(radiohead,netten gönüllü fiyat uygulasıyla yaydığı albümden en popüler albümü sayılabilecek hail to the thieften kazandığından 3 kat fazla para kazandı biliyormuydunuz?) (başka bir örnek,NiNnin 4-7 dolar arası fiyat aralığına sürdüğü albümler)
ortada bir fahiş fiyatlandırma politikası var,(özellikle türkiyedeki vergilendirme bizim bunu daha çok hissetmemize enden oluyor) , banane,ucuz yapmam,ama dl etmesinler diyen bir plak sektörü var,sonuçları ortada.

böyle işte

herşey siyah-beyaz değil.
atar-gider yapmak kolay,ama atar gider p2pyi bitirmedi ve bitirmeyecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Werewolf said:
Adamın karşı çıktığı şey (sdfhs sözcüsü kesildim bir an) yapılan hırsızlığı "aga nabalım pahalıya satıyorlar" diye meşru göstermeye çalışılması.

Hırsızlığı meşru çıkarma çabası değil ki o, "Download ediyorum ben" diyen adama "Niye?" denilince verilen cevap, çok da geçerli bence.

O cevabı görüp de "Paran yoksa almayacaksın!" derse birisi, meşru gösterme çabası gibi görünür tabii ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:
İstediğin kadar uğraş, "Hırsızlık yapıyorsunuz! Çalıyorsunuz! Sizin yüzünüzden artık satılmayacak!" de, beni durduracak gücün olmadığı sürece *tınnnnn* sesiyle download'uma devam ederim ben.

dogmeat said:
(angeline jolie 10.milyon dolarlık küpelerini kaybetmiş tvde gördüm,virgin recordsun sahibinin tropikal adasınıda youtubeda mtv cribs de bulabilirsiniz)
demekki bu adamalr mağdur değiller,kazancı olan ise o müziği normalde satın alamayacak olupta dl edip zevkle dinleyenler.
(bot gibi gelip servet düşmanı demeyin,ben robin hood değilim =) )
metallica nın napster la uğraştığı dönemlerde bunla dalga geçen şahane bi south park bölümü vardı :D

bi de hakkaten nasıl servet düşmanlığına bağladınız ya? hani en fazla tam tersi "servete özenme" filan olur bu durum...
Sosyal ağlarda paylaş

bastan sona okusana benim ne yazdigimi

ben satin alabiliyorum diye birsey var mi, hayir kicindan okuyorsun okudun kicta bir halta benzemiyor. o bile bu kadar kotu okuyamaz.

hirsizligin yalani yok canim, param yetmiyor diye hakkimdir diye bir dingil mantik yok. kasma kendini

biri okul kitabi demis, kusura bakmayin ama gercekten okul kitabina param yok diye almayanlar ciksin ortaya, gercekten ciksin. cunku o durumdakilere bir sekil burs bulunuyor. kandirmayin kendinizi.

Asteroth said:
"Paran yoksa alma, gereğinden pahalı olması umrumda değil, ben satın alabiliyorum" gibi saçma sapan bir argümanla geliniyorsa, ben hırsızlık yaparım o zaman, zerre de umrumda olmaz valla.
Sosyal ağlarda paylaş

kusura bakmayin ama paran yoksa hayatin herseyinden zevk alma
sik kicini calis para kazan.

millet kicini yirtiyor para kazanicam diye, ben kendi adima butun universite hayatimda 3 saatten fazla uyudugumu bilmem is kurucam diye. oturup lavuk lavuk param yok calismam ama her bali tadarim

adama NAH derler.
Sosyal ağlarda paylaş

Kardesim ISTEDIGINIZI soyleyin. Bu sistem D-E-G-I-S-E-C-E-K. Mike mike hemde. Hirsizlik mirsizlik. Bunun onune gecemezsiniz. Dinlemeyinde diyemezsiniz kardesim.

O zaman su konuda ki herkes biraksin download'i. Teslim olun polise gidip o zaman. Hepiniz ayni boku yiyorsunuz, ahlak polisi kesilmeyin.

Ben "adamlar milyonlarca dolarlik yatlarinda gezmeye devam ediyorlar" savini savunmuyorum. Cunku bizim download etmemiz onlari degil distributorleri vuruyor.

Ben turkce pop muzik falan dinlemiyorum. Zerrede bi tarafimda degil adamlarin aglamasi. Turk muziginin icine ettiler, batsin gitsin umrumda degil.

Yabanci gruplarinda bizim burda ki davranisimiz zerre umurunda degil, onlar paralarini kazaniyorlar.

Bundan 10-15 sene once gider alirdim kasetlerimi CD'lerimi. Cunku o zaman alim gucumuz daha fazlaydi. Sonra krizler, onlar bunlar derken ucurum artti. Hayir ailemin durumuda yerinde ama dengesizlikleri gorunce bu sacmaligin bir parcasi olmak istemiyorsun.

Eger Amerika, Ingiltere, Kanada gibi ulkelerde dogmus olsaydiniz suan iTunes'dan catir catir parca satin aliyor olurdunuz. Bu kultur + availabilty + gelir meselesi. Hirsizlik meselesi degil. Ve hala gelip "cadillac alamiyorsun ama paran yoksa" gibi abuk subuk orneklerle gelmeyin. Sanat insanlik icin temel ihtiyactir nokta.
Sosyal ağlarda paylaş

yine ayni seylere donuyor lathspell

sanat insanligin ihtiyacimi dogru, ama temel ihtiyaci midir ilac midir dersen dur derim .

diyelim ki oyle

muzik mi dinlemek istiyorsun, bir kere stream yapan yerler falan git youtube vs ye stream yapanlardan dinle. sonra powerclub ttnetmuzik var, ver muzik basi bir lira indir.

o yuzden savundugunuz sey sirf isinize geliyor diye yaptiginiz sucu ortbas etmeye hakkiniz yok.
Sosyal ağlarda paylaş

sorun orda zaten matama, demiyorlar.

4-5 sene öncesine kadar piyasanın kaymağını almak denen işi yapıyordu, yapımcı firmalar.

ben üniversitedeyken, eski s.s.c.b ülkelerindeyken diye tezler geçerli değil bu durumda, bu bir gerçek. benim 15 yaşımda otobüsle türkiye'yi dört döndüğüm; j.m jear, vangelis vs gibi türkiye'de bulması olay, alması mesele adamların bir dünya paraya alınmış cdleri ve sony discman'le türkiye kazan, ben kepçe tur attığım yıllarda belki haklıydın.

şimdi 10 mb program indirip, vangelis yazıyorum adamın bütün albümleri taş patlasa 2 günde bilgisayarıma geliyor.

sana ait olmayan birşeyi ya izin alıp ya da parasını verip kullanırsın ya da hırsızsın diye birşey yok. kullandırmasınlar...

bugünkü mevcut durumda herşey niyette bitiyor kullanıcı açısından. henüz yapımcıların attığı ciddi bir adım yok, sıra onlarda.

yeni şartlar, yeni bir dünya gibi bişiler demiştim önceki mesajımda. sağ alt köşede "yazılım korsanlığı kurbanı olmuş olabilirsiniz" diye uyarı verip, hala işletim sistemini güncelemeye izin veren microsoftun hiç mi kabahatı yok?

bu konu, böyle kesin çizgiler çizip " sen şusun, sen busun" diye geçiştirilemeyecek bir konu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...