Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Korsan

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

bunu gururla yaptigini soyleyen insanlarin
adi bir hirsizdan farki yok

10 sene sonra insanlar teknolojiyi iyicene sindirince ceza olarakta onlardan farkli tutulmayacaksiniz.

neymis efendim ogrenciymis, parasi yok mus, oynama o zaman oyun. Zorunlu mu yani.

biride diyorki adam cok zengin gecireyim ona. O zaman sabancida cok zengin niye gidip calmiyorsun mal carrefourdan. Polis olmasa hirsizlik yaparim mi diyorsun oradan da?
Sosyal ağlarda paylaş

320$lık photoshopu tabiki de torrentten indiririm ama 20 ytlye orjinal fight club dvdsi buldum mu da direk alırım. olay tamamen fiyat/kalite ye endeksli, tabi burda kalite kişiden kişiye değişiyor. seneler boyu kopya diablo2 oynamışken, nezihte d2 + d2lod 40 ytl görünce aldım mesela direk. bir yerden sonra emeğe saygı gerekiyor =)

edit:imla
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

10 sene sonra insanlar teknolojiyi iyicene sindirince ceza olarakta onlardan farkli tutulmayacaksiniz.

bu yalan. bide burda insanlar ahlak polisi olmuş. anlamıyorum arkadaşım hiç mi indirmediniz sanki, günlük yaptığınız olay değil sanki. ipod unuz full orjinal cd den şarkılarla dolu, rafınızda kopya oyun yok falan.
Sosyal ağlarda paylaş

karfurdan mal aşırmak değil de d&r da takılı cdyi oturup dinlemek kavramına daha yakın korsanlık.

illegal program yerine opensource' a yönelmiş biri olarak sadece müzik indiriyorum,

ve de dinlediğim grupların albümlerini gümrükten hayvan muamelesi görmeden sipariş edebileceğimi bilsem / tüm paranın kendilerine gideceğini bileceğim bir dijital download ortamı sunsalar para veririm öğrenci halimle (bkz: radiohead). plak şirketlerini zengin edecek biri varsa o ben değilim.

ha gördükçe alıyorum yine de "eski" sayılabilecekleri, 60 lira yerine 20 ye kapatabiliyorsunuz.

ama sen gel buraya onyüzmilyon liraya albüm sat alım gücü kavramından bihaber şekilde, sonra da de ki e dinleme o zaman.

oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio ve Ablosut soylediklerinde haklilar fakat diger arkadaslarin dedigi seyler zengin dusmanligi degil bence. Ben amerikadayim mesela, herseyin kanunu, otu boku var, cok fazla torrent indirirsen mektup bile geliyor internet servis saglayicindan. Buna ragmen burada bile korsana yonelen o kadar fazla insan var ki. Amerikada sinemaya giden yok zaten, herkes dvd kiralar olmadi televizyonundan ismarlar filmini 4 dolara. Oyunlari da herkes takas eder. Herseyi orjinal almak icin gercekten keyfine harcayabilecegin kadar paran olmali, tuzun kuru olmali yani.

Zengin dusmanligi degil ama ben dergileri acip hollywood yildizlarinin boynunda 50 pirlanta tasli kolyeleri gordukce, star warstan firlama arabalar kullandiklarini gordukce gidip orjinal dvd almam. Ha ilerde param olur rahat harciyacagim fazla dusunmeden, gider orjinal alirim tabii ki.
Sosyal ağlarda paylaş

c şıkkını seçtim

Benim dinlediğim grupların -neredeyse- hiçbirisi türkiyeden bulma imkanı yok ama Linkin Park'ın Cranberries'in Bond'un vs gördüğüm her albümünü orjinal alırım.

Anime delisi bir insanım. Tutup da 720p filanını fansublusunu izleyecek bile olsam önce yada sonra -çıkmışsa- Türkçe DVDsini filan alıp dolaba koyarım. Atıyorum orjinal Gundam DVDleri türkiyeye gelmiyor ama en azından figürü ıvır zıvırını yurtdışından hep orjinal alırım.

Atıyorum hiçbir zaman orjinal bir oyuna, kitaba, yazılıma 100-150 YTL vermedim ama imkanım olsa yapmazdım.

Ben de hepiniz gibi hayatımda az çok korsan indirmişimdir ama VCDsi 7 DVDsi 20 ytl'ye satılan Voltron setini internetten beleş dağıtanlara feci ayar vermişimdir. Bir nokta oluyor, beleşe kaçmak feci mallık geliyor bana. Söylemek istediğim şu: Bir noktadan sonra hala korsanını beleşini almaya çalışıyorsanız bari savunmaya çalışmayın. Ama kimse tutup da bana 500-550 tl maaş alan adam olarak bana HERŞEYİN ORJİNAL OLUCAK demesin. İnandırıcılığı yok çünkü.

Firmaları anlıyorum ama bunu bir noktadan sonra bir safariye dönüştürmenin hele türkiye gibi bir yerde anlamı yok.

