Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptop (Tavsiye Lazım)

Masticore

Öne çıkan mesajlar

Birde makinede oyun dusunuluyor mu, asil onemli olan bu.

Is gorecek sekilde neredeyse tum makinelerin islemcileri/ramleri zaten yeterli seviyelerde, asil para eden faktor makinede ne kadar high end bir gpu oldugu, sahip oldugu panelin kalitesi, vede genel olarak makinenin etkinligi(ergonomi, mobilite, pil omru, malzeme kalitesi vs) dir.

bunlarin icinde en hizla eskiyen hadise maalesef gpu ki ben mobil makinelerde yuksek gpu ihtiyacini ve onlara 500 ve katlari birimlerde paralar vermeyi anlayamiyorum.

benim onerim 1500 liraya gecerli sayilabilecek bir gpu ile, (intel gma 3100/ 4500, ati lerin 3470 leri, nvidia nin 9300 leri vs) malzeme ve servis agi acisindan en etkin makineyi almaktir.
notebookda oyun zaten yalan bi dunya. Cok cok shader 4 yuzunden dx10 destegi gozetilebilir, ki o da gereksiz bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:
oyun için daha cok

Masticore said:
oyunda ne kadar çaıştırırsa yani. W3 oynuyor paso zaten başka birşey oynadığı yok :P

Daha çok oyun için demişsin. Ama W3 dışında başka bir şey oynamıyor demişsin. Zaten önemli olan oynadığı oyunlar. W3 tarzı 6-7 senelik oyunlar için on-board ekran kartları gayet yeterli olacaktır.

Rkran kartı fiyatı çok etkiliyor. O yüzden on-board ekran kartı düşünürsen aynı fiyata alacağın laptop'un kalitesi, pil ömrü, mobilitesi, sessizliği ve benzer özellikleri daha iyi olur.

Genelde 'hem ekran kartı var hem fiyatı uygun' diye alınan laptop'ların sonu felaket oluyor. Gerçi 1500-2000 TL de az para değil, ekran kartı olup da idare edecek bir alet alınır herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

Sessizlik pek önemli değil sanıyorum. Laptop'ta işler ne karışıkmış ya.

Mesela asus1 şurda ati hd 3470 256 mb lik bir alet var fiyatı daha ucuz

birde asus2 HD 2600 512MB lik bir alet var. İşlemcisi daha hızlı tamam ama Şimdi hangisinin ekran kartı iyi ? Model olarak 3470 üstün ama 256 biri öbürü 512 kafam karıştı :S
Sosyal ağlarda paylaş

istanbulbilişim kadar dandik yer yok

siteden bakarsın beğenirsin tam almak için gidersin yerinde yokdur. arkadasım qosmio serilerinden bir model beğenmişdi alcakdı tam 1 ay bekledi bugun, yarın gelcek diye oyalıyolar, sitede hemen al vaziyetinde duruyo ama hiç bi uyarı yok su anda stoğumuzda bulunmuyor gelecek ürün gibisinden.

ayrıca ib den aldığın ürün örneğin hp aldın hp garantisi altında değildir istanbul bilişim kendi garantisini veriyor, ben yaparım herhangi bi arızada diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...