Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gazze ve Darfur Tepkileri Çelişkisi

Ardeth

Öne çıkan mesajlar

Baktım kimse açmamış ben açayım dedim. Anlamaya çalışıyorum ama pek anlayamıyorum İsraile tavır koyan bir adam bunlara nasıl koyamıyor, burdan geliri nedir? Saçma bir birleşik müslüman devletleri ideali olduğunu düşünmüyorum, bundan daha zeki olmalarını beklerim insanların. Onlar hristiyan -gerçi aralarında müslüman olanlar da var ya neyse-, gazzeliler müslüman savına inanmıyorum. Petrol, ticaret geliri falan deseler Darfura koyulmayan tavır ile ilgili daha mantıklı gelecek ama Sudanla ilişkilerimizi bilmiyorum açıkçası.

İlgili haber aşağıda:

http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=siyaset&KategoriID=&ArticleID=1055745&Date=05.02.2009&b=Sessiz%20ziyarette%20fotograf%20bilmecesi

Bu da Darfur katliamı ile ilgili çok proaktif bir yardım ve tepki organizasyonu olan Avaaz'ın yazısı:

Dear friends,
On Monday, the International Criminal Court indicted Sudan's President Omar Al Bashir for genocide. He is charged with killing hundreds of thousands of people in Sudan and its Darfur region, and corralling the surviving women and girls into terrifying camps where they are being quietly and systematically raped until their peoples are destroyed.

In response, Al Bashir's regime is threatening more terror against Darfurians and the UN, and appealing to powerful international friends who buy oil from and sell weapons to Sudan to give him protection. Al Bashir knows that he will be caught only if other governments, especially Arab and African governments, agree to help the International Criminal Court (for example by arresting him when he travels abroad).

Targeting Al Bashir is our best hope to end the terror of Darfur's rape camps, and take a major step forward for international justice. Many of Sudan's neighbours are Muslim countries where rape is a scandalous crime – and Al Bashir's henchmen have killed and raped thousands of Muslim women. To raise awareness of this, Avaaz is launching a large regional ad campaign, urging leaders to help the ICC. Our ads will run in just a few days, and a full page ad in an Egyptian newspaper is just 3000Euros($5000), so we need just 50,000 Euros ($75,000) to get our message across.

Sosyal ağlarda paylaş

ya tamam kimine göre boş kimine göre dolu kimine göre dolu ama yöntemi yanlış kimine göre aslen moderatöre tepki ama o toplantıda o tepkiyi veren adamın bu herifleri böyle ağırlaması çelişkili her şekilde.

sadece o bile değil, israil'in yaptığını yanlış olarak nitelendiren basın açıklaması yapan bir başbakanın bile bu konuda sessiz kalması, böyle bir katliamın çok yüksek olasılıkla (avaaza güvenirim) baş kahramanları anıtkabire götürmesi, kırmızı halılarla karşılaması hala hiç bir tepki vermeden diplomatik ilişkilerine devam etmesi çelişkili.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
ayni zihniyet yahudi soykirimi olmadi da diyor cunki soykirim sadece insanlara yapilabilirmis filan
hastalikli beyinler iste

iyide yahudilerin en büyük savıdır diğer halkları insandan saymamak...
dolayısıyla hizbullah ve benzeri diğer dinlerin radikallerinin de, yahudileri adam yerine koymamasını normal karşılamak gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

Adalet hiç birşeydir, çıkarlar herşey. kkggthx

evet lan, işinize geleni soykırım, işinize gelmeyeni bir ülkenin iç sorunları olarak nitelendirmeyi öğrenin. çünkü; artık Türkiye siyaset yapan bir ülke olmak zorunda. sizden istenenleri yerine getirin.
Sosyal ağlarda paylaş

E tabi ABDnin bile bile Uluslararası kanunları çiğneyerek ülkedeki tek ilaç üreten Fabrikayı bombardıman etmesi, Sudanın olayı BMye götürdüğü halde tek ses çıkmaması(kimin haberi var mesela) Ayrıca üzerine ABDnin ilaç amborgosu koyması(sanki ülkeyi o hale getiren kodomanlar ilaç bulamayacaklarmış gibi) ve sonundada olanların gene Sudan halkına olması kimsenin dikkatini çekmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

El-Şifa ilaç fabrikası, Sudan'da kinin ve parazit ilacı üreten tek fabrikaydı ve yerle bir edilmişti.

Sonra uygulanan ambargoyla da ilaç ithalatı engellendi.
Yıllarca ilaç girmeyen Sudan'da on binlerce insan sıtmadan öldü.
Sudan BM'ye başvurdu bu insafsız bombalama için ama Washington soruşturma açılmasını engelledi.
Bunların hiçbiri Amerikan ve Batı medyasında yer almadı
Sosyal ağlarda paylaş

sudan meselesi çok karışık petrol yüzünden. bm güvenlik konseyi bişe yapamıyor çünkü çin de mevcut hükümeti destekliyor. gerçi yapsa bile abd ve avrupa'nın çıkarları için yapacağı kesin yapacağı işi de.türkiye'nin farklı ve doğru şekilde çelişkili olduğu söylenen tavrı da gene petrol yüzünden. sudan'da ortak petrol çıkaralım gibi projeler var, ne kadar uygulanabilir bilmiyorum. muhtemelen hükümet bir potansiyel olarak değerlendirdiği bu durumu elinden kaçırmak istemiyordur.
Sosyal ağlarda paylaş

evet onu da tartışmıştık ama gitmiş. Sudan sanırım şuanda petrol açısından oldukça gözde bir ülke ve gördüğüm haberlere göre o petrolleri çıkarması ve kısmen işletmesi için Türkiye ile bir ortaklık masasındaymışlar. Gayet açık ve netmiş neden israile tevrattan verdiği dersi bunlara veremediği.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...