Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nasıl yaşamalı?

Joker

Öne çıkan mesajlar

hayatı çok çalışıp kasıp bişeyler öğrenip spor yapıp arkadaşlar/bağlantılar edinip ortamlar kurup mu yaşamak lazım, Yoksa günde 12 saat uyuyup wow/uo/dota oynayıp okulun yarısına gitmeyip gideri var bi kızı bağlayıp evde miskin miskin msndemi geçirmek lazım..

şuan bu paradox'tayım..
Sosyal ağlarda paylaş

etrafımda bi takım insanlar var, çantalarında ajandaları bu gün şu saat bunu yapıcam diye takılıyorlar. işte çalışıyorlar kimi 2. iş arıyor. her fırsatta party düzenliyorlar. arkadaşlarıyla takılıyorlar yeni insanlarla tanışıyorlar 2 -3 ayda bi erkek / kız değiştiriyorlar. hayat tecrübelerini arttırıyorlar, avrupaya değişik ülkelere gezmeye gidiyorlar ellerinde fotoraf makineleri facebooktan birbirlerinin wallarına yazışmalar, resimlere yorumlar fln.

ama 10 yıl bilgisayar oyunu oynayıp çok umursamayan tembel bir türk gençi olarak acaba benmi yanlış yapıyorum diye depresyona çekmiyor değiller beni.
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:
etrafımda bi takım insanlar var, çantalarında ajandaları bu gün şu saat bunu yapıcam diye takılıyorlar. işte çalışıyorlar kimi 2. iş arıyor. her fırsatta party düzenliyorlar. arkadaşlarıyla takılıyorlar yeni insanlarla tanışıyorlar 2 -3 ayda bi erkek / kız değiştiriyorlar. hayat tecrübelerini arttırıyorlar.

ama 10 yıl bilgisayar oyunu oynayıp çok umursamayan tembel bir türk gençi olarak acaba benmi yanlış yapıyorum diye depresyona çekmiyor değiller beni.

Ben açıkcası hiç bi zaman elimde ajanda, şu gün şunu yapıcam diyecek kadar düzenli ve programlı biri olamadım.Ama 10 yıl boyunca sadece bilgisayar oyunu oyniyip başka hiç bişey yapmamak (belki yapmışsındır ama) biraz asalaklığa giriyor bence.

Ben de bilgisayar oyunu oynadım.Mesela wow oynadığın zaman, resmen bi anda düzenin bozuluyo.Bilgisayar oynadıgın zamanı arkadaşlarınla buluşmana vs göre ayarlarken, arkadaşlarını bilgisayar oynadığın zamana göre ayarlamaya başliyosun ve bi süreden sonra ipin ucu kaçıyor.Ve bu tehlikeli bi durum açıkcası.

Ama işin şu boyutu da var.Bilgisayar oynamak zevklidir.İnsanın hep oynayası gelir.Ama sosyalleşmek de lazımdır.
Yani orta yolu bulmakda fayda var.:)
Sosyal ağlarda paylaş

sh3lal3s said:
yaptığın şeylerin sana hiç bişey yapmıyorum yahu ben şeklinde bir duygu hissettirmeycek şekilde

abi türkçe 3. dilinmi nedir? 4 kere okudum kıvranıyorum ne yazıyo diye :D hafiften anladım
edit: şimdi anladım noktalama işaretleri meğerse ne önemliymiş..
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:
hayatı çok çalışıp kasıp bişeyler öğrenip spor yapıp arkadaşlar/bağlantılar edinip ortamlar kurup mu yaşamak lazım

bunun hepsi bile bir arada olmuyor ki sen tek bir olay gibi saymışsın ama. çok çalışıp kasıp hayvan gibi şeyler öğrenirsin ya da normal bir eğitim hayatıyla düzenli bir spor hayatı ve geniş bir arkadaş çevresi falan edinirsin. Ben misal uzun süredir okçuluğa devam edemiyorum (1 dönemdir) ders muhalefeti sebebiyle, öte yandan bu ara tatilde biraz spor yapacaktım ama çalışmak istediğim kitap hardcore çıkınca o da tüm vaktimi aldı vs vs.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...