Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

6-7 milyarlık laptoplar

Bone

Öne çıkan mesajlar

Qosmio G35-AV660 yaklaşık 2 senedir kullanan biri olarak düşüncelerimi paylaşayım. Toshiba'nın Qosmio serisi markanın elit modelleridir herkesin bildiği gibi. En son ne varsa doldurur bu makinalara. G35 serisi çıktığında daha HD-DVD vs BluRay savaşları sürüyordu. AV660 modeli, G35'lerin en gelişmişiydi. Bir laptopta HDMI çıkış, Coaxial ses çıkışı, Uydu anteni girişi (dolayısıyla televizyon keyfi), Full HD ekran, kumandası ve HD-DvD driver büyük bir gelişme olarak görülüyordu ki bencede inanılmaz bir şeydi. Toshiba ilkti. Daha sonra Sony, HP gibi markalar benzer modelleri çıkardılar. Doğal olarak çok taze bir teknoloji olduğu için fiyatıda baya yüksek oldu. Ülkemize de anormal fiyatlarla geldi. Ben aleti Amerika'dan aldım ama yeni modelleri çıkmasına rağmen ve yenilerinin fiyatları daha düşük iken eski modeller hala uçuk fiyatlarda. İlginç.
Bir konuya daha değinmek istiyorum, Qosmio modelleri eskiden multimedia mania olarak lanse ediliyordu. Yani al bunu hayatın şenlensin, koy köşeye başka bişeye gerek yok mantığı. Oyuncular ön planda değildi. Öncelik HD-DvD idi. Kim 3000-4000 dolar veripte laptopta oyun oynamak için kıvranırdı, dimi? Toshiba'da böyle düşünüyordu. Bu yüzden ekran kartlarını çok uçuk bir şey yapmadılar. Yinede 7600 kötü bir kart değildir, ilk çıktığında gayet yeterli bir karttı. Ben WoW'u 1920x1200'de 60 fps stabil oynayabiliyorum. Tabi teknoloji çok hızlı gelişiyor, oyun sektörü çok hızlı gelişiyor ve doğal olarak bir kaç ay sonra yeni çıkan oyunların ayarları high'dan medium'a, 1 yıl sonra ise medium'dan low'a doğru hızlı bir geçiş yaptılar.
Ama Toshiba ne yaptı, bu yeni seri Qosmio'ları ikiye ayırdılar. Çok yerinde bir karar ve fikrimce doğru olanda buydu. G50 serisi gene Multimedia Mania olarak yeni özellikleriyle yola devam etti, X305 kardeşi ise oyun tutkunlarına hitap eden özellikleriyle karşımıza çıktı. Quad işlemci, SSD HDD, SLi 9800M GTS. Eh bundan iyisi Şam'da kayısı. :)

Son olarak, Qosmio'mdan aldığım keyfi açıkçası başka hiç bir bilgisayardan almadım. Gerçekten muhteşem aletler, sizi pişman etmeyecek aletler. Tek canınızı sıkacak nokta ise garantisi biterse ve alete bir şey olursa, cebiniz tehlikede. Anakartı yakmıştım bir keresinde, yetkili servis 2000 TL (İki Milyar eski para ile) istemişti. Garip bir dünya :) Sonun sonu, param olsa gene de Türkiye'den böyle modelleri almam (Sadece Toshiba için değil, her marka için). Çok uçuk fiyatlar, orjinalinden farklı gelen donanim vs, mümkünse yurtdışından almaya çalışırım.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...