edit: Askerde yazıcıydım ben mesela, alay komutanından tut başçavuşunkine kadar tüm bilgisayarlara bakım yapmışımdır, birinde orjinal windows görmedim.
Sosyal ağlarda paylaş

ben mi yanlış anladım bilmiyorum ama sanki bazılarınız korsanı kendilerince legal yapmaya çalışmış.
Malesef bu işin legal yapılacak bir durumu yok, maaşım az deyip netten mp3 çekmek hiçbir şekilde yasal değil, olamaz (bence etikte değil hiçbir şekilde). Ha işin etiği size kalmış tabi.
Bir yaptırımı olmadığı için deli gibi korsan kullaniom bende, yaptırımı olsa korkar kullanmazdım. Çoğumuzda yaptırım olmadığı için kullanıyoruz zaten, bi tane bile kaçak mp3 indirince direk ceza kesilse fln korsan olayı hemen hemen biterdi zaten. Bu gün bi galeriden ferrari çalınca yaptırım olmayacağını bilsem gider çalarım. İkisi arasında benim için hiçbi fark yok.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım o zaman neden sınırsız internet kullanıyorsunuz ki? dizileri televizyondan izleyin dvdsi piyasaya çıkınca alın, oyunları orijinal alın, filmleri sinemada izleyin ya da 3 4 ay bekleyin dvdsi çıkar vs... arkadaşların bir kısmı level tayfasının etkisi altında mı bilemicem ama biz fakir bir ülkeyiz. tutup da oyuna 40 milyon verirken bir programa 200 300 milyon verirken tekrar tekrar düşünmeliyiz...
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:
Bu gün bi galeriden ferrari çalınca yaptırım olmayacağını bilsem gider çalarım. İkisi arasında benim için hiçbi fark yok.

Adam açık açık söylüyor bari, bundan bahsediyoruz işte. Mecburiyetten kullanmak neyse de, "ona para mı verilirmiş yav ahah" tarzı hırsızlığa yatkınlık, pişkinlik ve servet düşmanlığıdır korsanın doğru olduğunu savunmak.
Sosyal ağlarda paylaş

Tartismalarin hepsi yersiz. Turkiye'de gelir duzeyi artmadikca kimseyi orjinale yonlendiremezsiniz. Imkansiz, unutun, topicide kapatin :D.

Mercedes'le karsilastirmakta yanlis, arabanin ucuz alternatifi var, paran yoksa ucuzunu alirsin, onla yinede mutlu olabilirsin. Ama paran yoksa muzik grubunu dinleme demek sacmalik.

Londra'da yarim gun minimum maasla calisirsan haftada 110 pound falan kazaniyorsun. Oyunlarin fiyati 17 pound ile 25 pound arasinda degisiyor genel olarak. X-Box fiyati 100-130 pound. Bu gelirle orjinale para veriyorsun. Ayrica hersey orjinal almaya itiyor seni. Oyunlari netten siparis edersen biraz daha ucuz oluyor + posta ucreti olmuyor + cikis tarihinde kapinda oluyor.

iTunes gibi seyler son derece populer ve kolay. Dizilerin tekrarini web'den izleyebiliyorsun.

Sinema konusu biraz farkli. Ingiltere'de ki sinema salonlarini hic begenmedim acikca soyliim. Oldukca dandik. Tek iyi var oda BFI IMAX. Onun disinda yemin ettim gitmiyorum normal salonlara.

DVD desen para vermem, neden? Cunku bir kac yila cop olacaklar. Bluray varken neden DVD? Sonra bluray'de eskiyecek. Arsivlerin hepsi gume gidecek. VHS'e oldugu gibi. O yuzden para verip arsiv niye yapayim kardesim aptal gibi.

LOTR Extended'lara verdim parayida ne oldu? Bluray'leri ciksin diye salya akitiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

lathspell hirsizligin maasinla kazandigin parayla falan hic alakasi yok, kaldiki ben fikir olarak

ben toksam karsimdaki komsum acsa, ve benden yiyecek caldiysa ona hirsizlik demem kendi hatam derim. Ama oturup internetten kacak program oyundur vs hirsizlik bence, kandirmayin kendinizi.

muzik ve diziler bayag tartisma konusu neden derseniz

1-)diziler zaten tvde bedava yayinlaniyor, reklam izlemiyorsunuz diyeceksiniz ama amerikada tivo diye birsey var kimse izlemiyor ve amerikan mahkemelerinin bu konuda karari var. O yuzden dizi konusu tartismali

2-)Muzige gelince artik mp3 olayinin mantigi kalmadi, butun muzikler stream olarak var zaten internette, ve artik bu legal gorunuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Tartışmayı okumadım ama şöyle eğilimler de var: "Değerinin çok üstünde, adamlar zaten haketmiyor bu fiyatı, o yüzden buna para vermem"

2. eğilim de albümlerde geçerli. Mesela bi albümde sadece 1-2 şarkı güzeldir diğerleri iğrençtir. Adam da sırf o 2 şarkı için albüme para vermek istemez. Haketmediğini düşünür. O yüzden korsanını çeker.

Bu 2 durumda da vicdan rahat. Belki ilk durumda kişi kendini kandırıyor olabilir (de olmayabilir de). Bu da 3. durum olsun. Kişinin vicdanını rahatlatmak için kendini kandırması durumu da olabilir yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
senko said:
Bu gün bi galeriden ferrari çalınca yaptırım olmayacağını bilsem gider çalarım. İkisi arasında benim için hiçbi fark yok.

Adam açık açık söylüyor bari, bundan bahsediyoruz işte. Mecburiyetten kullanmak neyse de, "ona para mı verilirmiş yav ahah" tarzı hırsızlığa yatkınlık, pişkinlik ve servet düşmanlığıdır korsanın doğru olduğunu savunmak.
peki "çalmam da beleşe kopyasını yapıp verseler almamazlık etmem" dese? :P
Sosyal ağlarda paylaş

Cok basit bir konu. Kullanmayacaksin. Bana gore ferrari de hakettigi degerde degil. Maasim onu almaya el vermiyo. Ben gidip calmayi tercih etmiyorum. Bir seyin ucretini onu almak isteyenler degil, ureten/satan (uzerinde hak iddia edebilen) belirler. Neymis, erisemedigim cigeri calmak dogru degilmis.

Fiziksel bir seyi calmamak icin insanlarin tek nedeni polislerin varligiysa, o insanlarin deger ve saygi yargilarinda sorun vardir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...